Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» στο παλάτι - Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος

Σοκ!

25 Μαρτίου 2020 12:44
«Βόμβα» στο παλάτι  - Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο πρίγκιπας Κάρολος, όπως έγινε γνωστό από το ίδιο το Παλάτι. Ενώ, σοκ επικρατεί στον χώρο της μουσικής όπου γνωστός DJ πέθανε μόλις στα 44 του χρόνια από κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού, ο πρίγκιπας Κάρολος εμφανίζει ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, βρίσκεται σε απομόνωση στο Clarence House, την επίσημη κατοικία του και εργάζεται από εκεί.

Σοκ: Πέθανε ανήλικος από κορωνοϊό (Video)

Ο πρώτος θάνατος ανηλίκου που οφείλεται στον κορωνοϊό καταγράφηκε χθες στις ΗΠΑ, κοντά στο Λος Άντζελες. Παράλληλα, συγκλονίζει ασθενής που νοσηλεύεται σε ελληνικό νοσοκομείο: «Έκλαιγα με λυγμούς όταν... Μου έτυχε τριπλό τζακ ποτ...Έχω και γρίπη, πνευμονία και κορωνοϊό».

Οι υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους τρεις νέους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, συμπεριλαμβανομένου αυτού «ενός νέου ηλικίας μικρότερης των 18 ετών», που ζούσε στο Λάνκαστερ, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βόρεια της μεγαλούπολης.

Πρόκειται για τον πρώτο γνωστό θάνατο ανηλίκου εξαιτίας της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια. Τα άλλα δύο θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 50 και 70 ετών, κατά την ανακοίνωση, που δεν περιέχει καμία άλλη διευκρίνιση για την περίπτωση του νεαρού.

Κατά ειδικούς, ο κορωνοϊός σπανίως παίρνει βαριά μορφή όταν προσβάλλει παιδιά. Ελάχιστα είναι τα θανατηφόρα κρούσματα μεταξύ ανηλίκων σε διεθνές επίπεδο αφότου ξέσπασε η πανδημία, τον Δεκέμβριο.

Η ασθένεια COVID-19 «δεν κάνει καμία διάκριση ηλικίας, φυλής ή επιπέδου πλούτου» και «αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη μας δείχνει πως οφείλουμε να προετοιμαστούμε», τόνισε η διευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της κομητείας, η Μπάρμπαρα Φερέρ.

«Δεν θα μπορέσουμε να εξομαλύνουμε την καμπύλη [σ.σ. της εξάπλωσης] παρά μόνο αν οι πάντες πάρουν σοβαρά την εντολή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και τηρήσουν τις εντολές για απομόνωση και καραντίνα», επέμεινε η ίδια.

Αίσθηση ελπίδας: 77χρονη βγαίνει από την εντατική και την χειροκροτούν - Συγκινητικό βίντεο

Ένα συγκινητικό στιγμιότυπο σημειώθηκε στην Ισπανία που πλήττεται πολύ σκληρά από τον κορωνοϊό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να παρατάσσονται για να χειροκροτήσουν μία 77χρονη γυναίκα που βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ενώ, φρικιαστικές στιγμές έζησαν στρατιώτες σε γηροκομεία της Ισπανίας, όπου ανακάλυψαν πτώματα από τον κορωνοϊό.

Το στιγμιότυπο αυτό έκανε τον γύρο του διαδικτύου και πρόσφερε στην Ισπανία μια αίσθηση ελπίδας σήμερα, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά, με 514 νέους θανάτους να σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο.

Η Ιζαμπέλ, βλέποντας την αντίδραση των γιατρών και των νοσηλευτών, σήκωσε ψηλά το δεξί της χέρι, θέλοντας με τον δικό της τρόπο να τους ευχαριστήσει για το ακούραστο έργο τους. Ένας από τους γιατρούς, της ψιθύρισε στο αυτό «συνέχισε να τα πηγαίνεις καλύτερα Ιζαμπέλ». Η 77χρονη είχε εισαχθεί με πνευμονία και μπήκε στην εντατική μετά την διάγνωση πως ήταν θετική στον κορωνοϊό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share