Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στους 20 έφτασαν οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ακόμη ένα θύμα στην Καστοριά

Συναγερμός!

24 Μαρτίου 2020 17:40
Στους 20 έφτασαν οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ακόμη ένα θύμα στην Καστοριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στους 20 είναι πια τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με μια 41χρονη γυναίκα στην Καστοριά να χάνει τη ζωή της από τον φονικό ιό, όπως αποκαλύφθηκε μετά το θάνατό της.

Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (21/3) στο σπίτι της στην Καστοριά και αποτελεί το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπέφερε από άσθμα, όπως ανέφερε το Mega. Δείτε και την νεότερη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τόσο ο σύζυγος όσο και τα παιδιά της είναι σε καραντίνα.

Συναγερμός στο Ιπποκράτειο: Τρεις καρδιολόγοι και ένας χειρουργός θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στην καρδιολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, μετά την είδηση ότι τρεις καρδιολόγοι και ένας γενικός χειρουργός βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Μάλιστα, ακόμη περίπου 20 γιατροί του νοσοκομείου, παθολόγοι και καρδιολόγοι που ήρθαν σε άμεση επαφή με τους τέσσερις συναδέλφους τους, έδωσαν δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κόλλησαν τον ιό. Αναμένεται να τεθούν σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Να σημειωθεί ότι πριν από μια βδομάδα περίπου συνολικά 21 υγειονομικοί στην Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) κλινική στο Ιπποκράτειο τέθηκαν σε καραντίνα, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά εδώ, καθώς ένα γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 11 νοσηλευτές και 10 γιατρούς.

Στην κλινική πραγματοποιήθηκε απολύμανση ην Τρίτη (17/03/2020) και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκαν οι ασθενείς. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα απολύμανση, αυτή τη φορά στην καρδιολογική κλινική μετά τα τέσσερα νέα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Σε αγωνία βρίσκεται η μητέρα του βρέφους που διαγνώστηκε θετικό

Η Κατέρινα Ρετσώνη είναι η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Δεν έχει αφήσει το μωρό της στιγμή, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παίδων» από όταν το πήγε εκεί και είχε διαγνωσθεί με βρογχιολίτιδα.

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια στην Κατέρινα η οποία είχε γεννήσει πρόωρα το αγγελούδι της τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ πριν από λίγες ημέρες ο σύζυγός της είχε ένα τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου. Το άτυχο μωρό διαγνώστηκε από τον φονικό ιό, όπως θα διαβάσετε εδώ, και μάλλον πρόκειται για ορφανό κρούσμα.

Η ίδια μέσα από το νοσοκομείο όπου και βρίσκεται μίλησε στο protothema.gr και όπως λέει αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ψυχραιμία τη νόσο του μωρού της, το ατύχημα του συζύγου της αλλά και με μεγάλη αγωνία περιμένει τα αποτελέσματα από τους γιατρούς για το αν έχει κολλήσει και η ίδια κορωνοϊό.

«Πριν από δέκα μέρες περίπου, το μωράκι μου νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο με βρογχιολίτιδα. Αφού το ξεπέρασε και επιστρέψαμε στο σπίτι, το μωρό παρουσίασε πάλι κάποια συμπτώματα βρογχιολίτδας. Τότε ήρθαμε στο Παίδων και διαγνώστηκε πάλι με βρογχιολίτιδα. Κάναμε το τεστ για να δούμε αν το μωρό είναι θετικό στον ιό γιατί έτσι είθισται στο νοσοκομείο και μετά από λίγες ώρες, μας ανακοίνωσαν ότι το μωρό έχει κορωνοϊό. Στη συνέχεια, μας έβαλαν σε θάλαμο αρνητικής πιέσεως και περιμένω και τα δικά μου αποτελέσματα για να δω αν έχω νοσήσει κι εγώ.

Το μωράκι δεν έβγαινε από το σπίτι γιατί γέννησα πρόωρα, δύο μήνες νωρίτερα και ήμασταν ιδιαίτερα προσεχτικοί. Η μόνη αλλαγή που ήρθε ήταν αυτή η νοσηλεία στο νοσοκομείο. Πιθανόν, βέβαια είτε εκεί είτε κάποιος από τους υπόλοιπους μέσα στο σπίτι να μετέφερε κάτι. Δεν ήρθαμε σε επαφή με κάποιον ασθενή που να είχε ταξιδέψει ή να έχει κάποιο κρούσμα. Κάτι επιβεβαιωμένο δεν υπάρχει για το πως κόλλησε ο γιος μου. Δεν μπορούν να γνωρίζουν ούτε οι γιατροί και το έχουμε αφήσει ορφανό το κρούσμα. Μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια καταλαβαίνω πόσο ύπουλος είναι αυτός ο ιός και πόσο εύκολα μπορείς να κολλήσεις χωρίς να το καταλάβεις» λέει στο protothema.gr η κ. Κατερίνα Ρετσώνη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πατέρας της οικογένειας σε μία από τις επισκέψεις του στην Αθήνα, την περασμένη Τρίτη (17/3) είχε τροχαίο ατύχημα και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Προς ανακούφιση όλων, το δείγμα που έδωσε ο πατέρας για κορωνοϊό αμέσως μετά την αναγγελία για το κρούσμα στην οικογένειά του, ήρθε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου αρνητικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share