Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός - Ελλάδα: Μωρό 3 μηνών διαγνώστηκε θετικό

Μάλλον είναι ορφανό κρούσμα

23 Μαρτίου 2020 19:35
Κορωνοϊός - Ελλάδα: Μωρό 3 μηνών διαγνώστηκε θετικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι ένα βρέφος μόλις τριών προσβλήθηκε από κορονοϊό και αποτελεί το νεότερο ασθενή στην Ελλάδα.

Το βρέφος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, βιώνει μια περιπέτεια, για την οποία η μητέρα του, Κατερίνα Ρετσώνη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στην εκπομπή Live News του Mega, «δεν γνωρίζουμε τι έγινε πραγματικά. Έχουμε σκεφτεί διάφορα, αλλά μάλλον είναι ορφανό κρούσμα. Δεν υπήρχε μετακίνηση δική μας, πέρα από μια νοσηλεία που χρειάστηκε το μωρό για 7 μέρες».

Το βρέφος, λέει, η κ. Ρετσώνη, μετά την γέννησή του, έμεινε για 49 μέρες στην εντατική. «Όταν γυρίσαμε σπίτι είχε μια ίωση. Πήγαμε στο νοσοκομείο και την ξεπέρασε. Στη συνέχεια το παιδί πέρασε πάλι μια ίωση. Το φέραμε στο "Παίδων", τού έκαναν τεστ και βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Από την Παρασκευή βρισκόμαστε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης», λέει χαρακτηριστικά.

Ευτυχώς, το παιδί είναι πολύ καλά, σύμφωνα με την μητέρα του, η οποία υπογραμμίζει πως «οι γιατροί θεωρούν ότι εγώ κόλλησα το μωρό, όχι το μωρό εμένα. Σήμερα έκανα κι εγώ το τεστ και περιμένω τα αποτελέσματα».

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε», λέει χαρακτηριστικά. «Δεν έχω την καλύτερη ψυχολογία. Δεν βοηθάει ο εγκλεισμός», συμπληρώνει.

Να σημειώσουμε ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξήθηκαν και μπορείτε να δείτε εδώ τον συνολικό αριθμό.

Κορωνοϊός - Κρήτη: Στην εντατική ο Γερμανός καθηγητής

Στην εντατική εισήχθη ο Γερμανός καθηγητής που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, αφού η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Ο άτυχος άνδρας είχε φτάσει στην Κρήτη στα μέσα Μαρτίου, για μια σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο.

Ο καθηγητής νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου Ηρακλείου, ωστόσο νωρίτερα σήμερα αποφασίστηκε η μεταφορά του στην ΜΕΘ.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε ολοκληρώσει δύο διδακτικές ημέρες και συγκεκριμένα δύο σεμινάρια προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Χημείας. Μετά το τέλος των σεμιναρίων, ωστόσο, ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Πήγε για εξέταση και τελικά το αποτέλεσμα βγήκε θετικό.

Τα στελέχη του Πανεπιστημίου αλλά και οι φοιτητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια μπήκαν σε καραντίνα ενώ υπήρξε και ενημέρωση των μελών του τμήματος από το προσωπικό και το διδακτικό προσωπικό μέχρι τους τεχνικούς. Παράλληλα ακολούθησε η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο λίγο αργότερα ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Μπορείτε να δείτε εδώ μια μαρτυρία μιας 28χρονης στην Κρήτη, που μαρτυρά την τραγικότητα της κατάστασης, ΄σο τα κρούσματα αυξάνονται.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share