Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σε καραντίνα 1 δισ. άνθρωποι, σχεδόν 350.000 κρούσματα, πάνω από 15.000 νεκροί - Τα δραματικά νούμερα του κορωνοϊού (Video)

Παγκόσμια οδύνη

23 Μαρτίου 2020 15:55
Σε καραντίνα 1 δισ. άνθρωποι, σχεδόν 350.000 κρούσματα, πάνω από 15.000 νεκροί - Τα δραματικά νούμερα του κορωνοϊού (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού σ’ όλο τον κόσμο, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πολίτες σε καραντίνα, με ένα τρομακτικό βίντεο από νοσοκομείο της Ισπανίας να έρχεται στο φως.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ανέρχεται σε 349.179, ενώ οι νεκροί αγγίζουν τους 15.297. Την ίδια ώρα, περίπου 100.000 ασθενείς έχουν πλήρως αναρρώσει.

Στο μεταξύ, περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 50 χώρες, βρίσκονται σε εθελοντική ή υποχρεωτική καραντίνα, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω επέκταση του φονικού ιού.

Ανάμεσα σ’ αυτές είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Αργεντινή και από το πρωί της Δευτέρας και η Ελλάδα, η οποία έθεσε σε εφαρμογή το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων.

Παράλληλα, περισσότερες από 10 χώρες έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες, όπως για παράδειγμα η Μπουρκίνα Φάσο, η Χιλή, οι Φιλιππίνες, η Σερβία και η Μαυριτανία.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καθολική απαγόρευση, παρότι μεμονωμένες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη έχουν υιοθετήσει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Πρέπει να διαλέγεις αν θα σωθεί η κόρη ή ο πατέρας σου» - Ανατριχιάζει Ελληνίδα γιατρός με την δραματική περιγραφή της (Video)

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Ιταλίας λόγω του κορωνοϊού περιέγραψε η Eλληνίδα γιατρός Παναγιώτα Μουζακίτη που ζει αυτές τις στιγμές από κοντά. Επίσης, ξέσπασε μια Ιταλίδα από το Μπέργκαμο, με αφορμή τον θάνατο του πατέρα της από τον κορωνοϊό, λέγοντας: «Όλοι πεθαίνουν σαν σκυλιά - Άντε στο διάολο»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα έκανε λόγο για «εμπόλεμη κατάσταση» σε σημείο που οι γιατροί καλούνται να διαλέξουν σε ποιον θα δώσουν προσοχή και αυξημένη φροντίδα στη ΜΕΘ ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής του.

«Πρέπει να διαλέγεις αν θα σωθεί η κόρη ή ο πατέρας σου» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πόσο δύσκολη είναι μία τέτοια διαδικασία αφού μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Η κ.Μουζακίτη εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα και κάλεσε για άλλη μία φορά τους Έλληνες πολίτες να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ιταλών που όπως υπογράμμισε στην αρχή της κρίσης δεν εκτίμησαν σωστά το μέγεθος της κατάστασης με αποτέλεσμα αυτή να ξεφύγει εκτός ελέγχου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share