Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

«Όλοι πεθαίνουν σαν σκυλιά - Άντε στο διάολο» - Γυναίκα ξεσπά με αφορμή τον θάνατο του πατέρα της από τον κορωνοϊό (Video)

«Ακούγονται μόνο οι σειρήνες των ασθενοφόρων και των καμπανών που θρηνούν»

20 Μαρτίου 2020 16:13
«Όλοι πεθαίνουν σαν σκυλιά - Άντε στο διάολο» - Γυναίκα ξεσπά με αφορμή τον θάνατο του πατέρα της από τον κορωνοϊό (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέσπασε μια Ιταλίδα από το Μπέργκαμο, με αφορμή τον θάνατο του πατέρα της από τον κορωνοϊό, λέγοντας: «Όλοι πεθαίνουν σαν σκυλιά - Άντε στο διάολο». Με τον πρόεδρο της ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων να ρίχνει βόμβα λέγοντας: «Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει - Το εμβόλιο θα το έχουμε...»

«Δεν είναι δίκαιο που ο πατέρας μου πέθανε έτσι. Όλοι πεθαίνουν σαν τα σκυλιά, σαν τα γουρούνια. Ακόμη και σήμερα οι άνθρωποι λένε πως ήταν ηλικιωμένοι, ήταν άρρωστοι: ήταν ο πατέρας μου, δεν ήταν μεγάλος και δεν ήταν άρρωστος. Άντε στο διάολο», είπε η Ρομπέρτα Ζανινόνι, κόρης του Τζιουζέπε, που πέθανε από κορωνοϊό.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το ιταλικό πρακτορείο Ειδήσεων, η νεαρή γυναίκα ξεσπά και μιλά για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η περιοχή Μπεργκάμο, που έχει πληγεί θανάσιμα από τον κορωνοϊό. «Στην Βαλ Σεριάνα τώρα ακούγονται μόνο οι σειρήνες των ασθενοφόρων και των καμπανών που θρηνούν. Ίσως οι άνθρωποι που δεν ζουν εδώ να μην το συνειδητοποιούν, αλλά στην κοιλάδα μας πεθαίνουμε σαν να είμαστε σε πόλεμο. Πρέπει να περιμένουμε 3 εβδομάδες για την κηδεία του πατέρα μου»

Και συνεχίζει: «Στέλνω πάνω από 10 συλλυπητήρια την ημέρα σε φίλους και γνωστούς στο Facebook, και οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να συγκεντρώνουν τα φέρετρα στις εκκλησίες λες και τα πτώματα είναι αριθμοί. Για τον μπαμπά μου πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 3 εβδομάδες για την κηδεία του».

Τέλος, σε μια προσπάθεια να παρακινήσει τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του, λέει: «Στην αρχή αστειευόμουν , έκανα ειρωνικές αναρτήσεις. Μην κάνετε το δικό μου λάθος. Μείνετε σπίτι ακόμη κι αν είστε νέοι άνθρωποι. Προστατέψτε τους αγαπημένους σας από τον κορωνοϊό».

Κορωνοϊός: Εικόνες «Αποκάλυψης» μέσα από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο - Βίντεο που σοκάρει

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Ιταλίας είναι δραματική, καθώς χιλιάδες άνθρωποι νοσηλεύονται με τον κορωνοϊό.

Το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, της πόλης που έχει πληγεί περισσότερο από καμία άλλη, άνοιξε τις πόρτες του στο Sky News, για να δει όλη η Ευρώπη πόσο δραματική είναι η κατάσταση.

«Οι προσπάθειές μας δεν είναι αρκετές» λένε οι γιατροί στην Ιταλία, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τους ασθενείς του κορωνοϊού. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποκαλούν το νοσοκομείο του Μπέργκαμο «Αποκάλυψη». Επίσης, ένα βίντεο-σοκ κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες με κομβόι στρατού να μεταφέρουν πτώματα στην Ιταλία

Ο επικεφαλής των επειγόντων, Δρ Ρομπέρτο Κοσεντίνι, λέει στο Sky News ότι δεν έχουν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο και, τόσο αυτός όσο και το προσωπικό του, προειδοποιούν άλλες χώρες, ειδικά το Ηνωμένο Βασίλειο, πως σύντομα θα το βιώσουν, εάν δεν τηρήσουν τα μέτρα.

«Δεν έχουμε κρεβάτια, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, πραγματικά αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα. Προσπαθούμε να στείλουμε ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, αλλά όλες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της περιοχής είναι γεμάτες. Οπότε αυτό είναι ένα μεγάλο, ένα σημαντικό πρόβλημα», λέει στο Euronews, ο διευθυντής παιδιατρικής μονάδας και κέντρου μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου του Μπεργκάμο.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, βάζουμε τους ασθενείς σε άλλα σημεία τους περισσότερους στα επείγοντα, όμως αυτό δεν είναι λύση. Πρέπει να μεταφέρουμε τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, όμως, όπως προείπα, όλα τα κοντινά νοσοκομεία βρίσκονται στην ίδια κατάσταση», σημειώνει.

Εξάλλου, «δεχόμαστε πολλούς νέους ασθενείς, όμως το ζήτημα είναι πως ελάχιστοι παίρνουν εξιτήριο. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί». «Προς το παρόν κλείνουμε Τμήματα, όπως το γαστρεντερολογικό και το νευρολογικό, και εκεί βάζουμε ασθενείς του Covid-19. Δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο για ασθενείς με κορωνοϊό. Το μισό δυναμικό του νοσοκομείου εργάζεται για αυτούς τους ασθενείς», προσθέτει ο ίδιος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share