Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Καταρρέει" το H&M - Τι έχει συμβεί;

Μείωση πωλήσεων στην Κίνα

22 Μαρτίου 2020 13:15
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χάνει έδαφος στις πωλήσει της η σουηδική αλυσίδα ένδυσης Η&Μ, που στην Κίνα, η οποία αποτελεί και βασική αγορά της, μειώθηκαν κατά 24%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο, δηλαδή το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2019 έως και 29 Φεβρουαρίου 2020, μπορεί οι πωλήσεις του ομίλου να αυξήθηκαν συνολικά κατά 8% ή 5% σε τοπικό νόμισμα, ωστόσο στο δεύτερο μισό του τριμήνου διαπιστώθηκε σημαντική επιβράδυνση, λόγω την κατάστασης που επικράτησε στην Κίνα με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, στο διάστημα από 1η Δεκεμβρίου 2019 έως και 23 Ιανουαρίου 2020 οι πωλήσεις της Η&Μ στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 27%. Η ζήτηση ωστόσο υποχώρησε σημαντικά μετά την εξάπλωση του ιού με αποτέλεσμα οι πωλήσεις στην ασιατική χώρα να υποχωρούν τελικά κατά 24% ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Εξάλλου συνολικά 334 από τα 518 καταστήματα που διατηρεί ο όμιλος στην Κίνα ανέστειλαν τη λειτουργία τους τον Φεβρουάριο.

Η πορεία των πωλήσεων και το τρέχον τρίμηνο δεν είναι πάντως ενθαρρυντική με την Η&Μ να προειδοποιεί για περαιτέρω μείωση τζίρου και ειδικά στην Ευρώπη. Και δεν ίναι η μόνη που έπεσε θύμα της πανδημίας, καθώς και το ZARA, αναγκάστηκε να κλείσε σε όλο τον κόσμο καταστήματα, όπως θα δείτε εδώ, και οι πωλήσεις του όλο και μειώνονται.

Άλλωστε τα καταστήματά της είναι πλέον κλειστά λόγω της εξάπλωσης του ιού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πολωνία τη Βουλγαρία και από την Τετάρτη και στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες.

Online προσφορές από το H&M - Παντελόνι καμπάνα μόνο με 9,99€

Προσφορές online στα H&M έως και 22 Μαρτίου, για να μην χάσεις την ευκαιρία να ψωνίζεις ακόμα και στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτό το παντελόνι καμπάνα με μόνο 9,99€!

Αν είσαι από εκείνες που δεν τις ενδιαφέρει τόσο το να είναι στη μόδα, και απλά θέλουν κάτι πιο κλασσικό, είναι η κατάλληλη επιλογή και μάλιστα τα μεταφορικά είναι δωρεάν!

Είναι κατάλληλο τόσο για τις καθημερινές σου βόλτες, όσο και για τις πιο βραδινές, και μπορείς να το συνδυάσεις με τα πάντα. Η καμπάνα είναι μια σταθερή αξία και κολακεύει όλα τα σώματα.

Μπορείς και να το συνδυάσεις με αυτή την τέλεια μπλούζα. Είναι μια νέα τάση που έρχεται κατευθείαν από το εξωτερικό και θα κάνει πάταγο φέτος.

Flared leggings
9,99 €

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share