Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιαγιά και παππούς χαιρετάνε μέσω τζαμιού τα εγγονάκια τους λόγω καραντίνας - Ραγίζει καρδιές

Θα συγκινηθείτε

22 Μαρτίου 2020 12:48
Γιαγιά και παππούς χαιρετάνε μέσω τζαμιού τα εγγονάκια τους λόγω καραντίνας - Ραγίζει καρδιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία από τις τραγωδίες της κοινωνικής απομόνωσης και της καραντίνας είναι ότι διαταράσσει τις οικογένειες από το φόβο μήπως εξαπλωθεί ο θανατηφόρος κορονοϊός, Covid-19.

Ο Ρέι και η Τερέσα Κόσει, από το Νόρφολκ, είναι δύο παππούδες που, λόγω της ηλικίας τους και μιας υποκείμενης κατάστασης υγείας, δεν μπορούν να είναι σωματικά μαζί με τους αγαπημένους τους.

Όμως, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να κλείστουν από τον κόσμο, κατάφεραν να περάσουν το χρόνο τους με τα μεγάλα-εγγόνια τους - τη Φλωρεντία, 3 χρονών, και την Έντιθ, ενός - μέσα από το παράθυρο του κήπου.

Μια φωτογραφία που ραγίζει καρδιές δημοσιεύτηκε στο Twitter, δείχνοντας τους τέσσερις να πιέζουν τα χέρια τους σφιχτά στο τζάμι- αρκετά για να λιώσει ακόμη και η πιο ψυχρή καρδιά, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η γιαγιά, 81 ετών, που της απονεμήθηκε MBE για την εργασία της ως πρόεδρος μίας φιλανθρωπίας για τον καρκίνο του μαστού, ανακάμπτει αυτή τη στιγμή μετά από δεύτερη επέμβαση για τον καρκίνο του μαστού της δεύτερης φάσης, έτσι είναι μεταξύ των πλέον ευάλωτων στις επιπτώσεις του Covid-19.

Μιλώντας στη Daily Mail για το ξέσπασμα, ο Ρέι δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι άνθρωποι πρέπει να το πάρουν πιο σοβαρά.

Είπε: "Μερικοί άνθρωποι είναι χαλαροί για αυτό, αλλά δεν είμαστε.

"Με την υγεία της συζύγου μου, δεν μπορούμε να είμαστε. Εκτός αυτού, θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να μην ασκήσουμε επιπλέον πίεση, αν είναι δυνατόν να αποφευχθεί.

"Δεν χρειάζεται να βγαίνουμε στη δουλειά, ώστε να δεχτούμε αυτό το πράγμα".

Έτσι, όταν άρχισε η εκδήλωση και έγινε φανερό ότι δεν θα φύγει σύντομα, οι Ρέι και η Τερέσα δέχθηκαν το γεγονός ότι δεν θα έβλεπαν την οικογένειά τους για λίγο.

Οι φωτογραφίες σαν αυτή αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα των ημερών, καθώς έχουν κυκλοφορήσει και άλλες, τραβηγμένες μέσα από τα σούπερ μάρκετ, σαν αυτή με τον παππού που κάθεται μπροστά από τα άδεια ράφια, την οποία θα δείτε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share