Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Η φωτογραφία που θα σας «λυγίσει» - Ο παππούς, η λίστα και τα άδεια ράφια στο σούπερ μάρκετ

Σπαρακτική εικόνα

19 Μαρτίου 2020 09:44
Η φωτογραφία που θα σας «λυγίσει» - Ο παππούς, η λίστα και τα άδεια ράφια στο σούπερ μάρκετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φωτογραφία του παππού να κοιτάει τη λίστα με τα ψώνια μπροστά στα άδεια ράφια μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ πραγματικά μας κάνει να «λυγίσουμε». Αποτέλεσμα αυτής της θλιβερής εικόνας είναι αυτό το χαρακτηριστικό παράδειγμα που έκανε αυτή η οικογένεια!

Η συγκεκριμένη εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου με πολλούς να συγκινούνται με τον ηλικιωμένο κύριο. «Ω Θεέ μου, δάκρυσα» έγραψε ένας χρήσης στο Twitter, με έναν άλλον να προσθέτει «Είναι τόσο στενάχωρη αυτή η εικόνα. Τις προάλλες πήγα στο τοπικό μου σούπερ μάρκετ. Η ίδια κατάσταση. Με στενοχώρησε πολύ».

Σε ισχύ το νέο ωράριο για τα σούπερ μάρκετ - Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Πέμπτη, το νέο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν πλέον από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ. Επιπλέον, με στόχο να μειώσουν την πίεση που υφίστανται εδώ και λίγες μέρες από την αυξημένη προσέλευση των καταναλωτών, λόγω κορωνοϊού οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έκτακτες προσλήψεις προσωπικού.

Παράλληλα, θα λειτουργούν κανονικά και τις Κυριακές από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο ωράριο αφορά αποκλειστικά τα σούπερ μάρκετ – και όχι άλλα είδη καταστημάτων, όπως τα φαρμακεία κ.α.

Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές, συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτές, παρότι θα πωλούν μόνο τρόφιμα, χαρτικά και είδη πρώτης ανάγκης, με στόχο τον περιορισμό των πάγκων. Δεν αποκλείεται ωστόσο, η απόφαση περί «λουκέτου», εφόσον παρατηρηθούν σκηνές συνωστιμού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share