Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ιταλία: 49χρονη νοσηλεύτρια αυτοκτόνησε λόγω κορωνοϊού

Είχε εμφανίσει συμπτώματα

22 Μαρτίου 2020 10:56
Ιταλία: 49χρονη νοσηλεύτρια αυτοκτόνησε λόγω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει την Ιταλία έπεσε μια 49χρονη νοσοκόμα η οποία εργαζόταν στο νοσοκομείο της πόλης Jesolo.

Η γυναίκα αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι της για δύο ημέρες με πυρετό, και λόγω του συμπτώματος η ανησυχία της εντάθηκε. Δεν άντεξε να περιμένει τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορωνοϊό και αυτοκτόνησε. Σε απόγνωση βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές στην Ιταλία, και προειδοποιούν με ένα σοκαριστικό βίντεο, που θα δείτε εδώ.

Η 49χρονη νοσοκόμα βρέθηκε από έναν ψαρά στον ποταμό Piave, στο Cortellazzo, στις 18 Μαρτίου. Η σωρός της ανασύρθηκε από την Ακτοφυλακή. Οι συνάδελφοι της δεν το πίστευαν, μιας και ήταν αφοσιωμένη στη δουλειά της και κανείς τους δεν περίμενε κάποιος συνάδελφος να καταρρεύσει.

Κατοικίδια και κορωνοϊός: Τι λένε οι ειδικοί; Όσα πρέπει να ξέρετε

Τις τελευταίες ημέρες, ο κορωνοϊός έχει "εισβάλλει" για τα καλά στη ζωή μας και έχει ανατρέψει τα πάντα, αφού από τη μία ημέρα στην άλλη, όλοι μας "κλειστήκαμε" στο σπίτι, για να περιορίσουμε την εξάπλωση του φονικού ιού. Πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται, όπως τι γίνεται με όσους έχουν κατοικίδια; Υπάρχει περίπτωση το ζώο να κολλήσει κορωνοϊό;

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ, για να σας λύσει όλες τις απορίες, σχετικά με τα κατοικίδια και τον κορωνοϊό. Πριν καιρό, είχε γραφτεί, πως ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ, πέθανε από τον ιό (δείτε εδώ την είδηση), ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Δεν αναμένεται ότι τα κατοικίδια ζώα, όπως οι σκύλοι και οι γάτες, θα μεταδίδουν τον κορωνοϊό στον άνθρωπο. Η εκτίμηση αυτή ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και περιλαμβάνεται σε σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων για τον ιό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, δεν έχει αναφερθεί και δεν αναμένεται ότι τα κατοικίδια ζώα, όπως οι σκύλοι και οι γάτες, θα μπορούν να μεταδίδουν τον ιό στον άνθρωπο και αντίστροφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, ο σκύλος μιας ασθενούς με κορωνοϊό, βρέθηκε να έχει “χαμηλό επίπεδο” του ιού. Ο σκύλος βρέθηκε “ασθενώς θετικός” στον κορωνοϊό, όπως αναφέρθηκε σε δήλωση από το τμήμα Γεωργίας και Αλιείας της πόλης, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο καθηγητής του London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος επισημαίνει τα εξής:

Είναι απειλή ο κορωνοϊός για τα κατοικίδια;

Η απάντηση, για την ώρα, είναι όχι. Ακόμα και αν βρίσκεστε σε περιοχή όπου πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα κατοικίδιά σας μπορούν να μολυνθούν από τον νέο ιό. Aν νοσείτε οι ίδιοι από τον ιό ή αν βρίσκεστε σε περιοχή με πολλά κρούσματα, οι προφυλάξεις είναι απαραίτητες. Ο ΠΟΥ σας προτρέπει να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό μετά από κάθε επαφή με κατοικίδια ζώα.

Εάν οι ίδιοι νοσείτε και έχετε κατοικίδιο, να φοράτε μάσκα προσώπου όταν συναναστρέφεστε μαζί του, ακριβώς όπως θα κάνατε και στη συναναστροφή με ανθρώπους. Και προμηθευτείτε την τροφή και τα φάρμακά του με τον αντίστοιχο τρόπο και στις ίδιες ποσότητες, που θα προμηθευόσασταν σε κανονικές συνθήκες.

Έχουν μολυνθεί από τον ιό κάποια ζώα συντροφιάς;

Όχι όσο γνωρίζουν οι ερευνητές. Ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ που ανήκει σε έναν ασθενή με Covid-19 δοκιμάστηκε για τον ιό και έδειξε χαμηλά επίπεδα στη μύτη και στο στόμα του. Αλλά το σκυλί δεν νοσεί και ο ιός μπορεί να προήλθε από επαφή με τον ασθενή ή άλλες επιφάνειες. Όπως όλοι γνωρίζουμε η μύτη και το στόμα ενός σκύλου έρχονται σε επαφή με τα πάντα.

Τι γίνεται αν το κατοικίδιο μου αρρωστήσει;

Εάν θεωρείτε πως το ζωάκι σας, έχει αρρωστήσει μετά από επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί με κορωναϊό, θα πρέπει να καλέσετε τον κτηνίατρό σας. Μη μεταφέρετε το ζώο στο ιατρείο χωρίς να επικοινωνήσετε πρώτα με τον κτηνίατρο για να συζητήσετε τα συμπτώματα του ζώου και την έκθεσή του. Να θυμόμαστε πως είναι πολύ απίθανο ότι ένα σκυλί ή μια γάτα θα μπορούσαν να μολυνθούν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share