Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε αλλά μπορεί να μην είναι αρκετό» - Δραματικές περιγραφές των γιατρών από το Μπέργκαμο (Video)

Σοκάρουν

21 Μαρτίου 2020 10:46
«Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε αλλά μπορεί να μην είναι αρκετό» - Δραματικές περιγραφές των γιατρών από το Μπέργκαμο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθημερινά πλέον καταρρίπτονται ρεκόρ θανάτων από το νέο κορωνοϊό στην Ιταλία. Οι γιατροί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Μπέργκαμο περιγράφουν με δραματικούς τόνους την κατάσταση και στέλνουν αυστηρές προειδοποιήσεις στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, ξέσπασε μια Ιταλίδα από το Μπέργκαμο, με αφορμή τον θάνατο του πατέρα της από τον κορωνοϊό, λέγοντας: «Όλοι πεθαίνουν σαν σκυλιά - Άντε στο διάολο»

«Ποτέ δεν αισθάνθηκα πιο αγχωμένος στη ζωή μου. Είμαι εναντικολόγος και έχω συνηθίσει τις έντονες στιγμές, τις επιλογές και τους ασθενείς που είναι σοβαρά και πεθαίνουν χωρίς νοσηλεία, εκεί μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Αλλά όταν είσαι σε αυτό το σημείο, καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι αρκετός, είμαστε εκατό αναισθησιολόγοι, και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε αλλά μπορεί να μην είναι αρκετό».

«Δεν θα ξέρουμε ποτέ ακριβώς πότε θα είναι το αποκορύφωμα, μπορούμε να μιλάμε στη βάση των τωρινών περιορισμών για την επόμενη εβδομάδα ή για τις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά δεν έχουμε επιστημονικά δεδομένα για αυτό. Υπάρχουν μόνο τάσεις και υπολογισμοί που θα πρέπει να τεθούν σε αντικειμενική βάση», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, Άντζελο Μπορέλι.

Κορωνοϊός: Εικόνες «Αποκάλυψης» μέσα από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο - Βίντεο που σοκάρει

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Ιταλίας είναι δραματική, καθώς χιλιάδες άνθρωποι νοσηλεύονται με τον κορωνοϊό.

Το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, της πόλης που έχει πληγεί περισσότερο από καμία άλλη, άνοιξε τις πόρτες του στο Sky News, για να δει όλη η Ευρώπη πόσο δραματική είναι η κατάσταση.

«Οι προσπάθειές μας δεν είναι αρκετές» λένε οι γιατροί στην Ιταλία, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τους ασθενείς του κορωνοϊού. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποκαλούν το νοσοκομείο του Μπέργκαμο «Αποκάλυψη». Επίσης, ένα βίντεο-σοκ κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες με κομβόι στρατού να μεταφέρουν πτώματα στην Ιταλία

Ο επικεφαλής των επειγόντων, Δρ Ρομπέρτο Κοσεντίνι, λέει στο Sky News ότι δεν έχουν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο και, τόσο αυτός όσο και το προσωπικό του, προειδοποιούν άλλες χώρες, ειδικά το Ηνωμένο Βασίλειο, πως σύντομα θα το βιώσουν, εάν δεν τηρήσουν τα μέτρα.

«Δεν έχουμε κρεβάτια, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, πραγματικά αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα. Προσπαθούμε να στείλουμε ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, αλλά όλες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της περιοχής είναι γεμάτες. Οπότε αυτό είναι ένα μεγάλο, ένα σημαντικό πρόβλημα», λέει στο Euronews, ο διευθυντής παιδιατρικής μονάδας και κέντρου μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου του Μπεργκάμο.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, βάζουμε τους ασθενείς σε άλλα σημεία τους περισσότερους στα επείγοντα, όμως αυτό δεν είναι λύση. Πρέπει να μεταφέρουμε τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, όμως, όπως προείπα, όλα τα κοντινά νοσοκομεία βρίσκονται στην ίδια κατάσταση», σημειώνει.

Εξάλλου, «δεχόμαστε πολλούς νέους ασθενείς, όμως το ζήτημα είναι πως ελάχιστοι παίρνουν εξιτήριο. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί». «Προς το παρόν κλείνουμε Τμήματα, όπως το γαστρεντερολογικό και το νευρολογικό, και εκεί βάζουμε ασθενείς του Covid-19. Δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο για ασθενείς με κορωνοϊό. Το μισό δυναμικό του νοσοκομείου εργάζεται για αυτούς τους ασθενείς», προσθέτει ο ίδιος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share