Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

7ος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό

Συνεχίζεται η τραγωδία

20 Μαρτίου 2020 12:10
7ος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Νεκρός είναι ένας 87χρονος άνδρας από την Δαμασκηνιά που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό που βρίσκεται σε καραντίνα. Ενώ, εικόνες «Αποκάλυψης» έρχονται στο φως μέσα από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο με ένα βίντεο που σοκάρει.

Ανατριχιαστικό βίντεο: Δείτε πως εισέρχεται ο κορωνοϊός στα ανθρώπινα κύτταρα - Πως επηρεάζει πνεύμονες, καρδιά, νεφρούς και έντερο

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας που δείχνει πως ο κορωνοϊός εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα και πως επηρεάζει πνεύμονες, καρδιά, νεφρούς και έντερο. Ενώ, ανατριχιαστική είναι και η περιγραφή μιας 39χρονης μητέρας με κορωνοϊό από την ΜΕΘ.

Οι ερευνητές από την Κίνα χρησιμοποίησαν κρυο-ηλεκτρονική μικροσκοπία για να δείξουν τον τρόπο με τον οποίο ο covid-19 μολύνει τους ανθρώπους. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science αναφέρει πως ο ιός στοχεύει σε έναν τύπο υποδοχέα, που βρίσκεται στα ανθρώπινα κύτταρα στους πνεύμονες, την καρδιά, τους νεφρούς και το έντερο.

Ο μικροβιολόγος Mark Fielder του πανεπιστημίου Kingston υποστήριξε ότι ο ιός φαίνεται να επιτίθεται σε δύο τύπους πνευμονικών κυττάρων: κυψελιδικά κύτταρα (goblet cells), τα οποία επικαλύπτουν την αναπνευστική οδό με βλέννα και πηνιώδη κύτταρα (cilitated cells) που συνήθως φιλτράρουν παθογόνους παράγοντες.

Ο ιός στοχεύει έναν ανθρώπινο υποδοχέα που έχει συνδεθεί με έναν μεταφορέα αμινοξέος. Αυτός ο υπότυπος δομής δεν έχει ποτέ ανακαλυφθεί στο παρελθόν.

«Ένιωθα σαν να είχα μαχαίρια στο λαιμό μου» - Σοκάρει η περιγραφή γιατρού που νόσησε από κορωνοϊό (Video)

Η πρώην επικεφαλής των γιατρών του Royal College του Λονδίνου που νόσησε από τον κορωνοϊό περιέγραψε την εμπειρία της και η μαρτυρία της σοκάρει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένιωθα σαν να είχα μαχαίρια στο λαιμό μου»

Μεταξύ άλλων, η 60χρονη καθηγήτρια Κλερ Γκεράντα, γιατρός στο Λονδίνο, τόνισε πως ο κορωνοϊός δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη. Επίσης, δείτε μία γιαγιά να βήχει πάνω σε επιβάτη τρένου, με αυτό που ακολουθεί θα σας κάνει να παγώσετε!

«Αρχικά, νόμιζα ότι ήταν το jetlag, όμως όταν ξεκίνησε ο βήχας κατάλαβα ότι κάτι άλλο συνέβαινε. Ξεκίνησε με ένα ξηρό βήχα και στη συνέχεια σύντομα εξελίχθηκε σε πονόλαιμο προτού κάνω πυρετό» τονίζει η ίδια στην εφημερίδα.

Αναφερόμενη στα συμπτώματα που είχε, η Κλερ Γκεράντα είπε: «Ο ιός αυτός δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη. Ένιωθα στο λαιμό μου ότι είχα μαχαίρια, έκαιγα στον πυρετό κι όμως το 60χρονο σώμα μου αγωνίστηκε και τα κατάφερε».

Η γιατρός, δήλωσε πως ένιωσε ανακούφιση καθώς είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη πριν κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στo Λονδίνο έφθασε το πρωί της περασμένης Κυριακής και την Δευτέρα πήγε κανονικά στη δουλειά της. «Την Τρίτη το πρωί, άρχισα να αισθάνομαι κουρασμένη και στη συνέχεια ξεκίνησε ο βήχας. Μετά όμως άρχισα να νιώθω έναν τρομερό πονόλαιμο. Αισθανόμουν ότι κάποιος είχε βάλει μαχαίρια στο λαιμό μου. Και τότε ξεκίνησε ο υψηλός πυρετός και ο κρυάδες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι: θα μπορούσα να έχω κορωνοϊό; Δεν αισθάνθηκα πάντως φόβο καθώς δεν έχω υποκείμενα νοσήματα. Είμαι υγιής και περπατώ πολύ», αναφέρει μεταξύ άλλων η γιατρός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share