Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω - Μην ρισκάρετε, θα...» - Ανατριχιαστική περιγραφή 39χρονης μητέρας με κορωνοϊό από την ΜΕΘ (Video)

«Είναι σαν να έχετε γυαλί στους πνεύμονές σας...»

20 Μαρτίου 2020 08:21
«Δεν μπορώ να αναπνεύσω - Μην ρισκάρετε, θα...» - Ανατριχιαστική περιγραφή 39χρονης μητέρας με κορωνοϊό από την ΜΕΘ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει με την ανατριχιαστική περιγραφή της μέσα από την ΜΕΘ μία 39χρονη μητέρα που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω -Μην ρισκάρετε, θα καταλήξετε εδώ».

Σε βίντεο, που τράβηξε και έστειλε στους συναδέλφους της, τους προειδοποιεί για τον κορωνοϊό. «Είναι σαν να έχετε γυαλί στους πνεύμονές σας, είναι δύσκολο να το εξηγήσετε, αλλά κάθε αναπνοή είναι μάχη», περιγράφει στην Daily Mail. «Είναι απολύτως φρικτό και δεν θα ήθελα να περάσω ποτέ κάτι τέτοιο, ξανά. Ήμουν άρρωστη για περίπου πέντε ημέρες πριν μεταφερθώ στο νοσοκομείο σε ασθενοφόρο», συμπληρώνει. Επίσης, συγκλονίζει γιατρός του Ιπποκράτειου νοσοκομείου λέγοντας ότι: «Είναι γεγονός ότι λόγω κορωνοϊού θα...»

Όπως λέει, αρχικά, «είχα διαγνωστεί με λοίμωξη στο στήθος και μου έδωσαν αντιβιοτικά και με συμβούλευσαν να πάρω ιβουπροφαίνη και παρακεταμόλη. Επαιρνα περίπου 8 χάπια ιβουπροφαίνης την ημέρα και τώρα πιστεύουν ότι αυτό επιδείνωσε το πρόβλημα». «Όταν πήγα στην εντατική, αρχικά, σχεδίαζαν να με ‘κοιμίσουν’ και να με κρατήσουν διασωληνωμένη, επειδή το σώμα μου είχε περάσει όλα αυτά και ήμουν ‘διαλυμένη’. Ευτυχώς, με κράτησαν ξύπνια αλλά χρειαζόμουν έξι λίτρα οξυγόνο. Τώρα, τα πάω καλύτερα και είμαι στο ένα λίτρο».

«Είμαι στη μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν μπορώ να αναπνεύσω χωρίς αυτό. Έχω δύο σωληνάκια και έναν καθετήρα. Είμαι πραγματικά δέκα φορές καλύτερα απ’ ότι ήμουν πριν. Έχω χάσει τις ημέρες. Αν κάποιος καπνίζει ακόμα, ας αφήσει τα τσιγάρα, επειδή σας λέω να ξέρετε ότι θα χρειαστείτε τα γα@@@@@α πνευμόνια σας. Και σας παρακαλώ, μην ρισκάρετε, επειδή εάν τα πράγματα χειροτερέψουν θα καταλήξετε εδώ», λέει μεταξύ άλλων.

«Ένιωθα σαν να είχα μαχαίρια στο λαιμό μου» - Σοκάρει η περιγραφή γιατρού που νόσησε από κορωνοϊό (Video)

Η πρώην επικεφαλής των γιατρών του Royal College του Λονδίνου που νόσησε από τον κορωνοϊό περιέγραψε την εμπειρία της και η μαρτυρία της σοκάρει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένιωθα σαν να είχα μαχαίρια στο λαιμό μου»

Μεταξύ άλλων, η 60χρονη καθηγήτρια Κλερ Γκεράντα, γιατρός στο Λονδίνο, τόνισε πως ο κορωνοϊός δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη. Επίσης, δείτε μία γιαγιά να βήχει πάνω σε επιβάτη τρένου, με αυτό που ακολουθεί θα σας κάνει να παγώσετε!

«Αρχικά, νόμιζα ότι ήταν το jetlag, όμως όταν ξεκίνησε ο βήχας κατάλαβα ότι κάτι άλλο συνέβαινε. Ξεκίνησε με ένα ξηρό βήχα και στη συνέχεια σύντομα εξελίχθηκε σε πονόλαιμο προτού κάνω πυρετό» τονίζει η ίδια στην εφημερίδα.

Αναφερόμενη στα συμπτώματα που είχε, η Κλερ Γκεράντα είπε: «Ο ιός αυτός δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη. Ένιωθα στο λαιμό μου ότι είχα μαχαίρια, έκαιγα στον πυρετό κι όμως το 60χρονο σώμα μου αγωνίστηκε και τα κατάφερε».

Η γιατρός, δήλωσε πως ένιωσε ανακούφιση καθώς είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη πριν κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στo Λονδίνο έφθασε το πρωί της περασμένης Κυριακής και την Δευτέρα πήγε κανονικά στη δουλειά της. «Την Τρίτη το πρωί, άρχισα να αισθάνομαι κουρασμένη και στη συνέχεια ξεκίνησε ο βήχας. Μετά όμως άρχισα να νιώθω έναν τρομερό πονόλαιμο. Αισθανόμουν ότι κάποιος είχε βάλει μαχαίρια στο λαιμό μου. Και τότε ξεκίνησε ο υψηλός πυρετός και ο κρυάδες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι: θα μπορούσα να έχω κορωνοϊό; Δεν αισθάνθηκα πάντως φόβο καθώς δεν έχω υποκείμενα νοσήματα. Είμαι υγιής και περπατώ πολύ», αναφέρει μεταξύ άλλων η γιατρός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share