Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Έρχονται διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας - Το κλείσιμο του μήνα θα είναι...» - Προειδοποίηση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Αναλυτική πρόγνωση

20 Μαρτίου 2020 08:55
«Έρχονται διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας - Το κλείσιμο του μήνα θα είναι...» - Προειδοποίηση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας έρχονται από την αρχή της επόμενες εβδομάδας με το κλείσιμο του μήνα να είναι ιδιαιτέρως κακό καιρικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πιο αναλυτικά, μέχρι και αύριο οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές ενώ από την Κυριακή σιγά σιγά θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός. Με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί επίσης για «Πιθανότητα λασποβροχής και...αφρικανικής σκόνης!»

Για σήμερα ο καιρός θα είναι πολύ καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η θερμοκρασία θα αρχίσει σιγά σιγά να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο ενώ θα αρχίσει να υποχωρεί και ο βοριάς στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου.

Δείτε στο βίντεο την αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου:

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος.

Στις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις, ενώ στην Κρήτη βροχές μικρής διάρκειας, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ, δεν αποκλείεται να σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, με νεφώσεις κατά τόπους, ενώ σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ο καιρός θα χαλάσει από την Δευτέρα.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημεριανές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: Bορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις μεσημεριανές ώρες 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από νωρίς το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα έως και 7 μποφόρ με εξασθένηση από νωρίς το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share