Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πιθανότητα για εμβόλιο σε 3 μήνες «βλέπει» το Υπουργείο Υγείας!

Ευχάριστα νέα!

19 Μαρτίου 2020 18:31
Κορωνοϊός: Πιθανότητα για εμβόλιο σε 3 μήνες «βλέπει» το Υπουργείο Υγείας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αισιόδοξο φάνηκε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τον καθηγητή λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του Υπουργείου, Σωτήρη Τσιόδρα, να αναφέρει πως αυτό μπορεί να έρθει σε 3 μήνες από τις ΗΠΑ. Δείτε, επίσης, πόσα είναι τα συνολικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην τελευταία ενημέρωση.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα εξετάσει 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις του νέου εμβολίου. «Ήδη 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η θνητότητα του κορωνοϊού στους ανθρώπους χωρίς υποκείμενο νόσημα παραμένει κάτω από 1%. Όπως ανέφερε στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες των φαρμάκων για τους ασθενείς. «Τα σοβαρά περιστατικά απαιτούν συνδυασμένη θεραπεία με κοκτέιλ φαρμάκων που κάποια είναι μόνο νοσοκομειακά είδη. Ειδική ομάδα της επιτροπής μας εξετάζει πιθανή χορήγηση ορού από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την νόσο», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Βρέθηκε κρούσμα και στο ΚΑΤ!

Κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε και στο ΚΑΤ, με το νοσοκομείο να τίθεται σε συναγερμό και τις αρχές να κινητοποιούνται, μετά τη γνωστοποίηση της εξέτασης. Δείτε και την έκτακτη ενημέρωση του ΕΟΦ για την χλωροκίνη.

Από το πρωί της Πέμπτης (19/3) πραγματοποιείται ιχνηλάτηση από την αρμόδια επιτροπή και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για προσωπικό και ασθενείς.

Κλείνουν τα ξενοδοχεία εξαιτίας του κορωνοϊού!

Ακόμη και στα ξενοδοχεία χτύπησε ο κορωνοϊος, με τον φονικό ιό να αναγκάζει το Υπουργείο Τουρισμού να αποφασίζει την αναστολή τους για το επόμενο διάστημα του 1.5 μήνα περίπου, ήτοι μέχρι τέλη Απριλίου.

Στο μέτρο αυτό, πάντως, θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αφού θα λειτουργούν ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δείτε και το λουκέτο που μπήκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το μέτρο αναμένεται να μπει σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της προσεχούς Δευτέρας (23/3).

«Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου».

Κορωνοϊός: Αντέχει και απέναντι στη ζέστη ο φονικός ιός!

Μπορεί να υπάρχει η πεποίθηση, ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να εξασθενήσει με τη ζέστη, δίνοντας ελπίδα για όσες χώρες δουν σύντομα θερμότερο κλίμα, όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, αλλά προκαλείται σοκ με το γεγονός, ότι αυτό ακόμη δεν έχει αποδειχθεί.

Την εποχή, όπου φαινόταν πως η Αφρική δεν επρόκειτο να επηρεαστεί από τον φονικό ιό, χάρη στο κλίμα της, η αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών δείχνει, ότι ίσως η θεωρία αυτή δεν ισχύει, με τη Μαύρη Ήπειρο να έχει επηρεαστεί από τον πανικό, που επικρατεί στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Δείτε και μυστικά για το καλό πλύσιμο των χεριών.

Ο καλός καιρός, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» δεν λειτούργησε ενάντια στον κορωνοϊό, ούτε στην Αυστραλία, που βρίσκεται στο ζεστό, νότιο ημισφαίριο. Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και η κυβέρνηση λαμβάνει τώρα επείγοντα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση.

Επίσης, κώδωνα κίνδυνου κρούουν οι ειδικοί και στο Χονγκ Κονγκ, όπου είχε παρουσιάσει ύφεση η επιδημία, αλλά τώρα υπάρχει φόβος επανάκαμψης, λόγω της μεγάλης επανόδου πολιτών που βρίσκονταν στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα. To Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν είναι από τις πιο «καθαρές» περιοχές αυτή τη στιγμή στον κόσμο, παρά τη γειτνίαση με την ηπειρωτική Κίνα. Ωστόσο, οι ομογενείς που επιστρέφουν στο Χονγκ Κονγκ αποτελούν απειλή για την περιοχή.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι η πιθανότητα ο Covid-19 να εξαπλωθεί σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας», είχε πει επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγεσούς στους υπουργούς υγείας των χωρών της Αφρικανικής Ενωσης, πριν από ένα μήνα. Οι φόβοι του ίσως να επαληθευτούν, τονίζουν εμπειρογνώμονες, καθώς δεν πείθονται από τα μικρά ποσοστά εξάπλωσης του κορονοϊού στις αφρικανικές χώρες μέχρι τώρα. Στις περισσότερες χώρες, η ανίχνευση των κρουσμάτων είναι ελλιπής, τα εύθραυστα συστήματα υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να καταγράψουν τι συμβαίνει ακριβώς στον πληθυσμό. Εξάλλου, πολλές αφρικανικές χώρες, όπως η Νιγηρία, έχουν στενές εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, ενώ η Αλγερία, η Αίγυπτος και η Νότια Αφρική επίσης έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση και εμπορικές διασυνδέσεις με το Πεκίνο.

Η Νιγηρία, η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση σε 13 χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Η απαγόρευση επιβλήθηκε ύστερα από τον εντοπισμό πέντε νέων κρουσμάτων στη χώρα. Η αφρικανική χώρα που φαίνεται ότι καταγράφει περισσότερα κρούσματα είναι η Νότια Αφρική. Πολλά από τα κρούσματα καταγράφουν τοπική μετάδοση του ιού. Στη Νότια Αφρική ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά ένα τρίτο σε διάστημα 24 ωρών (από τα 85 στα 116), με πολλά από αυτά να αφορούν τοπική μετάδοση του ιού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Οι περισσότεροι ασθενείς είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό. Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, ανήγγειλε ότι η ασθένεια Covid-19 αποτελεί μεγάλη απειλή για τη χώρα, ζήτησε το κλείσιμο των σχολείων και προδιέγραψε καταστροφικές επιπτώσεις στην ήδη πληττόμενη από την ύφεση νοτιοαφρικανική οικονομία.

Χθες ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του κορωνοϊού στην υποσαχάρια Αφρική και συγκεκριμένα στην Μπουρκίνα Φάσο. Πρόκειται για μια γυναίκα 62 ετών που πρόσφατα επέστρεψε από το εξωτερικό. Και στη Ζάμπια ανακοινώθηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα. Οι ασθενείς είναι ένα ζευγάρι που είχε πάει διακοπές στη Γαλλία.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξήγγειλε ταξιδιωτικά απαγορευτικά μέτρα στους κατοίκους της χώρας για το εξωτερικό, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τα 100 σε μία μέρα (συνολικά 425). «Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην Αυστραλία ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι η παγκόσμια οικονομική κρίση», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον και τόνισε ότι η κυβέρνηση κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά τη «βιολογική ασφάλεια» και απαγορεύει τις μεγάλες συναθροίσεις εκατό και πλέον ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους.

Το Χονγκ Κονγκ κατάφερε να διατηρήσει τον αριθμό των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα, παρά τη στενή διασύνδεση με την Κίνα. Στον πληθυσμό των 7 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει 170 κρούσματα και 4 θανάτους, καθώς αμέσως μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στην Ουχάν επέβαλε αυστηρότατα μέτρα απομόνωσης στους πολίτες και προστασίας στους δημόσιους χώρους με μάσκες. Ομως, τώρα που επιστρέφουν από φόβο οι κάτοικοι που ζουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ βρίσκονται και πάλι επί ποδός.

Από τις 10 νέες περιπτώσεις κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν τις τρεις τελευταίες μέρες, όλες αφορούσαν σε επαναπατρισθέντες. Η κυβέρνηση επέβαλε την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε όλους όσοι έρχονται από το εξωτερικό. Τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στην Ταϊβάν, η καραντίνα παρακολουθείται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω τηλεφώνων και επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share