Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ο κορωνοϊός ακύρωσε το μεγάλο του φεστιβάλ!

Ραγδαίες εξελίξεις!

19 Μαρτίου 2020 16:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ο κορωνοϊός ακύρωσε το μεγάλο του φεστιβάλ!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο κορωνοϊός έχει αφήσει το στίγμα του σε κάθε κοινωνική έκφανση και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να μείνει ως εξαίρεση, με το μεγάλο του θερινό φεστιβάλ να ακυρώνεται εξαιτίας του θανατηφόρου ιού.

Το διάσημο Summer Nostos Festival, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο και σηματοδοτεί με μια σειρά υπέροχων καλλιτεχνικών δράσεων την είσοδο του καλοκαιριού, δε θα γίνει φέτος σύμφωνα και ασφαλείες πληροφορίες του Athensmagazine.gr, όπως όλα δείχνουν, με τη διοίκηση του ΚΠΙΣΝ να προχωρά σε αυτή την απόφαση.

Αυτή δεν είναι, βέβαια, η μοναδική δράση που έχει ακυρωθεί στο Κέντρο Πολιτισμού, με όλα να ξεκινούν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όταν και ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις για τις εν λόγω ημέρες. Τότε, βέβαια, με τον ιό να μην έχει εξαπλωθεί ακόμη στο βαθμό, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζει νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για σήμερα (19/3), δεν είχε ακόμη απαγορευτεί η πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ και τις εγκαταστάσεις του.

Σύντομα, όμως, έγινε και αυτό. Στην αρχή μπήκε «λουκέτο» στην παιδική χαρά, ώστε να προστατευθούν αρχικά οι οικογένειες, που επισκέπτονται το ΚΠΙΣΝ. Δεν είναι και λίγοι, άλλωστε, αυτοί που δικαίως το επιλέγουν για την αναψυχή τους, με το Κέντρο Πολιτισμού να υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Στη συνέχεια, ακυρώθηκαν και τα δρομολόγιο του shuttle bus, του λεωφορείου δηλαδή που οδηγεί στο ΚΠΙΣΝ από το Σύνταγμα και τούμπαλιν, με ενδιάμεσο σταθμό το σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ, για να έρθει μετά το κλείσιμο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, μαζί με την αναστολή όλων των εκδηλώσεων και δράσεων του Κέντρου Πολιτισμού έως τις 26 Μαρτίου.

Η κατάσταση παραμένει σοβαρή, όμως, με αποτέλεσμα να ληφθεί και το μέτρο της ακύρωσης του Summer Nostos Festival, που «πληγώνει» όσο καμία άλλη προς το παρόν το ΚΠΙΣΝ. Κι αυτό, γιατί τόσο αυτή η εκδήλωση όσο και ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος, είναι οι δύο πιο δημοφιλείς του εκδηλώσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share