Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός ώρα μηδέν: Η πανδημία σε αριθμούς - Ποιες χώρες θρηνούς εκατοντάδες νεκρούς;

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις ο πλανήτης

19 Μαρτίου 2020 10:06
Κορωνοϊός ώρα μηδέν: Η πανδημία σε αριθμούς - Ποιες χώρες θρηνούς εκατοντάδες νεκρούς;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παγκόσμιο συναγερμό έχει σημάνει ο κορωνοϊός αφού τα κρούσματα είναι εκατοντάδες χιλιάδες και οι νεκροί πάρα πολλοί!

Ο κορωνοϊός είναι εδώ, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο και μία προς μία οι ισχυρότερες χώρες του πλανήτη δοκιμάζονται από την κόλαση του COVID-19.

Οι νεκροί είναι σχεδόν 9.000. Ένας αριθμός που σοκάρει αν αναλογιστεί κανείς πως ο φονικός ιός εμφανίστηκε στις αρχές μόλις του περασμένου Δεκέμβρη, στην Κίνα.

Περισσότεροι θάνατοι πάντως, έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη παρά στην Ασία.

Από την έναρξη της πανδημίας περισσότεροι από 209.500 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 σε 150 χώρες και εδάφη.

Τουλάχιστον 8.784 έχουν πεθάνει σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Η Ευρώπη ξεπέρασε την Ασία σε θανάτους: μετρά 4.112 θύματα, έναντι 3.384.

Στην Κίνα, τα συνολικά κρούσματα είναι 80.894, οι νεκροί 3.237 και οι ιαθέντες 69.601.

Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο μετά την Κίνα είναι:

  • Ιταλία: 2.978 νεκροί και 35.713 κρούσματα
  • Ιράν: 1.135 νεκροί και 17.161 κρούσματα),
  • Ισπανία: 598 νεκροί και 13.716 κρούσματα
  • Γαλλία: 264 νεκροί και 9.134 κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον νέο κορονοϊό «εχθρό της ανθρωπότητας» και κάλεσε την Αφρική «να αφυπνισθεί».

Αυτός είναι ο «αόρατος εχθρός» κορωνοϊός - Έτσι φαίνεται από το μικροσκόπιο (photos)

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) των ΗΠΑ δημοσίευσε φωτογραφίες του κορωνοϊού Covid-19,όπως τραβήχτηκαν από τα μικροσκόπια των εργαστηρίων του. Επίσης, αυτοί που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν

Αυτές οι ομάδες αίματος είναι πιο ευάλωτες στον κορωνοϊό

Αποκαλυπτική για τις ομάδες αίματος και τον κορωνοϊό είναι νέα μελέτη Κινέζων επιστημόνων που δείχνει ποιοι είναι πιο ευάλωτοι στον νέο ιό. Επίσης, δώστε μεγάλη προσοχή στα ΑΤΜ αλλά και σε άλλα 9 αντικείμενα είναι ''βόμβες'' κινδύνου για την εξάπλωση του ιού

Τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι πιο ευάλωτα σε πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα Κινέζων επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα medRxiv.

Την ίδια στιγμή, άτομα με ομάδα αίματος Ο είναι λιγότερο ευάλωτα στον κορωνοϊό, σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη. Οι επιστήμονες εξέτασαν τα δεδομένα για 2.200 ασθενείς από τρία νοσοκομεία της Κίνας, σε Γουχάν και Σεντσέν, μεταξύ των οποίων και 200 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανομή ομάδων αίματος μεταξύ των πολιτών της Γουχάν έχει ως εξής: 34% έχουν ομάδα αίματος Ο (Ι), 32% έχουν ομάδα αίματος Α (ΙΙ), 25% έχουν ομάδα τύπου Β (ΙΙΙ) και 9% ομάδα ΑΒ (IV). Για να λάβουν αυτά τα δεδομένα, οι επιστήμονες έχουν αναλύσει μια ομάδα ελέγχου 3.700 μη μολυσμένων πολιτών της Γουχάν.

Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό στη Γουχάν έχουν ομάδα αίματος Α (ΙΙ), ενώ το 26,4% έχει ομάδα αίματος Β (ΙΙΙ) και 25,8% έχει ομάδα αίματος Ο (Ι). Οι λιγότεροι ασθενείς (10%) έχουν ομάδα αίματος ΑΒ (IV). Ως εκ τούτου, το ποσοστό των ατόμων με ομάδα αίματος Α είναι πολύ υψηλότερο από το φυσιολογικό μεταξύ των ασθενών με κορωνοϊό, ενώ το ποσοστό ατόμων με ομάδα αίματος Ο είναι πολύ μικρότερο.

Για να ελέγξουν τα δεδομένα τους, οι επιστήμονες εξέτασαν στατιστικά στοιχεία για 398 επιπρόσθετους ασθενείς από Γουχάν και Σεντσέν και τα νέα δεδομένα απέδειξαν τη θεωρία τους: Τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι τα πιο ευάλωτα σε μόλυνση από τον κορωνοϊό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share