Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Αυτοί που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο

Προσοχή!

19 Μαρτίου 2020 09:02
Κορωνοϊός: Αυτοί που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, όσοι νοσούν από ΧΑΠ, ή δύσπνοια έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον κορωνοϊό.

Ασθενείς με υποκείμενες ασθένειες που προκαλούν δύσπνοια, συρρίτουσα αναπνοή ή πνευμονολογικά προβλήματα είναι εκείνοι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, η δύσπνοια είναι το μοναδικό σύμπτωμα της Covid-19 που συνδέεται ιδιαίτερα με τα σοβαρά κρούσματα και με την ανάγκη εισαγωγής των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Επίσης, μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας και φόβου της πανδημίας του κορωνοϊού, οι νέες μητέρες, αλλά και αυτές που είναι έγκυες, αρχίζουν να αμφισβητούν την ασφάλεια ακόμα και μιας τόσο φυσικής πράξης όσο ο θηλασμός. Σε αυτό το ερώτημα όπως σε άλλα που αφορούν την εγκυμοσύνη μπορείτε να βρείτε απαντήσεις εδώ.

Κορωνοϊός: Τα πλέον επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα

Η μελέτη, τα ευρήματα της οποίας δεν έχουν αξιολογηθεί προς το παρόν από άλλους ερευνητές, δημοσιεύτηκε στον επιστημονικό ιστότοπο MedRxiv την Τετάρτη (18.03.2020).

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι τα υποκείμενα νοσήματα δεν προκαλούν όλα τον ίδιο κίνδυνο επιπλοκών στους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) συνιστά τον σοβαρότερο παράγοντα κινδύνου για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19.

Ο Βαγκίς Τζαΐν, του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του University College του Λονδίνου, ένας εκ των ερευνητών, τόνισε ότι τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους των υπηρεσιών υγείας και τους γιατρούς ώστε να δώσουν προτεραιότητα στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα.

Κορωνοϊός

Από τον νέο κορωνοϊό έχουν προσβληθεί σχεδόν 200.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Οι θάνατοι ανέρχονται στους περίπου 8.500. Η νόσος Covid-19 είναι μια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που σε σοβαρές περιπτώσεις προκαλεί δύσπνοια και πνευμονική ανεπάρκεια. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις, τα συχνότερα συμπτώματα είναι ο πυρετός και ο βήχας.

Στη μελέτη αυτή συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν τα αποτελέσματα επτά μικρότερων ερευνών που έγιναν στην Κίνα, σε συνολικά 1.813 ασθενείς. Όλοι τους νοσηλεύτηκαν και επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ότι έπασχαν από Covid-19. Οι ασθενείς με δύσπνοια ήταν κατά 3,7 φορές πιθανότερο να αναπτύξουν πιο σοβαρά συμπτώματα και 6,6 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Όσοι έπασχαν από ΧΑΠ κινδύνευαν κατά 6,4 φορές περισσότερο από τους άλλους να νοσήσουν σοβαρά και 17,8 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share