Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θετικός βρέθηκε στον κορωνοϊό ο Θοδωρής Φέρρης!

Ποια είναι η κατάστασή του;

15 Μαρτίου 2020 17:21
Θετικός βρέθηκε στον κορωνοϊό ο Θοδωρής Φέρρης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Θοδωρής Φέρρης αποκάλυψε πως έκανε εξετάσεις και διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.

Ο διάσημος τραγουδιστής αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα και συνιστά σε όλους να παραμείνουν στο σπίτι τους, για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού, τονίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος να τελειώσει σύντομα ο εφιάλτης. Σας θυμίζουμε, ότι και η Φαίη Σκορδά είναι θετική στον ιό.

Αναλυτικά, όσα έγραψε:

«Φίλοι μου, μόλις ενημερώθηκα μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις ότι βρέθηκα και εγώ θετικός στον κορονοϊό. Προς το παρόν αισθάνομαι καλά έχοντας μόνο κάποια ήπια συμπτώματα. Θεωρώ χρέος μου να το μοιραστώ δημόσια προς ενημέρωση και προστασία των φίλων που έχω συναναστραφεί τελευταία, κυρίως όμως ως μία ακόμα ειδοποίηση/παρότρυνση, όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε. Παιδιά είναι απαραίτητο να τηρήσουμε τους κανόνες των ειδικών, κατά γράμμα για να βγούμε ασφαλείς απ’ όλο αυτό, κατά το συντομότερο δυνατό. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση είναι να μείνουμε σπίτι για όσο χρειαστεί. Υπομονή και δύναμη σε όλους μας. Περαστικά σε όσους νοσούν», έγραψε ο Θοδωρής Φέρρης στα social media.

Κορωνοϊός: Ποιος είναι τελικά ο «ασθενής μηδέν» από τον οποίο ξεκίνησε ο εφιάλτης; (video)

Ο κορωνοϊός Covid-19 έχει αποδειχθεί θανατηφόρος για περισσότερους από 5.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 129 κράτη να λαμβάνουν όλο και πιο αυστηρά μέτρα πρόληψης και περιορισμού, ενώ σοβαρή είναι η απορία για το ποιος ήταν ο «ασθενής μηδέν», αυτός δηλαδή από τον οποίο ξεκίνησε η ασθένεια. Δείτε και τι πρόκειται να γίνει απόψε στις 21:00 στην Ελλάδα.

Στην Κίνα, όπου και εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 3.189 άνθρωποι, με την πορεία εξάπλωσης της επιδημίας να έχει αρχίσει να εμφανίζει πτωτική τάση. Αν και ο Covid-19, που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν, μοιάζει να έχει πλέον ξεπεράσει την κορύφωσή του στην Κεντρική Κίνα, το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη. Στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το απόγευμα της Παρασκευής (13/04), δήλωσαν πως το επίκεντρο πλέον της πανδημίας βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου περισσότεροι από 30.000 έχουν προσβληθεί και πάνω από 1.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο νεός κορωνοϊός στην Ελλάδα, μέχρι το Σάββατο 14 Μαρτίου του 2020, έχει αποδειχθεί θανατηφόρος για τρεις συμπολίτες μας και, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, άλλοι 228 έχουν προσβληθεί.

Λαμβάνοντας υπόψιν τον αριθμό των προσβληθέντων και το σύντομο -σχετικά- χρόνο εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, πολλοί λοιμοξιωλόγοι επικεντρώνονται μεταξύ άλλων και στον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, του «ασθενή μηδέν», καθώς - όπως υποστηρίζουν - θα μπορούσε να παράσχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς, πότε και γιατί ξεκίνησε η επιδημία. Από την άλλη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει και μία μερίδα επιστημόνων που αντιτίθενται σε αυτό το εγχείρημα, αφού θεωρεί ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραπληροφόρηση σχετικά με την ασθένεια ή ακόμη και στη στιγματοποίηση του ατόμου.

Αν και οι πληροφορίες για την έναρξη της επιδημίας του νέου κορονοϊού, είναι ακόμα συγκεχυμένες, οι κινεζικές Αρχές εικάζουν – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- ότι αυτή ξεκίνησε την 31η Δεκεμβρίου σε μια αγορά θαλασσινών στην πόλη Ουχάν, μητρόπολη της επαρχίας Χουμπέι στην κεντρική Κίνα.

Μελέτη Κινέζων ερευνητών, όπως μεταδίδει το BBC, υποστηρίζει ότι ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με τον ιό Covid-19 εντοπίζεται την 1η Δεκεμβρίου 2019 και δεν είχε καμία επαφή με την αγορά θαλασσινών. Στην εν λόγω έρευνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ειδικοί κάνουν λόγο για έναν ηλικιωμένο άνδρα που υπέφερε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ενώ παράλληλα -σύμφωνα με τα ευρήματα- 27 άτομα από δείγμα 41 ασθενών που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο στα πρώτα στάδια της εμφάνισης «είχαν εκτεθεί στην αγορά».

Από την άλλη, πρόσφατο δημοσίευμα της South China Morning Post, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των κινεζικών Αρχών ο «ασθενής μηδέν» εντοπίζεται πολύ νωρίτερα, την 17η Νοεμβρίου 2019. Πρόκειται για έναν 55χρονο άνδρα, κάτοικο της επαρχίας Χουμπέι. Περισσότερες πληροφορίες για το «προφίλ» του φερόμενου «ασθενή μηδέν» δεν δίνονται, το δημοσίευμα όμως αναφέρει ότι από την 17η Νοεμβρίου έως και την 15η Δεκεμβρίου καταγράφονταν καθημερινά όλο και περισσότερα παρόμοια περιστατικά, φτάνοντας μάλιστα κάποια στιγμή και τα πέντε ημερησίως. Μέχρι την 20η Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της South China Morning Post, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν φτάσει τα 60, ενώ την 27η Δεκεμβρίου είχαν ξεπεράσει τα 180.

Το ενδεχόμενο πάντως το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα να ξεκίνησε από αγορά θαλασσινών και να έχει μεταδοθεί από ένα ζωντανό ζώο σε έναν άνθρωπο – πριν ξεκινήσει η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο - εξακολουθεί να θεωρείται ως το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share