Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Νεκρώνει και η Ισπανία!

Συναγερμός!

15 Μαρτίου 2020 11:07
Κορωνοϊός: Νεκρώνει και η Ισπανία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεύτερη "νεκρή" χώρα η Ισπανία μετά την Ιταλία καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι ραγδαία.Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, η σύζυγός του οποίο νωρίτερα διαγνώσθηκε θετική στο τεστ του ιού, εξέδωσε νέα περιοριστικά μέτρα κλείνοντας σχεδόν τα πάντα στη χώρα.

Βάσει της απόφασης περιορίζονται οι μετακινήσεις καθώς οι Ισπανοί θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν φαγητό ή φάρμακα, να πάνε στην εργασία τους, σε τράπεζες ή σε ιατρικά κέντρα ενώ τα ταξίδια θα επιτρέπονται μόνο για τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων.

Παράλληλα κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, σχολεία, πανεπιστήμια και μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα.

Ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην λήψη οικονομικών μέτρων προς βοήθειαν των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς και μέτρων που θα διασφαλίσουν ρευστότητα για τις επιχειρήσεις.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν ότι τα αυστηρά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα η μεγάλη αύξηση των νεκρών λόγω του κορωνοϊού - καθώς μέσα σε μία ημέρα, καταγράφησαν 70 νέοι θάνατοι, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τα 120 στα 190 - επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Ισπανία: Δίνουν συγχαρητήρια στους γιατρούς από... τα μπαλκόνια!

Επίσημο διάταγμα εκδόθηκε εχθές όπου τέθηκε σχεδόν όλη η χώρα σε καταντίνα. Ωστόσο, συγκινητική ήταν η πράξη των πολιτών της Ισπανίας, καθώς αποφάσισαν να συντονιστούν και να βγουν όλοι στις 10 ακριβώς στα μπαλκόνια τους και να πουν το δικό τους ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με χειροκροτήματα.

Από εκεί χειροκροτούσαν για πέντε λεπτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που δίνει και θα συνεχίσει να δίνει τον μεγάλο αγώνα κατά του Covid-19.

Κορωνοϊός Ισπανία: 70 θάνατοι σε μόλις 24 ώρες!

Αυξάνονται συνεχώς οι θάνατοι από τον φονικό ιό που πλήττει τις περισσότερες χώρες παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, στην Ισπανία οι νεκροί έχουν φτάσει τους 190 εκ των οποίων οι 70 είναι το τελευταίο 24ωρο, ενώ επίσημο διάταγμα εξέδωσε η χώρα!

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ σκοπεύει θα θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα.

Προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, δείχνει ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις.

Περιορισμοί στα Μέσα Μεταφοράς

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένονται αργότερα σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβούλιου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share