Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ισπανία: Το επίσημο διάταγμα της χώρας λόγω κορωνοϊού!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα!

14 Μαρτίου 2020 17:11
Ισπανία: Το επίσημο διάταγμα της χώρας λόγω κορωνοϊού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί από εχθές ολόκληρη η Ισπανία καθώς υπάρχουν φόβοι πως θα είναι η επόμενη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού μετά την Ιταλία.

Σήμερα, βγήκε το επίσημο διάταγμα όπου περιορίζει όλους τους πολίτες σε κατ' οίκον περιορισμό και συνιστά τις μετακινήσεις τους αποκλειστικά σε φαρμακεία, νοσοκομεία ή στη δουλειά τους.

Τι θα συμβεί με Μέσα Μεταφοράς και Αστυνομία

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντας ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Μετά το υπουργικό συμβούλιο τα τελικά μέτρα

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένονται αργότερα σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβούλιου.

Κορωνοϊός: Απτόητα τα "Κίτρινα Γιλέκα" - Κανονικά διεξήχθη η διαδήλωσή τους

Κάθε απαγόρευση αψήφησαν τα "Κίτρινα Γιλέκα" και διεξήγαγαν κανονικά την προγραμματισμένη τους διαδήλωση καθώς απ' ότι φαίνεται δεν τους πτοεί ούτε ο κορωνοϊός! Ωστόσο, στους 79 ανέρχονται οι θάνατοι στη Γαλλία από τον φονικό ιό!

Το κέντρο του Παρισιού είχε κλείσει από νωρίς σήμερα, με την αστυνομία να κάνει ελέγχους σε τσάντες και σακίδια λόγω της ανησυχίας ότι οι διαδηλωτές θα επιδίωκαν να επιστρέψουν στο Σανζ Ελιζέ.

Αν και η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα σήμερα με το οποίο απαγόρευε τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, εκατοντάδες διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν ιατρικές μάσκες, πραγματοποίησαν πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονπαρνάς, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, ο αριθμός των διαδηλωτών ανερχόταν σε περίπου 400.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων, την ώρα που 2000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη την πόλη για να εμποδίσουν το πλήθος.

Έως το μεσημέρι, οι αρχές προχώρησαν σε 17 προσαγωγές.

Κλείνει τα σύνορά της εξαιτίας του φονικού ιού η Ρωσία!

Στην απόφαση να κλείσει τα σύνορά της εξαιτίας του φονικού ιού, ξεκινώντας από την Πολωνία και την Νορβηγία, προχωρά η Ρωσία, στην προσπάθεια να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό από τη δική της πλευρά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν, ανέφερε πως η απαγόρευση αφορά όλους τους ξένους επισκέπτες, που θέλουν να πραγματοποιήσουν ταξίδι για επαγγελματικούς, προσωπικούς, σπουδαστικούς ή τουριστικούς λόγους. Προς το παρόν, το μέτρο δε θα εφαρμοστεί για Λευκορώσους, διπλωμάτες και πολίτες της Ρωσίας.

Με το επίκεντρο του ιού να προχωρά από την Ασία στην Ευρώπη, όπως ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε, η Ρωσία μετρά τώρα 45 κρούσματα, που δεν είναι πολλά, αλλά ίσως αρκετά ώστε… να προσέχει για να έχει.

«Οι γονείς θα αποφασίσουν, αν τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο, ή θα μείνουν σπίτι», έγραψε ο πρωθυπουργός, μην επιβάλλοντας κάποιο σχετικό μέτρο ακόμη και τονίζοντας, ότι κάθε οικογένεια μετρά διαφορετικά τα πράγματα και αφήνει τους πολίτες, για την ώρα, να πάρουν την τύχη στα χέρια τους σε αυτό το ζήτημα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share