Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αυξάνεται η τραγική λίστα στη Γαλλία: Στους 79 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 3.661 συνολικά κρούσματα στην χώρα!

Χαμός!

13 Μαρτίου 2020 23:14
Αυξάνεται η τραγική λίστα στη Γαλλία: Στους 79 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 3.661 συνολικά κρούσματα στην χώρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε 3.661 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Γαλλία, καθώς καταγράφηκαν σχεδόν 800 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, προσθέτοντας πως καταγράφηκαν 18 νέοι θάνατοι, φέρνοντας το συνολικό αριθμό στους 79.

«Έχουμε καταγράψει 3.661 κρούσματα, που είναι σχεδόν 800 περισσότερα από χθες, Πέμπτη. Μέχρι αυτή τη στιγμή, 79 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 154 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε ο υπουργός. Δείτε και τι συμβαίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον φονικό ιό.

Την ίδια ώρα, ο Πύργος του Άιφελ ανακοίνωσε πως θα κλείσει από λόγω της επιδημίας.

«Λόγω της επιδημίας του Covid-19, η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ ανακοινώνει το κλείσιμο του Πύργου από απόψε στις 21.00 τοπική ώρα», ανακοίνωσε η εταιρεία, επισημαίνοντας πως ελπίζει ότι «θα μπορέσει να ξανανανοίξει πολύ σύντομα, όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει».

Παράλληλα, οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) θα συσκεφθούν εκτάκτως την Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της έρευνας, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Αυτή η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τηλεφώνησε στον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ ασκούν την προεδρία της G7 αυτήν τη χρονιά.

Συνομίλησε επίσης και με τους άλλους ηγέτες, οι οποίοι «συμφώνησαν όλοι τους» να συνεδριάσουν την Δευτέρα, ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν μίλησε επίσης τηλεφωνικά με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρότεινε να εφαρμοστούν εντός των επόμενων ημερών ενισχυμένα μέτρα ελέγχου στα σύνορα των χωρών του Χώρου Σένγκεν, ή ακόμη και να κλείσουν τα σύνορα στις ζώνες που πλήττονται πιο σοβαρά από την επιδημία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share