Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ: Έχει κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ;

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος;

13 Μαρτίου 2020 21:42
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ: Έχει κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ;
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τις υποψίες για το αν έχει κορωνοϊό ο πρόεδρος της χώρας να πληθαίνουν. Κι αυτό, γιατί προ ολίγων ωρών βρέθηκε θετικός ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, με τον οποίο είχε συνάψει χειραψία πριν από μερικές ημέρες.

Ο Τραμπ εν αρχή προχώρησε σε αυτή την πράξη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως η πανδημία του Covid-19 ότι είναι μια «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ανακοίνωσε μάλιστα πως πως 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.

Εν τω μεταξύ, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής του κολοσσού Alibaba Τζακ Μα δήλωσε ότι θα δωρίσει 500.000 σετ εξετάσεων για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού και 1 εκατομμύριο μάσκες στις ΗΠΑ και απηύθυνε έκκληση για διεθνή συνεργασία στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η πρωτοβουλία του Μα είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης μεταξύ του φιλανθρωπικού οργανισμού του που έχει ιδρύσει και του Ιδρύματος Alibaba. Πρόσφατα είχε κάνει ανάλογες δωρεές σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ιταλία, το Ιράν και η Ισπανία.

Η διαδικασία εξετάσεων για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ καθυστέρησε εξαιτίας των ελαττωματικών σετ ανίχνευσης που είχε διανείμει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, τα οποία έβγαζαν εσφαλμένα αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς παρεμπόδισε τη χώρα στο να περιορίσει την επιδημία του Covid-19, που έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 1.660 κρούσματα στις ΗΠΑ.

Όπως επισήμανε ο Μα, η ταχεία και ακριβής εξέταση όπως και ο κατάλληλος προσωπικός εξοπλισμός προστασίας των επαγγελματιών υγείας είναι τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού.

«Η πανδημία που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν μπορεί πλέον να επιλυθεί από καμία χώρα μεμονωμένα» επισήμανε ο Μα, σε ένα δελτίο τύπου.

Οι δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσαν πρόσφατα παρόμοιες πρωτοβουλίες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share