Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Ισραήλ: Λουκέτα παντού - Πόλη "φάντασμα" η Ιερουσαλήμ!

Ποια είναι η επίσημη ανακοίνωση

15 Μαρτίου 2020 07:32
Κορωνοϊός Ισραήλ: Λουκέτα παντού - Πόλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρο το Ισραήλ καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς αυξάνονται με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουν σφραγιστεί σχεδόν όλοι οι χώροι συνάθροισης ύστερα από υπουργική απόφαση.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η χώρα κλείνει από αύριο εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, καφέ και αθλητικές αίθουσες. Ήδη, την Πέμπτη ανακοινώθηκε η διακοπή της λειτουργίας σχολείων, που αφορά πλέον και τους παιδικούς σταθμούς.Ενώ, την απαγόρευση λειτουργίας ξενοδοχείων και resorts ανακοίνωσε και η Ελλάδα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι κατά την προσεχή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη θα ζητήσει να εγκριθεί η προσφυγή «στις τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» για τον εντοπισμό των κινήσεων του Ισραηλινών που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Υπό περιορισμό ενός μήνα οι στρατιώτες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τους στρατιώτες που επιστρέφουν από άδεια να είναι έτοιμοι να παραμείνουν υπό περιορισμό στις βάσεις τους για διάστημα ενός μηνός.

Χθες το βράδυ, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 193 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, απερχόμενος πρωθυπουργός, απηύθυνε και πάλι έκκληση για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19, έπειτα από τις ατελέσφορες εκλογές της 2ας Μαρτίου. Τα ισραηλινά πολιτικά κόμματα θα συναντηθούν αύριο με τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν για να του γνωστοποιήσου τον υποψήφιο που προτιμούν για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Κορωνοϊός Ισπανία: 70 θάνατοι σε μόλις 24 ώρες!

Αυξάνονται συνεχώς οι θάνατοι από τον φονικό ιό που πλήττει τις περισσότερες χώρες παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, στην Ισπανία οι νεκροί έχουν φτάσει τους 190 εκ των οποίων οι 70 είναι το τελευταίο 24ωρο, ενώ επίσημο διάταγμα εξέδωσε η χώρα!

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ σκοπεύει θα θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα.

Προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, δείχνει ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις.

Περιορισμοί στα Μέσα Μεταφοράς

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένονται αργότερα σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβούλιου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share