Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιαμαρέλλου: «34 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Στα 133 ο απολογισμός»!

Πόσα είναι τα «ορφανά»;

12 Μαρτίου 2020 17:59
Γιαμαρέλλου: «34 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Στα 133 ο απολογισμός»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην χώρα μας, με τα νέα κρούσματα να είναι 34 σήμερα (12/3) προς το παρόν, ενώ τα συνολικά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα 133. Δείτε και τι έγινε στις εξετάσεις για το ύποπτο κρούσμα στο Blue Star Mykonos.

Την είδηση εξέδωσε η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Live News», ανέφερε ότι υφίστανται πια αυτά τα 34 νέα κρούσματα. Μεταξύ αυτών, 10 είναι «ορφανά». Δηλαδή δεν ανήκουν στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον των κρουσμάτων που γνωρίζαμε εξαρχής.

Αποκλειστικές εικόνες του Athensmagazine.gr από την Ιταλία: Ο κορωνοϊός «νέκρωσε» την χώρα!

Η Ιταλία έχει «νεκρώσει» τις τελευταίες μέρες εξαιτίας του κορωνοϊού, που έχει σαρώσει την χώρα, με τον κόσμο ήδη να διαλέγει να κλειστεί στα σπίτια του, μετά τις σχετικές οδηγίες, ενώ ήρθε και η απόφαση της Κυβέρνησης για καραντίνα σε όλη την Επικράτεια. Δείτε όσα ανακοίνωσε χθες (11/3) ο Τζουζέπε Κόντε.

Οι εικόνες ανατριχιαστικές, ξεκάθαρες για το τι συμβαίνει στη γειτονική χώρα, η οποία δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα, την ώρα που έπρεπε, και τώρα βιώνει τις συνέπειες με εκατοντάδες πολίτες της νεκρούς, ενώ σύντομα μάλλον ο αριθμός θα υπολογίζεται σε… χιλιάδες, αφού ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο, έχοντας προς το παρόν φτάσει στα 827 άτομα.

Το Athensmagazine.gr εξασφάλισε φωτογραφίες από μία εκ των μεγάλων πόλεων του Βορρά, με το Τορίνο να αποτελεί επίσης… μια «νεκρόπολη» για την Ιταλία. Ο τρόμος είναι υπαρκτός, με τους δρόμους να έχουν αδειάσει, όπως και τα ράφια των σούπερ μάρκετ, και δη στα σημεία, όπου πωλούνται είδη υγιεινής, ενώ την πόλη «χτύπησε» και η είδηση για το πρώτο κρούσμα στις τάξεις της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Γιουβέντους.

Το 15ήμερο «λουκέτο» που έβαλε η Κυβέρνηση Κόντε για τον εφιάλτη, λοιπόν, μοιάζει να είναι σε πλήρη λειτουργία και, όπως μας αναφέρει ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης, Έλληνας φοιτητής που σπουδάζει στο Τορίνο, «είναι σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει. Λειτουργούν μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία».

Ο ίδιος προσθέτει πως «βγαίνοντας να κάνω μερικά ψώνια στο σούπερ μάρκετ δεν είδα μόνο τους δρόμους κλειστούς. Πέρασε, την ώρα που κατευθυνόμουν στο μαγαζί, ένα τραμ, το οποίο ήταν εντελώς άδειο. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει και κανείς δεν τολμά να βγει από το σπίτι του. Είναι όλοι τους τρομαγμένοι και θέλουν να τελειώσει ο εφιάλτης σύντομα».

Οι εικόνες, που θα δείτε ακολούθως, λένε πολλά από μόνες τους. Δείτε πώς ζουν, πια, οι γείτονές μας την καθημερινότητά τους, έχοντας πληγεί από τον φονικό ιό, ο οποίος παρεμπιπτόντως μέτρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (12/3) το πρώτο του θύμα στην χώρα μας, με τον 66χρονο να μην τα καταφέρνει στο νοσοκομείο του Ρίου.

Photo Credits: Γρηγόρης Θεοδωρίδης - Έλληνας φοιτητής στο Τορίνο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share