Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πρόσληψη 2.000 ατόμων λόγω κορωνοϊού στον τομέα της Υγείας! Μάθετε ποιους αφορούν!

Τα ευχάριστα μέσα στον πανικό...

11 Μαρτίου 2020 16:54
Πρόσληψη 2.000 ατόμων λόγω κορωνοϊού στον τομέα της Υγείας! Μάθετε ποιους αφορούν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός έχει αναδείξει τις ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι οποίες και θα καλυφθούν από το υπουργείο με την άμεση πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών Υγείας, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ. Δείτε και όσα αποφασίστηκαν για τις παρελάσεις.

Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.), ενώ οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τις νέες θέσεις θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στον ακόλουθο σύνδεσμο.

10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Στους 99 ο συνολικός αριθμός

Ακόμη 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 99. Ενώ, πριν από λίγο σφραγίστηκε ο 6ος όροφος του Υπουργείου Οικονομικών λόγω κορωνοϊού!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από το σύνολο των κρουσμάτων του Covid-2019 στην Ελλάδα, τα 95 είναι ημεδαποί και τα υπόλοιπα τέσσερα, ξένης υπηκοότητας.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας των ασθενών, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Όλοι οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Επίσης, τη θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και μέχρι τις 10 Απριλίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο των μέτρων για την κρίση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Λέσβου. Οι υπόλοιποι 68 παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

H ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Ανακοινώνονται 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κορωνοϊός: Μεγάλη περιπέτεια για 53χρονο μέχρι να φτάσει στο ΑΧΕΠΑ - Βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση (video)

Σε καραντίνα έχουν τεθεί 15 περίπου εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καστοριάς, με εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπως και επίσης ακόμη 17 άτομα που εργάζονται στο Νοσοκομείο Κοζάνης, με την αιτία να αποτελεί το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που αφορά σε 53χρονο εργαζόμενο του Νοσοκομείου Καστοριάς, που βρίσκεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο ασθενής, που εργάζεται σαν παρασκευαστής εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καστοριάς, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία, χωρίς ωστόσο να έχει ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές (Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Αίγυπτος), όντας κάτοικος της Σιάτιστας, πήγε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου εκεί το προσωπικό (αφού έλαβε όλα τα προληπτικά μέτρα: ειδικές στολές, γάντια κ.λπ.) εξέτασε τον 53χρονο και ήρθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, για να λάβει οδηγίες. Δείτε και τα αποτελέσματα όλων των μελών της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ωστόσο, αρχικά ο ΕΟΔΥ δεν θεώρησε τον 53χρονο «ύποπτο» κρούσμα. Όμως, ο άνδρας, συνοδεία του αδερφού του, πήρε ταξί και μετέβη στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Εκεί απευθύνθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για έλεγχο, όπου και του έγινε Ακτινογραφία και Αξονική Τομογραφία, ενώ άρχισε να εμφανίζει και εικόνα πνευμονίας. Εν τέλει, μετά από επικοινωνία του Νοσοκομείου Κοζάνης με τον ΕΟΔΥ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κρούσμα και διασωληνώθηκε, ενώ ξεκίνησε και διαδικασία αναζήτησης κλίνης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που είναι νοσοκομείο αναφοράς και διέθετε κενή κλίνη ΜΕΘ, δεν μπόρεσε να δεχθεί τον 53χρονο ασθενή, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για να γίνει διαχωρισμός της ΜΕΘ, ώστε να μη βρεθεί στον ίδιο χώρο ο πάσχων από κορωνοϊό με τους άλλους τρεις που ήδη νοσηλεύονται στη συγκεκριμένη ΜΕΘ. Εν τέλει, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να αναχαιτιστεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, έλαβε την απόφαση να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες στα σπίτια τους όλοι οι εργαζόμενοι στο Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καστοριάς, περίπου 15 άτομα, καθώς και επιπλέον 17 άτομα στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές της Παθολογικής, των ΤΕΠ, τραυματιοφορείς καθώς και εργαζόμενοι στα Εργαστήρια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share