Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κλείνει δημοτικό σχολείο στη Δάφνη λόγω κορωναϊού - Πιθανό κρούσμα σε κηδεμόνα μαθητή

Συναγερμός!

6 Μαρτίου 2020 15:20
Κλείνει δημοτικό σχολείο στη Δάφνη λόγω κορωναϊού - Πιθανό κρούσμα σε κηδεμόνα μαθητή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο κλείσιμο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης προχώρησε ο δήμος Δάφνης – Υμηττού, μετά την εμφάνιση πιθανού κρούσματος κορωναϊού. Πρόκειται για κηδεμόνα μαθητή, ο οποίος ελέγχεται για τον θανατηφόρο ιό Covid-2019, με τα κρούσματα στη χώρα μας να έφθασαν στα 45!

«Μετά από ενημέρωση την οποία είχαμε χθες αργά το βράδυ από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας και από τον ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα κορωναϊού COVID-19 , σε κηδεμόνα μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, αποφασίσαμε το κλείσιμο της σχολικής μονάδας μέχρι νεωτέρων οδηγιών των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας» αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση. Παράλληλα, συγκλονίζει η περιγραφή Βρετανού που νόσησε από κορωναϊό.

Παράλληλα, ο δήμος θα προχωρήσει σε προληπτικές απολυμάνσεις σ’ όλα τα δημοτικά κτίρια και τις σχολικές μονάδες της Δάφνης και του Υμηττού. «Ο Δήμος μας από τη πρώτη στιγμή είναι σε διαρκή επιφυλακή και έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση» προστίθεται παράλληλα.

Διευκρινίζεται πάντως, ότι «δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και από τη στιγμή που έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και υπηρεσίες του Δήμου μας θα λειτουργήσουν κανονικά».

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω κορωναϊού - Αναλυτικά η λίστα (Video)

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία λόγω κορωναϊού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τα κρούσματα στην χώρα μας να έχουν αυξηθεί δραματικά, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση είναι 3 εξ' αυτών!

Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας για την αντιμετώπιση του κορωναϊού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση κλειστά είναι για 48 ώρες (5-6 Μαρτίου) σχολεία, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι και θέατρα, στους παραπάνω νομούς.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, αποφασίστηκε «αναστολή της λειτουργίας όλων των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων - όλων των βαθμίδων - αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για την περίοδο 5- 6 Μαρτίου 2020». Σημείωσε ότι θα υπάρξει επανεξέταση των μέτρων το επόμενο διάστημα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share