Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωναϊός: Στα 32 τα κρούσματα στην Ελλάδα! Που εντοπίστηκε νέο κρούσμα;

Δείτε αναλυτικά!

5 Μαρτίου 2020 22:58
Κορωναϊός: Στα 32 τα κρούσματα στην Ελλάδα! Που εντοπίστηκε νέο κρούσμα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δυστυχώς τα κρούσματα του κορωναϊού στη χώρα μας συνεχώς αυξάνονται, αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει τα 32 επιβεβαιωμένα με το τελευταίο να εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, νωρίτερα έκλεισε και το Πάντειο Πανεπιστήμιο για το οποίο πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ!

Πρόκειται για μια γυναίκα 32 ετών, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Το ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτή την περίπτωση, είναι πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν σχετίζεται με τα προηγούμενα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην ίδια πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, μια 38χρονη με τον 9 ετών γιό της, μια γυναίκα εκπαιδευτικός, φίλη της 38χρονης και ο σύζυγός της.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, εικοσιένα ταξιδιώτες στο Ισραήλ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ανεβάζοντας - τότε - τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 31.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε κρίσιμη κατάσταση 3 κρούσματα!

Αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού προειδοποίησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. 31 συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ τρία από αυτά είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν ιχνηλατηθεί 400 επαφές ανθρώπων που μαζί με τον 67χρονο και τη γυναίκα του είχαν ταξιδέψει στο Ισραήλ. Σε απομόνωση στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί επίσης οκτώ γιατροί και τρεις νοσηλευτές από τα νοσοκομεία της Αμαλιάδας και του Ρίου, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Ο κορονοϊός έχει προβάλει τους 21 από τους 24 ταξιδιώτες στο Ισραήλ, ανθρώπους που βρέθηκαν, στο τέλος Φεβρουαρίου, στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά στο πλαίσιο εκδρομής, στην οποία συμμετείχαν ο 67χρονος και η σύζυγός του, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Ρίο.

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Με τα 21 νέα κρούσματα, ο αριθμός των ασθενών στην Ελλάδα σκαρφαλώνει στους 31. Από τους ασθενείς αυτούς, οι τρεις νοσηλεύονται με πνευμονία στο νοσοκομείο, με την κατάσταση του 67χρονου να είναι η πιο σοβαρή απ’ όλες. Οι άλλοι δυο ασθενείς έχουν εμφανίσει πνευμονία και τους χορηγείται κοκτέιλ φαρμάκων που έχει κριθεί ιδανικό.

Από τους 21, οι έξι ασθενείς νοσηλεύονται με ελαφρύτερα συμπτώματα και η κλινική τους εικόνα είναι καλή. Οι υπόλοιποι 12 είναι στο σπίτι τους, σε απομόνωση και τους έχουν δοθεί οδηγίες αν εμφανιστούν πιο σοβαρά συμπτώματα να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.

Ανάμεσα στα νέα κρούσματα κορονοϊου είναι κι ένας 20χρονος φοιτητής στο Ρέθυμνο, ο οποίος ήταν επίσης στο γκρουπ που ταξίδεψε στο Ισραήλ. Εξαιτίας αυτού μάλιστα έκλεισε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους έως αύριο ώστε να γίνει απολύμανση. Ο 20χρονος είναι επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχει διασπορά του ιού στην Αμαλιάδα, απ’ όπου προέρχεται ο ένατος ασθενείς με κορονοϊό. Όπως τόνισε, η Αμαλιάδα έχει μπει πλέον στη φάση 2 της επιδημίας, με βαριά περιστατικά τα νοσοκομεία και ελαφρύτερα σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share