Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Λήγει η αγωνία των μαθητών στο Λονδίνο! Πετάνε με τσάρτερ και επιστρέφουν στην Ελλάδα!

Σημαντικά νέα!

28 Φεβρουαρίου 2020 13:04
Λήγει η αγωνία των μαθητών στο Λονδίνο! Πετάνε με τσάρτερ και επιστρέφουν στην Ελλάδα!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οι μαθητές του Κολεγίου Αθηνών, που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν», επιστρέφουν στην Ελλάδα, με ναυλωμένη πτήση από το Κολέγιο Αθηνών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τους μαθητές θα περιμένει στο αεροδρόμιο ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔ, ώστε να ακολουθηθούν όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο. Δείτε, επίσης, το σκύλο που βρέθηκε θετικός στον ιό.

επιστρέφουν οι μαθητές από το Λονδίνο

Όλο αυτό συμβαίνει διότι ανάμεσα στους 100 μαθητές είναι η κόρη της 40χρονης που είναι το τρίτο κρούσμα του κορωνοϊού και είχαν ταξιδέψει με την μητέρα της στο Μιλάνο.

Παρότι το παιδί δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα πρέπει να εξεταστεί όπως και άλλοι δυο μαθητές που έχουν παρουσιάσει πυρετό.

Κλείνουν 8 σχολεία στην Αθήνα λόγω κορωναϊού!

Αυξάνονται τα σχολεία, που κλείνουν για προληπτικούς λόγους υπό το φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας αποφάσισαν να κλείσουν 8 σχολεία σε Περιστέρι, Χαϊδάρι και Γλυφάδα. Δείτε, επίσης, ποια είναι η 36χρονη που διαγνώστηκε ως το 4ο κρούσμα.

Όπως προκύπτει και από μαρτυρίες εκπαιδευτικών με απόφαση των υπουργείων θα μείνουν κλειστά προκειμένου να απολυμανθούν το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου και το 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Επίσης το 11ο λύκειο Περιστερίου, το 1ο Πειραματικό λύκειο Αθηνών, το 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, το 1ο Λύκειο Γλυφάδας, το 19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου και το 5ο Δημοτικό Περιστερίου.

κλείνουν τα σχολεία στην Αθήνα λόγω κορωναϊού

Κλειστά παραμένουν και τρία ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορωνοϊό. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για τα σχολεία:

- Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών
- Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού
- Nηπιαγωγείο "I. M. KAPPAΣ"

Το ίδιο ισχύει και για το 105ο δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς μαθητής του σχολείου βρέθηκε θετικός στον ιό.

Κορωναϊός: Αυτά είναι τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις 4 συμμαθητών του γιου της 38χρονης!

Γνωστά έγιναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων 4 συμμαθητών του γιου της 38χρονης που φέρει τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, με το Υπουργείο Υγείας να μεταφέρει, ότι όλα ήταν αρνητικά. Δείτε τι ισχύει για το 4ο κρούσμα.

Έτσι, τέσσερα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας και αφορά σε 38χρονη ασθενή από τη Θεσσαλονίκη, που παραμένει υπό νοσηλεία στο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα καθώς και το παιδί της. Την ίδια στιγμή, μία 40χρονη και μία 36χρονη στην Αθήνα, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Αδιανόητο! Δείτε πόσο πωλούνται οι μάσκες στη μαύρη αγορά!

Αδιανόητο είναι το πώς έχουν χειριστεί διάφοροι... καλοθελητές τον πανικό του κόσμου με αφορμή τον κορωνοϊό, ώστε να αισχροκερδούν μέσα από την πώληση των μασκών. Δείτε τι συμβαίνει με το τέταρτο κρούσμα στην χώρα.

Μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει. Τι και αν κυβέρνηση και ειδικοί προσπαθούν να καθησυχάσουν τον κόσμο. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και αυτό φάνηκε 24 ώρες μετά.

Ήδη τα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζουν με την αύξηση να είναι πάνω από 40% μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Εκεί που γίνεται ο κακός χαμός βέβαια είναι στις ιατρικές μάσκες.

μάσκες κορωναϊού δείτε πώς πωλούνται στη μαύρη αγορά

Τα τελευταία κομμάτια εξαντλούνται και ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους οι μαυραγορίτες οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία και αποφάσισαν να θησαυρίσουν.

Υπάρχουν καταγγελίες για μάσκες στην μαύρη αγορά που φτάνουν και τα πενήντα ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι άλλο.

Οι πολίτες μέσα στον πανικό τους ψάχνουν μάσκες αγοράζοντας ακόμα και αυτές που χρησιμοποιούν οι… ποδηλάτες. Και ακόμα είμαστε στην αρχή…

Χαμός για τον κορωναϊό! Κλειστό και το σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά της 40χρονης!

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα για προληπτικούς λόγους το Κολέγιο στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Σε μήνυμα της προς τους γονείς η Διεύθυνση του Κολεγίου ενημερώνει ότι «οι σχολικές μονάδες στο campus της Κάντζας (Δημοτικό Κολεγίου Αθηνών και Δημοτικό Κολεγίου Ψυχικού) θα λειτουργήσουν κανονικά». Δείτε, επίσης, πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα κορωναϊού.

Τα σχολεία θα παραμέινουν κλειστά, διότι σε αυτά φοιτούν τα παιδιά της 40χρονης τραπεζικού που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

κορωναϊός κολέγιο

Μήνυμα του σχολείου προς τους γονείς αναφέρει: «Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσής σας με εντολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως, μετά από σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) οι σχολικές μονάδες του Κολεγίου στο campus Ψυχικού (Γυμνάσιο & Λύκειο Κολεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο & Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού και Νηπιαγωγείο «Ι.Μ.Καρράς») δεν θα λειτουργήσουν Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους. Οι σχολικές μονάδες στο campus της Κάντζας (Δημοτικό Κολεγίου Αθηνών και Δημοτικό Κολλγίου Ψυχικού) θα λειτουργήσουν κανονικά».

Το μήνυμα υπογράφεται από τον κ. Απόστολο Αθανασόπουλο Συνδιευθυντή του Κολεγίου Αθηνών και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.

Αναστάτωση πάντως επικρατεί στους γονείς καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκτός από τα παιδιά της 40χρονης τραπεζικού που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο πολλοί μαθητές του Κολλεγίου βρίσκονταν στο Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα για open-day Πανεπιστημίου.

Σε εκδρομή μαζί με περίπου εκατό συμμαθητές της από το Κολέγιο Ψυχικού στο Λονδίνο βρίσκεται η κόρη της 40χρονης τραπεζικού. Η μητέρα του κοριτσιού διαγνώσθηκε ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού και η μαθήτρια είχε ταξιδεύσει νε τη μητέρα της στο Μιλάνο, επέστρεψε και τώρα βρίσκεται μαζί με τους συμμαθητές της σε εκπαιδευτική εκδρομή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κοπέλα θα ελεγχθεί στο Λονδίνο και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασισθεί αν θα επιστρέψουν ή όχι από τη βρετανική πρωτεύουσα. Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Η διοίκηση του Κολεγίου έχει ενημερώσει με μήνυμα τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κορωνοϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Η κόρη της γυναίκας είναι μαθήτρια της Β' Λυκείου και ο γιος της μαθητής της Γ' Γυμνασίου.

Το μήνυμα που έστειλε χθες το απόγευμα το Κολέγιο στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται και αυτήν την φορά από τον κ. Απόστολο Αθανασόπουλο, έχει ως εξής: «Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωνοϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».

Σημειώνεται ότι το μήνυμα εστάλη χθες το απόγευμα, υπό τον τίτλο «επείγουσα ανακοίνωση προς γονείς».

Στις αρχές της εβδομάδας και προφανώς επειδή αρκετοί μαθητές είχαν πάει με τους γονείς τους στην παρουσίαση του Πανεπιστημίου στο Μιλάνο οι γονείς έλαβαν μήνυμα από τον παιδίατρο του σχολείου και υπεύθυνο της Ιατρικής Υπηρεσίας, με θέμα: «Νόσος από τον κορωνοϊό 2019-nCoV».

Στο μήνυμα αναφέρεται: «Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε την εξάπλωση της νόσου COVID-19 στην Ευρώπη. Η νόσος είναι νέα, άγνωστη εν πολλοίς και είναι απολύτως κατανοητό ότι η εξάπλωσή της μπορεί να επιφέρει σύγχυση, άγχος ακόμη και φόβο. Μοιραζόμαστε με εσάς τις ίδιες αγωνίες και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, παρακολουθώντας στενά τις επιστημονικές οδηγίες που μεταβάλλονται συνεχώς. Με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που αφορούν στις σχολικές
μονάδες:

Μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας (π.χ. μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενοι, κλπ.) με ιστορικό ταξιδιού στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας ή άλλες περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού ή ιστορικό στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό 2019-nCoV, εντός των προηγούμενων 14 ημερών, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί, συστήνεται να περιορίσουν τις επαφές τους, να απέχουν από τα μαθήματα ή την εργασία τους, μέχρις ότου παρέλθουν τουλάχιστον 14 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής τους από το ταξίδι στην επαρχία Χουμπέι (ή σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού) ή την ημερομηνία τελευταίας στενής επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2019-nCoV και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε όσους εκ των μαθητών ή των γονέων έχουν ταξιδέψει στις παραπάνω χώρες να ακολουθήσουν την οδηγία που προαναφέρεται. Σας ζητάμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία την κατάσταση και να αποφύγουμε συμπεριφορές στιγματισμού οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αντίθετα αποτελέσματα και διασπορά της νόσου. Να είστε σίγουροι ότι το Κολλέγιο έχει προβεί και θα προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για την προστασία των μαθητών του».

Την ίδια ώρα, κλειστό, επίσης για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει για 14 ημέρες το 105o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Επίσης όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστές την σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου με απόφαση του δημάρχου της πόλης, λόγω κορωνοϊού. Στα σχολεία όλου του Δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει: «Κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για προληπτικούς λόγους.Θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια από εξειδικευμένα συνεργεία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share