Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού σε Θεσσαλία, Στερεά, Μακεδονία και Αττική!

Εξελίξεις με τον άνδρα και την φίλη της 40χρονης!

27 Φεβρουαρίου 2020 23:16
Ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού σε Θεσσαλία, Στερεά, Μακεδονία και Αττική!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Δεν έχουν τέλος τα γεγονότα για τον Κορωνοϊό που έχει «χτυπήσει» και την Ελλάδα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι τρία. Ωστόσο, ύποπτα κρούσματα έχουμε και σε Θεσσαλία, Στερεά, Μακεδονία και Αττική, ενώ έχουμε και εξελίξεις για τον άνδρα και την φίλη της 40χρονης στην Αθηνά, που νοσεί. Για προληπτικούς λόγους κλείνουν σχολεία.

Σύμφωνα με το κεντρικό Δελτίο του MEGA στα κρούσματα βρίσκονται μία 12χρονη στη Λαμία, μία 22χρονη στη Καρδίτσα, μία φοιτήτρια στις Σέρρες, ένας νεαρός άνδρας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και ένας αλλοδαπός σε ξενοδοχείο στις Τζιτζιφιές.

Η φίλη της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον ιό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην πρώτη εξέταση βγήκε αρνητική, ωστόσο γίνεται και επανέλεγχος. Αρνητικά βγήκαν και τα πρώτα αποτελέσματα εξέταση του άνδρα της 40χρονης.

Για τους υπαλλήλους της Βουλής, ενημέρωσαν το ιατρείο της Βουλής για το ταξίδι τους και πως είναι αμφότεροι χωρίς συμπτώματα. Ωστόσο, ο ένας από τους δύο ενημέρωσε σήμερα την Βουλή ότι έχει ένα ελαφρύ συνάχι και του δόθηκε άδεια 14 ημερών.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Κορωνοϊό. Ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια της Ελλάδας μετά από απόφαση, λόγω του ιού που «χτύπησε» και τη χώρα μας. Δείτε αναλυτικά την απόφαση.

Κλείνουν σχολεία λόγω κορωνοϊού

Όπως έγινες γνωστό το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIOY AΘHNΩN, το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIO ΨYXIKOY αλλά και NHΠIAΓΩΓEIO "I. M. KAPPAΣ" κλείνουν προληπτικά.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις σχολικές μονάδες βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή 28/2, για προληπτικούς λόγους.

Κορωναϊός: Απολύμανση στον χώρο εργασίας της 40χρονης - Σε εκδρομή με 100 μαθητές η κόρη της

Στην άμεση λήψη μέτρων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη διάγνωση ότι 40χρονη εργαζόμενη έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Έγινε απολύμανση στο κτίριο, ενώ θα εκκενωθεί ο όροφος όπου βρίσκεται το γραφείο της για 15 μέρες. Από την άλλη η κόρη της βρίσκεται σε εκδρομή μαζί με περίπου εκατό συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών στο Λονδίνο.

Τι ανακοίνωσε η τράπεζα της που εργαζόταν η 40χρονη που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό

H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

  • απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
  • εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
  • εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
  • εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.

 Απολύμανση στο κτίριο που δούλευε η 40χρονη

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Σε εκδρομή μαζί με περίπου εκατό συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών στο Λονδίνο βρίσκεται η κόρη της 40χρονης τραπεζικού. Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, επέστρεψε και τώρα παίρνει μέρος στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κοπέλα θα ελεγχθεί στο Λονδίνο και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασισθεί αν θα επιστρέψουν ή όχι από τη βρετανική πρωτεύουσα. Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Η διοίκηση του Κολλεγίου έχει ενημερώσει με μήνυμα τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κορωνοϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Κορωνοϊό. Ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια της Ελλάδας μετά από απόφαση, λόγω του ιού που «χτύπησε» και τη χώρα μας. Δείτε αναλυτικά την απόφαση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share