Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Τραγική ειρωνεία για την Σάντρα Βουτσά: Μέσα σε 40 μέρες "έχασε" και τους δύο γονείς της!

Άσχημο παιχνίδι της μοίρας!

26 Φεβρουαρίου 2020 09:14
Τραγική ειρωνεία για την Σάντρα Βουτσά: Μέσα σε 40 μέρες
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Θλίψη στο Πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών!

Η πιο τραγική φιγούρα στην όλη τραγωδία είναι σίγουρα η κόρη του Κώστα Βουτσά, Σάντρα, καθώς η μοίρα της έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι και το 2020 της έχει μπει με τον χειρότερο τρόπο! Βλέπετε η ηθοποιός δεν έχασε μόνο τον πατέρα της σήμερα, αλλά πριν από 40 ημέρες είχε φύγει από την ζωή και η μητέρα της!

Η Έρρικα Μπρόγιερ πέθανε το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, μετά από νοσηλεία της στην Εντατική.

Σάντρα Βουτσά, έχασε και τους δύο γονείς της

«Αυτό που θυμάμαι από τη μητέρα μου πάρα πολύ έντονα ως παιδί είναι ότι ήμασταν συνέχεια μαζί. Αυτό που με παρηγορεί είναι ότι δεν πόνεσε καθόλου, οι τελευταίες της μέρες, που βέβαια δεν ξέραμε ότι είναι τελευταίες, ήταν με πολύ γέλιο» είχε δηλώσει τότε η Σάντρα Βουτσά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κουράγιο...

Από δάγκειο πυρετό πέθανε ο αδελφός του Κώστα Βουτσά, Κώστας! Από εκεί πήρε το όνομά του ο ηθοποιός

Θλίψη στο Πανελλήνιο από τον θάνατο του Κώστα Βουτσά, ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν από που πραγματικά πήρε το όνομά του ο αγαπημένος ηθοποιός!

Συγκεκριμένα το πραγματικό όνομα της οικογένειας ήταν Σαββόπουλος. Ο ηθοποιός δηλαδή θα λεγόταν Κώστας Σαββόπουλος.

Το «Βουτσάς» καθιερώθηκε από τον παππού του, που ήταν βαρελοποιός. Έφτιαχνε βαρέλια, που τότε τα έλεγαν «βουτσιά» και έτσι δημιουργήθηκε το επίθετο που κράτησε ο ηθοποιός και στη δουλειά του. Όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν ξεκίνησε την καριέρα του, κάποιος θιασάρχης του πρότεινε να αλλάξει το επίθετό του και να το κάνει Βέσελης, αλλά ο ηθοποιός αρνήθηκε.

Κώστας Βουτσάς πραγματικό του όνομα

Ο ηθοποιός έχει χάσει έναν μεγαλύτερο αδελφό που είχε το όνομα Κώστας, από δάγκειο πυρετό, μια μόλυνση που εξαπλώνεται μέσω των κουνουπιών. Το αγοράκι ήταν 6 ετών και όταν ο ηθοποιός ήρθε στη ζωή, πήρε το όνομα Κώστας προς τιμήν του χαμένου του αδελφού, που ποτέ δεν γνώρισε. Μετά τον πόλεμο και τη γερμανική Κατοχή, ο Βουτσάς ασχολήθηκε με τον αθλητισμό.

Ήταν αθλητής ταχύτητας και άλματος εις μήκους σε ένα Βυζαντινό σύλλογο που λεγόταν ΒΑΟ. Όταν ο προπονητής του τον έστειλε για μια προετοιμασία σε μια κατασκήνωση στη Μηχανιώνα, ο Βουτσάς είχε την πρώτη του επαφή με το θέατρο. Καθώς έκανε προπόνηση άκουσε μια πρόβα για ένα θεατρικό της κατασκήνωσης και έκανε ένα αρνητικό σχόλιο για το παιδί που υποδύονταν τον μεθυσμένο. Τότε ο υπεύθυνος του θεατρικού για να τον προκαλέσει, του είπε να το κάνει ο ίδιος καλύτερα αν μπορούσε.

Και ο Βουτσάς το έκανε. Στον εμφύλιο ο Κώστας Βουτσάς με τους φίλους του, που ήταν οργανωμένοι στα «Αετόπουλα» της αριστεράς, μοίραζαν προκηρύξεις στους κινηματογράφους. Οι νεαροί ανέβαιναν στον εξώστη, πέταγαν ψηλά τις προκηρύξεις και μέχρι αυτές να προσγειωθούν στο πάτωμα, κατέβαιναν στην πλατεία και παρίσταναν τους θεατές. Έτσι ο Βουτσάς γνώρισε έναν χώρο στον οποίο αργότερα θα μεγαλουργούσε. Τον κινηματογράφο.

Κώστας Βουτσάς νεκρός αδελφός

Αφού τελείωσε το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων, τα γνωστά μπουλούκια, αποφάσισε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και να κατέβει στην Αθήνα να αναζητήσει την τύχη του. Την ημέρα που έφευγε πήγε στον σταθμό του τρένου άρπαξε μια πέτρα που είχε γίνει μαύρη από τα λάδια της ατμομηχανής και την πέταξε μακριά. Δηλαδή έριξε στην κυριολεξία -όπως λέει και ο ίδιος- μαύρη πέτρα πίσω του. Ήθελε να πετύχει επαγγελματικά στην Αθήνα και να μην αναγκαστεί να γυρίσει πίσω αποτυχημένος....

Όταν έφτασε στην Αθήνα έδωσε εξετάσεις για να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, που ήταν τότε απαραίτητη για τους ηθοποιούς. Ο Κώστας Βουτσάς χρειάστηκε να δώσει τρεις φορές, μιας και τις δυο πρώτες η επιτροπή τον απέρριψε. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο ηθοποιός, ένα από τα μέλη της επιτροπής του είπε πως δεν κάνει για το θέατρο και τον συμβούλεψε να πάει να εργαστεί σε τράπεζα σαν υπάλληλος. Ευτυχώς ο Βουτσάς δεν τον άκουσε, επέμεινε, πήρε την άδεια και έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς μέχρι σήμερα!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share