Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ!

Έσκασε τώρα!

5 Ιανουαρίου 2020 11:38
Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ!

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η γνωστή ηθοποιός του Ελληνικού κινηματογράφου Έρρικα Μπρόγιερ. Έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο.

Στις 8 Δεκεμβρίου, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, παραγωγός του μιούζικαλ "Η Παριζιάνα", ανακοίνωσε πως η Έρρικα Μπρόγιερ που συμμετείχε ως guest στην παράσταση θα απουσίαζε για λίγο καιρό από τη θέση της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso", η επιτυχημένη χορεύτρια και ηθοποιός παρέμενε νοσηλευόμενη στην εντατική μονάδα θεραπείας, έχοντας στο πλευρό της την κόρη της, Σάντρα. Ο πρώην σύζυγός της, Κώστας Βουτσάς, είχε ζητήσει να ενημερώνεται καθημερινά για την εξέλιξη της υγείας της.

Ποια ήταν η Έρρικα Μπρόγιερ

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), όμως η Έρρικα, όπως και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, Μαργαρίτα, αλλά και αργότερα μόνη της. Τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Μεσουράνησε στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, Μαργαρίτα, αλλά και αργότερα μόνη της. Τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961. Έναν χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία “Όταν λείπει η γάτα” του Αλέκου Σακελλάριου.

Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Θλίψη έφερε η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Δάνη Παπαβασιλείου, που "έφυγε" σήμερα από την ζωή. Άλλος ένας θάνατος δημοσιογράφου, που μας έχει συντρίψει, μετά και το θάνατο του Γιώργου Κόμη!

Ο Δάνης Παπαβασιλείου γεννήθηκε τον Μάη του 1955 στις Σέρρες. Ως φοιτητής στην Πάτρα αναδείχτηκε μετά τη μεταπολίτευση σε κορυφαίο στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Η πολιτική κηδεία του Δάνη Παπαβασιλείου θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Ιορδάνη (Δάνη) Παπαβασιλείου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 65 ετών.

Ο Δάνης Παπαβασιλείου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1955 και μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί, στην τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας «Δημοκρατική Πορεία», ξεκίνησε το 1983 τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία έως το 1984, όποτε και διέκοψε προκειμένου να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Τον Απρίλιο του 1986 εντάχθηκε στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Η ΠΡΩΤΗ» στο εργατικό-συνδικαλιστικό ρεπορτάζ, ενώ διετέλεσε και διαπιστευμένος συντάκτης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έως και τη διακοπή της έκδοσής της τον Σεπτέμβριο του 1990. Παράλληλα, από τον Ιούνιο του 1987 εργάστηκε στο διαδημοτικό ραδιοσταθμό «ΡΑΔΙΟ 5» του Πειραιά. Τον Οκτώβριο του 1990 ξεκίνησε τη μακρά πορεία του στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», αρχικά ως διαπιστευμένος συντάκτης στο Υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και στη συνέχεια στο πολιτικό τμήμα της εφημερίδας, με ειδίκευση σε κοινοτικά θέματα, ενώ για περισσότερα από είκοσι χρόνια, συνέδεσε τη φωνή του με τον Ρ/Σ «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM». Από το 2014 έως το θάνατό του, υπήρξε αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ».

Ο Δάνης Παπαβασιλείου υπήρξε ένας ικανότατος δημοσιογράφος που διέθετε ήθος, μαχητικότητα και συναδελφικότητα και η απώλειά του γεμίζει με θλίψη τους συναδέλφους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share