Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε η Δήμητρα Κουτσουρίδου

«Το κοριτσάκι με τις ξύστρες» που είχε μπει στο Γκίνες!

20 Φεβρουαρίου 2020 11:02
Πέθανε η Δήμητρα Κουτσουρίδου

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών η Δήμητρα Κουτσουρίδου από τα Βαλτόνερα Φλώρινας, που είχε μείνει γνωστή ως «το κοριτσάκι με τις ξύστρες», που είχε μπει στο Γκίνες! Είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 8.514 κομμάτια από όλο τον κόσμο! Παράλληλα, θρήνος επικρατεί και στο καλλιτεχνικό στερέωμα με τον θάνατο σπουδαίου ηθοποιού!

Η τυφλή κοπέλα είχε συγκινήσει με την ιστορία της την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως είπε νωρίτερα συγκινημένος ο Γιώργος Παπαδάκης είχε δημιουργηθεί ειδικό τμήμα στα Ταχυδρομεία της Φλώρινας προκειμένου να μπορεί η Δήμητρα να παραλαμβάνει τα δέματα που έρχονταν από Κίνα, Ινδία, Μεξικό, Αμερική, Αυστραλία και Καναδά!

Η κοπέλα, που είχε όγκο στο κεφάλι, δεν το έβαλε κάτω ποτέ. Η συλλογή της Δήμητρας βρίσκεται εδώ και χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτονέρω την οποία έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες πολίτες και σχολεία όλης της Ελλάδας και όχι μόνο.

«Ήξερε την κάθε ξύστρα ξεχωριστά. Την ψηλαφούσε και ήξερε τι ήταν -δεν έβλεπε- και από πού έχει έρθει» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 11:00 στα Βαλτόνερα. «Καλή αντάμωση Δημητρούλα. Όταν θα έρθω και εγώ επάνω θα σκεφτούμε τη συλλογή θα κάνουμε. Συγγνώμη για τη συγκίνηση αλλά ήταν μία από τις πιο γλυκές και δυνατές στιγμές που έχω ζήσει σε αυτή την εκπομπή.

Σοκ στο κόσμο τη πληροφορικής: Πέθανε ο Λόρενς «Λάρι» Τέσλερ! (photos-video)

Σοκ στον κόσμο της πληροφορικής καθώς πέθανε στα 74 του χρόνια ο Λόρενς «Λάρι» Τέσλερ! Θρήνος και στο καλλιτεχνικό στερέωμα με τον θάνατο σπουδαίου ηθοποιού!

Ο Λόρενς «Λάρι» Τέσλερ, γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1945, πέρασε στην κατασκευάστρια εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων μέρος της καριέρας του.

«Ο άλλοτε ερευνητής της Xerox είχε εφεύρει την [εντολή] ‘αποκοπή/αντιγραφή/επικόλληση’, την [εντολή] ‘εύρεση και αντικατάσταση’ καθώς και πολλές άλλες», ανέφερε η εταιρεία.

«Η εργάσιμη μέρα σας έγινε πολύ πιο εύκολη χάρη σε αυτές τις επαναστατικές ιδέες του. Ο Λάρι εξέπνευσε τη Δευτέρα, σας παρακαλούμε ενωθείτε μαζί μας για να τιμήσουμε τη μνήμη του», πρόσθεσε η Ζίροξ.

Πτυχιούχος του πανεπιστημίου Στάνφορντ, στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, ο Λόρενς Τέσλερ ήταν ειδικευμένος στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανημάτων. Δούλεψε κυρίως για την Apple, την Amazon, τη Yahoo! και στο κέντρο έρευνας της Ζίροξ στο Πάλο Άλτο.

Τη δυνατότητα της «αποκοπής» και της «επικόλλησης» οποιουδήποτε αποσπάσματος κειμένου, χωρίς να χρειάζονται πολλά και περίπλοκα βήματα, την εμπνεύστηκε από μια τεχνική πολύ αρχαιότερη από την εποχή της πληροφορικής, δηλαδή το να κόβει κανείς τμήματα τυπωμένων φράσεων και να τα τοποθετεί σε άλλη σειρά χρησιμοποιώντας κόλλα ή σελοτέιπ.

Η εντολή έγινε συνήθεια χάρη στην Apple, που την ενέταξε στον υπολογιστή Lisa το 1983 και στον Macintosh την επόμενη χρονιά.

Ο συνιδρυτής της Apple, ο Στιβ Τζομπς, κατάφερε να αρπάξει τον Τέσλερ από τη Ζίροξ το 1980. Ο μηχανικός πέρασε στην κατασκευάστρια υπολογιστών και smartphones 17 χρόνια, φθάνοντας στην κορυφή της ιεραρχίας της.

Αργότερα, δημιούργησε μια start-up στον κλάδο της εκπαίδευσης και ανέλαβε έργα που επικεντρώνονταν στην εμπειρία του χρήστη στην Άμαζον και στη Γιαχού.

Ο Λάρι Τέσλερ «συνδύασε την εκπαίδευση στην επιστήμη της πληροφορικής με μια αντικουλτούρα κατά την οποία οι υπολογιστές έπρεπε να είναι για τους πάντες», σημείωσε το Computer History Museum.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share