Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση του 11μηνου νεκρού βρέφους!

Σοκ!

19 Φεβρουαρίου 2020 14:45
Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση του 11μηνου νεκρού βρέφους!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση του 11μηνου νεκρού βρέφους και τον χειρισμό του από τον αρμόδιο ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Παράλληλα, φρίκη προκαλεί ο τραγικός θάνατος βρέφους 4 μηνών, το οποίο βιάστηκε από τον 30χρονο ξάδερφό του, με τις περιγραφές να είναι ανατριχιαστικές!

Στόχος της έρευνας θα είναι να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη ο Σύνδεσμος Σύρων προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του 11μηνου βρέφους, σε περίπτωση που ο ιατροδικαστής δεν αναλάβει τις ευθύνες του και δεν ζητήσει συγγνώμη.

«Πήγα να του δώσω γάλα και είδα πως ήταν νεκρό»! Η σοκαριστική περιγραφή της μητέρας του 11 μηνών βρέφους! (Video)

Για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους στου Ζωγράφου μίλησε η μητέρα του. Όπως ανέφερε, το κοριτσάκι ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή γιατί ήταν άρρωστο ενώ παράλληλα περιέγραψε τη στιγμή που το βρήκε νεκρό.

Σημειώνεται πως το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία, μεταφέρθηκε νεκρό προχθές στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού!

Η μητέρα του βρέφους μίλησε στην εκπομπή του Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τα λεγόμενα της μετάφρασε ο δικηγόρος της καθώς η ίδια δεν μιλάει ελληνικά.

«Το κοριτσάκι μας ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, είχαμε εντολές από τον γιατρό πώς να χορηγούμε τα φάρμακα, πώς να δώσουμε το υπόθετο. Της δώσαμε τα φάρμακά της. Την άλλη μέρα πήγα να δώσω το γάλα στο μωρό και είδαμε ότι ήταν νεκρό. Κατευθείαν ο άνδρας μου πήρε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο, όμως ήταν ήδη αργά», είπε η μητέρα του μωρού σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Ανουάρ Μπακρί.

Ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρθηκε στα όσα έχουν ειπωθεί και κάνουν λόγω για σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους χαρακτηρίζοντας «κακόγουστες σαχλαμάρες τα λεγόμενα του ιατροδικαστή» ενώ έκανε λόγο για ρατσισμό σε βάρος της πελάτισσάς του.

Ανατροπή: Ελεύθεροι οι γονείς του νεκρού βρέφους! Αυτά λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή! (video)

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς του 11μηνου βρέφους και το συγγενικό τους ζευγάρι που κρατούνταν μετά το θάνατο του παιδιού, με το πόρισμα να δικαιώνει το δικηγόρο τους προς το παρόν, παρότι ο ιατροδικαστής ανέφερε, ότι δεν έχει ξαναδεί παρόμοια σεξουαλική κακοποίηση.

Οι γονείς του βρέφους και οι φίλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εστάλει η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα, στην οποία δεν έκαναν αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση παρά μόνο σε κακοποίηση.

Η υπόθεση με το 11 μηνών βρέφος που κατέληξε την Κυριακή στο Παίδων πήρε διαστάσεις θρίλερ. Αρχικά, μακροσκοπικά, εντοπίστηκαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Ωστόσο, γιατροί ανέφεραν ότι οι αλλοιώσεις που παρατηρούνταν μπορεί να προέρχονται από την πάθηση από την οποία έπασχε το βρέφος.
Ακολούθως χθες, οι ιατροδικαστές, μετά την εξέταση που έκαναν στη σορό του βρέφους, ανέφεραν ότι το παιδί φέρει σημάδια κακοποίησης που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση παρά φύσιν.

Η μητέρα του παιδιού απέδωσε τις κακώσεις στο γεγονός ότι στην άτυχη μικρούλα χορηγούνταν αγωγή με υπόθετα, καθώς και στο ότι της έκανε κλύσμα.

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, ανέφερε ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις. Αυτά ισχυρίζονται και οι γονείς του μωρού.

Ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου βρίσκονταν από την Κυριακή στην Ασφάλεια οικειοθελώς και σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share