Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συναγερμός για νέο πιθανό κρούσμα κορωναϊού στην Αθήνα! (video)

Έκτακτο!

11 Φεβρουαρίου 2020 18:44
Συναγερμός για νέο πιθανό κρούσμα κορωναϊού στην Αθήνα! (video)

Νέο πιθανό κρούσμα κορωναϊού εξετάζεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, με το συναγερμό να έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Μετά από όσα συνέβησαν στο ΑΧΕΠΑ, όπου το δείγμα τελικά ήταν αρνητικό, σειρά πήρε ξανά η πρωτεύουσα, με το περιστατικό να εξετάζεται και την αγωνία να υφίσταται, σχετικά με το αν τελικά είναι όντως κρούσμα κορωναϊού, ή τελικά είναι κάτι άλλο.

Ασθενής, ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε στην Κίνα, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, καθώς εμφάνισε συμπτώματα που τον ανησύχησαν. Στα Επείγοντα σήμανε συναγερμός και αμέσως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όπως προβλέπεται, αναμένεται να ληφθεί δείγμα για να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον κορωναϊό.

Βρέθηκε όνομα για τον κορωναϊό! Δείτε πώς θα τον λέμε!

Ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων, εξαιτίας του κορωναϊού, συνεχίζει να αυξάνεται σε ολόκληρη την Κίνα, με τους νεκρούς στη χώρα να ξεπερνούν τους 1.000, ενώ υπάρχουν εφιαλτικές προβλέψεις, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να δίνει νέα ονομασία.

Η ονομασία «Covid-19» δόθηκε στον κορωναϊό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΠΟΥ.

«Τώρα έχουμε ένα όνομα για την ασθένεια και είναι το Covid-19», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τεντρός Αντχανόμ σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, σύμφωνα με το AFP.

Όπως εξήγησε, το «co» αντανακλά στο «corona» (κορώνα), το «vi» στο «virus» (ιός) και το «d» στο «disease» (ασθένεια).

Κύπρος: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού!

Αρνητικό το αποτέλεσμα σε όλα τα δείγματα του ύποπτου κρούσματος κορωναϊού της Κύπρου, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε απόψε το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Η ασθενής η οποία είχε ύποπτα συμπτώματα, παρουσιάζει βελτιωμένη κλινική κατάσταση, θα νοσηλευτεί για σήμερα, για προληπτικούς λόγους.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι σε μικρό αριθμό ατόμων, που ταξίδεψαν στη συγκεκριμένη πτήση από Κίνα και κατά την εξέτασή τους από τους επαγγελματίες υγείας του Αεροδρομίου Λάρνακας βρέθηκαν ασυμπτωματικοί, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για μέτρα προφύλαξης και αυτό-παρακολούθησης για τις επόμενες 14 μέρες.

Θεωρία συνωμοσίας: Ο Κορωναϊός δημιουργήθηκε επίτηδες για να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός στην Κίνα! Αποκάλυψη σοκ από Κινέζα νοσοκόμα! (Video)

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με μια θεωρία συνωμοσίας για την προέλευση του Κορωναϊού, έχει γίνει viral. Μια νοσοκόμα του Wuhan ισχυρίζεται ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι στην Κίνα έχουν μολυνθεί με το ιο του κορωναϊού και εξάπλωση του είναι ραγδαία. Ενώ, χθες επέστρεψαν από την Ουχάν δύο Έλληνες και θα μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες!

«Ποιο είναι το ποσοστό συστολής; Εάν ένα άτομο έχει μολυνθεί από αυτή την ασθένεια και δεν είναι σωστά τοποθετημένο σε καραντίνα και θεραπεία, θα μολύνει άλλα 14 άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Αυτός είναι ένας σημαντικός πολλαπλασιαστής. Κατά τη διάρκεια του Πολιτιστικού Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, οι οικογένειές μας αρέσκονται να συναντηθούν για να φάμε και να γιορτάσουμε μαζί Αλλά φέτος είναι διαφορετικό από το παρελθόν. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι, δεν συγκεντρώνονται και δεν επισκέπτονται τις οικογένειες. Υπάρχει ένα φεστιβάλ άνοιξης κάθε χρόνο. Αν όλοι μένουν ασφαλείς, μπορείτε πάντα να τις συναντήσετε αργότερα », λέει η νοσοκόμα.

Η νοσοκόμα λέει επίσης ότι η ιατρική περίθαλψη με ειδικά προστατευτικά κοστούμια, ιατρικές μάσκες, γυαλιά ασφαλείας και γάντια είναι «ανεπαρκής».

Σε μια πολύ συναισθηματική έκκληση, η νοσοκόμα είπε ότι όλοι στο Wuhan και τις γύρω πόλεις δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι!

Η Κινέζα νοσοκόμα τόνισε ότι:

«Ο ιός corona έχει μεταλλαχθεί. Είναι πλέον ένας ιός δεύτερης γενιάς. Όταν ήταν ακόμα στην πρώτη γενιά, μπορούσαμε ακόμα να το αντιμετωπίσουμε … Ωστόσο, μετά την τελευταία μετάλλαξη, έγινε μοιραία … Το ποσοστό μόλυνσης αυξάνεται τώρα εκθετικά. Συνεπώς, παρακαλούμε να θυμάστε να μην βγείτε έξω, να μην επισκέπτεστε τους ανθρώπους, να μην συγκεντρώσετε σε μια ομάδα, να μην κρατάτε κόμματα ».

Όπως μάθαμε την Κυριακή, περίπου 5 εκατομμύρια κάτοικοι του Wuhan είχαν ήδη απομείνει πριν τεθεί σε ισχύ η καραντίνα. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν ακόμη ότι είχαν τον κοροναϊό και μπορούσαν να το διαδώσουν.»

«Παρατηρήσεις δείχνουν ότι ο ιός είναι επίσης μεταδοτικός κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης.» Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον Ma Xiaowei, υπουργό Υγείας της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας (NHC), προσθέτοντας ότι η περίοδος επώασης διήρκεσε μεταξύ μιας και 14 ημερών. «Μερικοί ασθενείς έχουν φυσιολογικές θερμοκρασίες και υπάρχουν επίσης και πολλές ήπιες περιπτώσεις. Υπάρχουν κρυμμένοι αχθοφόροι «, δήλωσε ο Μα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share