Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Στην Αθήνα δύο Ελληνες από την Ουχάν! Θα μπουν σε καραντίνα!

Όλες οι πληροφορίες!

9 Φεβρουαρίου 2020 17:53
Κορωνοϊός: Στην Αθήνα δύο Ελληνες από την Ουχάν! Θα μπουν σε καραντίνα!

Επιστρέφουν στην Αθήνα δύο ακόμα Έλληνες από την κινεζική πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε ο φονικός κορωνοϊός και θα μείνουν σε καραντίνα 14 μέρες! Ενώ, στην Ισπανία επιβεβαιώθηκαν ακόμα 2 κρούσματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Έλληνες που αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι καλά στην υγεία τους και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του κορωνοϊό. Άλλωστε, έρχονται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αφού έχουν τηρηθεί όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα και έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

Οι δύο Έλληνες που βρίσκονταν στην κινεζική πόλη Ουχάν, θα οδηγηθούν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, όπως ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας, τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και τις Υγειονομικές Περιφέρειες έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Επίσης έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης. Οι Έλληνες από την Ουχάν θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους 14 ημέρες στο νοσοκομείο αναφορά για τον κορωνοϊό.

Κορωναϊός: Ερωτευμένο ζευγάρι χωρίστηκε! Το φιλί πίσω από την γυάλινη πόρτα έχει συγκινήσει...

Η σκηνή αυτή είναι σαν να βγήκε από ταινία του κινηματογράφου και πραγματικά συγκινεί. Αυτό το ζευγάρι αναγκάστηκε να χωριστεί όταν ένας από τους δύο μπήκε σε καραντίνα λόγω του κορωναιού.

Η Τσέν Γίνγκ, είναι μια νοσοκόμα που μάχεται να βοηθήσει στο νοσοκομείο που εργάζεται στην Χανγκτσόου της Κίνας. Το νοσοκομείο βρίσκεται σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού, από τον οποίο έχουν πεθάνει 811 άνθρωποι, εκ των οποίων 89 μέσα σε μια μόνο μέρα!

Ο σύντροφός της για πολλές ημέρες δεν μπορούσε καν να την δει λόγω της καραντίνας. Λόγω των μέτρων ασφαλείας το ζευγάρι δεν έχει βρεθεί για 11 ημέρες. Τελικά τους επέτρεψαν να δουν ο ένας τον άλλον αλλά μια γυάλινη πόρτα τους χώριζε καθ'όλη τη διάρκεια, καθώς δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή.

Το φιλί που έδωσαν πάνω στο γυαλί έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ενώ μόλις επιτραπεί στη νοσοκόμα να φύγει θα παντρευτούν αμέσως.

Κίνα-νέος κοροναϊός: Οι ερευνητές του ΠΟΥ θα φύγουν για το Πεκίνο!

Η ομάδα των ερευνητών που ερευνά την επιδημία του νέου κορωναϊού θα αναχωρήσει για το Πεκίνο την Δευτέρα ή την Τρίτη, ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.

Οι νεκροί έφτασαν σήμερα τους 723 και είναι πολύ πιθανόν ότι θα ξεπεράσουν τους 774 που είχαν καταγραφεί παγκοσμίως κατά την επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) την περίοδο 2002-2003. Οι νεκροί μέσα σε μια μέρα που καταγράφηκαν ήταν 73, πράγμα εξωπραγματικό!

Στην ηπειρωτική Κίνα τα κρούσματα ανέρχονται στα 34.598.

Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Χουμπέι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, είπε σήμερα ότι ο ανεφοδιασμός σε ιατρικό εξοπλισμό έχει βελτιωθεί, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα αν επιδεινωθεί η επιδημία. Σύμφωνα με τον Κάο Γκουανγκτζίνγκ, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί προστατευτικών ειδών (μάσκες, στολές) επαναλειτουργούν τις μονάδες τους από τις 7 Φεβρουαρίου, όμως κάποια μικρότερα εργοστάσια δεν έχουν προς το παρόν τεθεί σε λειτουργία. «Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη», παραδέχτηκε. Μόνο στην επαρχία Χουμπέι καταγράφηκαν σήμερα 2.841 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον Κάο, τα εργοστάσια της Χουμπέι μπορούν να παράγουν πάνω από 30.000 προστατευτικές στολές ημερησίως και σύντομα η παραγωγή θα αυξηθεί στις 50.000.

Κορωνοϊός: Λήξη συναγερμού στον «Ευαγγελισμό»!

Αρνητικό το κρούσμα κοροναϊού, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τις εξετάσεις που έκανε ένας άνδρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο ασθενής με συμπτώματα, παρόμοια του φονικού ιού, ενώ είχε ταξιδέψει στην Κίνα.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε άμεσα σε ειδικό χώρο στα εξωτερικά ιατρεία όπου και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share