Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στον Ευαγγελισμό!

Συναγερμός!

7 Φεβρουαρίου 2020 17:21
Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στον Ευαγγελισμό!

Συναγερμός στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από ασθενή που προσήλθε στο νοσοκομείο έχοντας συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού.

Ο ασθενής είναι ένας 30χρονος άνδρας που επέστρεψε πρόσφατα από την Κίνα στην Ελλάδα. Μάλιστα κρούσματα έχουν εντοπιστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Δανία, και οι νεκροί όλο και αυξάνονται!

Αμέσως μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί από τι ακριβώς πάσχει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ και έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός που ούτως ή άλλως ήταν σε επιφυλακή.

Προς το παρόν ο 30χρονος παραμένει στα εξωτερικά ιατρεία, με τους γιατρούς να περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργεί το Ινστιτούτο Παστέρ.

Κορωνοϊός: Από αυτό το ζώο λένε ότι ξεκίνησε η μετάδοση του ιού! Δεν είναι η νυχτερίδα!

Ο κορωνοϊός είναι πιθανόν να μεταφέρθηκε στους ανθρώπους από τις νυχτερίδες μέσω του παράνομου εμπορίου των φολιδωτών μυρμηγκοφάγων, γνωστών ως παγκολίνων, των μόνων φολιδωτών θηλαστικών στην Γη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση!

Είναι περιζήτητοι στην Κίνα για το κρέας και τις φολίδες τους, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ανακοίνωσαν Κινέζοι ερευνητές. Μάλιστα παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει και το παζάρι στην Ινδονησία, όπου πωλούνται νυχτερίδες και άλλα ζώα για κατανάλωση!

«Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας.

Η γονιδιακή ακολουθία του στελέχους του 2019-nCoV που εντοπίσθηκε κατά την έρευνα στους παγκολίνους είναι κατά 99% πανομοιότυπη με τη γονιδιακή ακολουθία του στελέχους που έχει μολύνει τους ανθρώπους, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua αναφέροντας ότι ο παγκολίνος είναι «ο πιθανότερος ξενιστής».

Ωστόσο, ο Ντίρκ Πφέιφερ, καθηγητής Κτηνιατρικής στο Hong Kong's City University, προειδοποιεί ότι η έρευνα δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι οι παγκολίνοι έχουν μεταφέρει τον ιό.

«Οριστικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν εάν γίνει σύγκριση του επιπολασμού (του ιού) μεταξύ διαφορετικών ειδών με βάση αντιπροσωπευτικά δείγματα, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό δεν έχει γίνει», εξηγεί ο επιστήμονας.

Επιστήμονες υγείας θεωρούν ότι ο ιός προήλθε από τις νυχτερίδες και πέρασε στον άνθρωπο μέσω άλλων ειδών (ξενιστών).

Ακόμη και στην περίπτωση αυτή, ο σύνδεσμος με τους ανθρώπους μέσω μίας αγοράς τροφίμων δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, προσθέτει!

Έκλεισε αεροδρόμιο της Δανίας! Ύποπτο κρούσμα κορωναϊού!

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία, λόγω του εντοπισμού ύποπτου κρούσματος κορωναϊού, με τους θανάτους να συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία γυναίκα από την Κίνα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του αεροδρομίου, καθώς φέρεται να εμφανίζει τα συμπτώματα του ιού. Παράλληλα χθες πέθανε και ο γιατρός που είχε προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κορωναϊό!

Η Κινέζα υπήκοος νοσηλεύεται στην απομόνωση, ενώ έχουν ήδη ληφθεί τα πρώτα δείγματα από το αίμα της, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.

Η ασθενής έφθασε στην πρωτεύουσα της Δανίας από την Κίνα, μέσω του αεροδρομίου του Ελσίνκι. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, φορούσε ιατρική μάσκα.

Δραματικές σκηνές στην Κίνα από τον κορωναϊό: Μητέρα σε καραντίνα συναντά την 9χρονη κόρη της και...! (Video)

Δραματικές σκηνές εξελίσσονται στην Κίνα λόγω του κορωναϊού, με ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας να συγκλονίζει μεταξύ μίας μητέρας και της κόρης της! Επίσης, χαροπαλεύει στην εντατική για τη ζωή του ο άνθρωπος που βρήκε πρώτος τον κορωναϊό και τον είχαν «φιμώσει»!

Συγκεκριμένα μια μητέρα, που βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς εργάζεται στη μονάδα μολυσματικών ασθενειών της κομητείας Fugou στην επαρχία Χέναν της Κίνας, δίνει στην 9χρονη κόρη της μια «αγκαλιά» από μακριά όταν τη συναντά ξανά.

Κλαίγοντας, η 9χρονη δηλώνει στη μαμά της ότι τής λείπει πολύ και θέλει να την αγκαλιάσει. «Η μαμά θα επιστρέψει όταν έχουμε έχουμε νικήσει τον ιό… άκουσε το μπαμπά σου στο σπίτι. Να είσαι καλό κορίτσι» ήταν η απάντηση της μητέρας.

«Μόλις νικήσω αυτή τη μάχη υπόσχομαι ότι θα περάσω πολύ καιρό μαζί σου στο σπίτι» διαβεβαιώνει το παιδί της η γυναίκα που έχει ξεσπάσει σε δάκρυα.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share