Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Κίνα-νέος κοροναϊός: Οι ερευνητές του ΠΟΥ θα φύγουν για το Πεκίνο!

Την Δευτέρα ή την Τρίτη!

8 Φεβρουαρίου 2020 19:35
Κίνα-νέος κοροναϊός: Οι ερευνητές του ΠΟΥ θα φύγουν για το Πεκίνο!

Η ομάδα των ερευνητών που ερευνά την επιδημία του νέου κορωναϊού θα αναχωρήσει για το Πεκίνο την Δευτέρα ή την Τρίτη, ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.

Οι νεκροί έφτασαν σήμερα τους 723 και είναι πολύ πιθανόν ότι θα ξεπεράσουν τους 774 που είχαν καταγραφεί παγκοσμίως κατά την επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) την περίοδο 2002-2003. Οι νεκροί μέσα σε μια μέρα που καταγράφηκαν ήταν 73, πράγμα εξωπραγματικό!

Στην ηπειρωτική Κίνα τα κρούσματα ανέρχονται στα 34.598.

Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Χουμπέι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, είπε σήμερα ότι ο ανεφοδιασμός σε ιατρικό εξοπλισμό έχει βελτιωθεί, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα αν επιδεινωθεί η επιδημία. Σύμφωνα με τον Κάο Γκουανγκτζίνγκ, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί προστατευτικών ειδών (μάσκες, στολές) επαναλειτουργούν τις μονάδες τους από τις 7 Φεβρουαρίου, όμως κάποια μικρότερα εργοστάσια δεν έχουν προς το παρόν τεθεί σε λειτουργία. «Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη», παραδέχτηκε. Μόνο στην επαρχία Χουμπέι καταγράφηκαν σήμερα 2.841 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον Κάο, τα εργοστάσια της Χουμπέι μπορούν να παράγουν πάνω από 30.000 προστατευτικές στολές ημερησίως και σύντομα η παραγωγή θα αυξηθεί στις 50.000.

Κορωνοϊός: Λήξη συναγερμού στον «Ευαγγελισμό»!

Αρνητικό το κρούσμα κοροναϊού, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τις εξετάσεις που έκανε ένας άνδρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο ασθενής με συμπτώματα, παρόμοια του φονικού ιού, ενώ είχε ταξιδέψει στην Κίνα.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε άμεσα σε ειδικό χώρο στα εξωτερικά ιατρεία όπου και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Κορωνοϊός: Από αυτό το ζώο λένε ότι ξεκίνησε η μετάδοση του ιού! Δεν είναι η νυχτερίδα!

Ο κορωνοϊός είναι πιθανόν να μεταφέρθηκε στους ανθρώπους από τις νυχτερίδες μέσω του παράνομου εμπορίου των φολιδωτών μυρμηγκοφάγων, γνωστών ως παγκολίνων, των μόνων φολιδωτών θηλαστικών στην Γη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση!

Είναι περιζήτητοι στην Κίνα για το κρέας και τις φολίδες τους, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ανακοίνωσαν Κινέζοι ερευνητές. Μάλιστα παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει και το παζάρι στην Ινδονησία, όπου πωλούνται νυχτερίδες και άλλα ζώα για κατανάλωση!

«Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας.

Η γονιδιακή ακολουθία του στελέχους του 2019-nCoV που εντοπίσθηκε κατά την έρευνα στους παγκολίνους είναι κατά 99% πανομοιότυπη με τη γονιδιακή ακολουθία του στελέχους που έχει μολύνει τους ανθρώπους, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua αναφέροντας ότι ο παγκολίνος είναι «ο πιθανότερος ξενιστής».

Ωστόσο, ο Ντίρκ Πφέιφερ, καθηγητής Κτηνιατρικής στο Hong Kong's City University, προειδοποιεί ότι η έρευνα δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι οι παγκολίνοι έχουν μεταφέρει τον ιό.

«Οριστικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν εάν γίνει σύγκριση του επιπολασμού (του ιού) μεταξύ διαφορετικών ειδών με βάση αντιπροσωπευτικά δείγματα, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό δεν έχει γίνει», εξηγεί ο επιστήμονας.

Επιστήμονες υγείας θεωρούν ότι ο ιός προήλθε από τις νυχτερίδες και πέρασε στον άνθρωπο μέσω άλλων ειδών (ξενιστών).

Ακόμη και στην περίπτωση αυτή, ο σύνδεσμος με τους ανθρώπους μέσω μίας αγοράς τροφίμων δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, προσθέτει!

Έκλεισε αεροδρόμιο της Δανίας! Ύποπτο κρούσμα κορωναϊού!

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία, λόγω του εντοπισμού ύποπτου κρούσματος κορωναϊού, με τους θανάτους να συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία γυναίκα από την Κίνα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του αεροδρομίου, καθώς φέρεται να εμφανίζει τα συμπτώματα του ιού. Παράλληλα χθες πέθανε και ο γιατρός που είχε προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κορωναϊό!

Η Κινέζα υπήκοος νοσηλεύεται στην απομόνωση, ενώ έχουν ήδη ληφθεί τα πρώτα δείγματα από το αίμα της, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.

Η ασθενής έφθασε στην πρωτεύουσα της Δανίας από την Κίνα, μέσω του αεροδρομίου του Ελσίνκι. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, φορούσε ιατρική μάσκα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share