Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ανατροπή: Δεν πέθανε ο γιατρός που είχε προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό! (photo)

Ανακοίνωση του νοσοκομείου της Ουχάν!

6 Φεβρουαρίου 2020 22:28
Ανατροπή: Δεν πέθανε ο γιατρός που είχε προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό! (photo)

Δεν πέθανε ο γιατρός που είχε προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό, αλλά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση! Παράλληλα, τρομακτικές είναι οι εικόνες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από το νοσοκομείο της Ουχάν που ξέσπασε αρχικά ο Κορωναϊός.

Σύμφωνα με νοσοκομείο, όπως μεταδίδει το CNN, ο Κινέζος γιατρός, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Νωρίτερα, δημοσιεύματα διεθνών μέσων μετέδιδαν ότι ο άντρας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το κεντρικό νοσοκομείο της Ουχάν δήλωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Weibo ότι ο Li Wenliang νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Στην καταπολέμηση της επιδημίας πνευμονίας της νέας μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ο οφθαλμίατρος του νοσοκομείου Λι Γουενλιάνγκ δυστυχώς μολύνθηκε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και προσπαθούμε να τον γιατρέψουμε»», αναφέρει η δήλωση.

Κινεζικά κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η Global Times και η Daily People, η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, μετέδωσαν νωρίτερα ότι ο Li είχε πεθάνει, αλλά αργότερα διέγραψαν τα δημοσιεύματα.

Δραματικές σκηνές στην Κίνα από τον κορωναϊό: Μητέρα σε καραντίνα συναντά την 9χρονη κόρη της και...! (Video)

Δραματικές σκηνές εξελίσσονται στην Κίνα λόγω του κορωναϊού, με ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας να συγκλονίζει μεταξύ μίας μητέρας και της κόρης της! Επίσης, χαροπαλεύει στην εντατική για τη ζωή του ο άνθρωπος που βρήκε πρώτος τον κορωναϊό και τον είχαν «φιμώσει»!

Συγκεκριμένα μια μητέρα, που βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς εργάζεται στη μονάδα μολυσματικών ασθενειών της κομητείας Fugou στην επαρχία Χέναν της Κίνας, δίνει στην 9χρονη κόρη της μια «αγκαλιά» από μακριά όταν τη συναντά ξανά.

Κλαίγοντας, η 9χρονη δηλώνει στη μαμά της ότι τής λείπει πολύ και θέλει να την αγκαλιάσει. «Η μαμά θα επιστρέψει όταν έχουμε έχουμε νικήσει τον ιό… άκουσε το μπαμπά σου στο σπίτι. Να είσαι καλό κορίτσι» ήταν η απάντηση της μητέρας.

«Μόλις νικήσω αυτή τη μάχη υπόσχομαι ότι θα περάσω πολύ καιρό μαζί σου στο σπίτι» διαβεβαιώνει το παιδί της η γυναίκα που έχει ξεσπάσει σε δάκρυα.

Δείτε το βίντεο:

Ραγδαίες εξελίξεις λόγω κορωναϊού! Νέος νόμος με υποχρέωση εμβολιασμού από το Υπουργείο!

Ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ανάδειξη της Πρόληψης, της Προαγωγής και της Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, έχοντας ως κεντρικό σημείο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω όσων συμβαίνουν με τον κορωναϊό.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει τη θέσπιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης πενταετούς διάρκειας και με δεσμευτικό χαρακτήρα για τις υπηρεσίες υγείας, το οποίο θα αποτελέσει την επιχειρησιακή στρατηγική στα ζητήματα δημόσιας υγείας. Στο σχέδιο δράσης εντάσσεται και η θέσπιση Εθνικού Προγράμματος Πρωτογενούς, Δευτερογενούς και Τριτογενούς Πρόληψης με την ονομασία «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ». Περιλαμβάνει δράσεις δημόσιας υγείας στα πεδία της πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης, οι οποίες υλοποιούνται με ευθύνη του υπουργείου Υγείας, παρέχονται δωρεάν από τους οριζόμενους στο πρόγραμμα, δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς και υλοποιούνται με σύμπραξη των καθοριζόμενων σε κάθε Εθνικό Πρόγραμμα εποπτευόμενων οργανικών μονάδων και φορέων υπηρεσιών δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

Μία πτυχή του προγράμματος αποτελούν οι εμβολιασμοί σε ειδικές και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, παιδιά, ανηλίκους και ενηλίκους, μετακινούμενους πληθυσμούς, και πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο. Όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου, σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται δυνάμει απόφασης του Υπουργού Υγείας, μετά από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ), υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου.

Στο πλαίσιο Υπουργικής Απόφασης, θα ορίζεται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία θα καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού και ρυθμίζεται η διαδικασία του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share