Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επεισόδια στη Μυτιλήνη! Πορεία Αφγανών και ρίψεις χημικών από τα ΜΑΤ! (video)

Χάος!

3 Φεβρουαρίου 2020 12:59
Επεισόδια στη Μυτιλήνη! Πορεία Αφγανών και ρίψεις χημικών από τα ΜΑΤ! (video)

Χαμός γίνεται στη Μυτιλήνη και επεισόδια ανάμεσα σε Αφγανούς και δυνάμεις των ΜΑΤ, με δύο χιλιάδες εκ των πρώτων να κατευθύνονται από τη Μόρια προς την πρωτεύουσα της Λέσβου, αιτούντες άσυλο, ενώ πρώτα έχουν κλείσει άλλα δύο hotspot, και να συγκρούονται με την Αστυνομία, που προχώρησε σε ρίψη χημικών.

Έχει τεθεί σε επιφυλακή η 98η ΑΔΤΕ (Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής). Μέσω της κινητοποίησης ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου για να μπορούν να μείνουν εδώ... μόνιμα.

Διμοιρίες ΜΑΤ έχουν εμποδίσει την πορεία ενώ ήδη έγινε προσπάθεια της Αστυνομίας να ανακόψει το κύμα των αλλοδαπών της Μόριας να φτάσει στη Μυτιλήνη. Προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να αποτρέψουν τους αλλοδαπούς να φτάσουν στο κέντρο της πόλης.

Εν τούτοις, εκείνοι αποφασισμένοι, ξεφεύγουν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν στον κεντρικό δρόμο. «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία» φωνάζουν (λες και είναι φυλακισμένοι ενώ περιφέρονται ελεύθερα).

Η Αστυνομία στέλνει τους οδηγούς από τη βόρεια παράκαμψη, καθώς έχει σταματήσει η κυκλοφορία.

Λίγο μετά τις 11.30, διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ, ενώ έγινε ρίψη δακρυγόνων. Τα χημικά ενοχλούν ακόμη και τον καταυλισμό του Καρά- Τεπέ, όπου οι ΜΚΟ ετοιμάζονται για εκκένωση. Διαδηλωτές που ξέφυγαν από τον κλοιό της Αστυνομίας στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ έφτασαν στην προκυμαία Μυτιλήνης και προχωρούν με πανό.

Σοκ στη Μόρια! Μαχαίρωσαν πολλαπλά 15χρονο Αφγανό!

Πολλαπλές επιθέσεις με μαχαίρι, λίγες μέρες από ένα παρόμοιο περιστατικό με 18χρονη, δέχθηκε ένας 15χρονος Αφγανός στη Μόρια τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/1) και τώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, έχοντας τραύματα σε πολλά μέρη του σώματός του.

Ο νεαρός Αφγανός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίου, χθες το βράδυ, στον ελαιώνα -που έχει μετατραπεί σε πρόχειρο καταυλισμό- του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Εκτός από τον 15χρονο, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκε χθες και νοσηλεύεται ένας 16χρονος Αφγανός, επίσης τραυματισμένος από μαχαίρι.

Από την αρχή του Ιανουαρίου στον καταυλισμό της Μόριας έχουν τραυματιστεί με μαχαιριές, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, περισσότεροι από 30 διαμένοντες εκεί, αιτούντες άσυλο, από τους οποίους δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ενώ, πριν λίγο καιρό είχε προκαλέσει σοκ η είδηση ότι μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου Αστυνομικό που μόλις είχε γυρίσει από το μήνα του μέλιτος!

Συναγερμός στη Γερμανία! 4 εργάτες «κόλλησαν» τον κοροναϊό από Κινέζο συνάδελφο!

Τα κρούσματα του κοροναϊού είναι διαρκώς αυξανόμενα, τη στιγμή που έχει φτάσει στη γειτονιά μας, με τέσσερις Γερμανούς εργάτες να τον «κολλούν», ύστερα από επίσκεψη Κινέζας συναδέλφου, που ερχόταν από τη Σανγκάη και πρόσφατα ήταν στη Γουάν, το επίκεντρο της ασθένειας.

Ένας από τους τρεις άνδρες, ετών 33, αρρώστησε μετά από επαφή με την Κινέζα συνάδελφο, η οποία ένιωσε τα συμπτώματα μετά το ταξίδι στη Βαυαρία, με τον ιό να εισέχεται μετά στους άλλους τρεις, που έχουν καταγωγή από το Βιετνάμ, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Το Υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας πρόσθεσε, ότι άλλοι 40 εργάτες στον ίδιο χώρο βρέθηκαν κοντά στον πρώτο ασθενή και θα εξεταστούν σήμερα (29/1) κιόλας, μένοντας σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Μονάχου, την ίδια ώρα που στην Κίνα υπήρξαν άλλοι 25 θάνατοι, φτάνοντας στους 131, με άλλα 840 κρούσματα.

Όλες οι χώρες του κόσμου κλείνουν τις επαφές με την Κίνα και επαναφέρουν τους κατοίκους τους, εξαιτίας του ιού. Ο ηγέτης του Χονγκ Κονγκ, μάλιστα, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε το τέλος των διαδρομών με τρένα και πλοία προς την υπόλοιπη Κίνα, σταματώντας και τις πτήσεις από την χώρα.

Την ίδια ώρα, άλλες επτά περιπτώσεις στον κόσμο δείχνουν, ότι η μετάδοση του ιού έρχεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ένας Ιάπωνας οδηγός, γύρω στα 60, «κόλλησε» μετά την επίσκεψη γκρουπ τουριστών από την Γουάν, ενώ ένας Βιετναμέζος επίσης βρέθηκε θετικός στον ιό, μετά από ταξίδι στην Κίνα.

Στην Αυστραλία, υπήρξαν επίσης ανησυχίες και ασθενής διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ ο Υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης δήλωσε, ότι η χώρα δεν μπορεί να σταματήσει τον ιό, μετρώντας 14 κρούσματα. Η Κίνα, όμως, εκφράζεται αισιόδοξη, ότι θα κερδίσει τον φονικό ιό, ενώ επιστήμονας ανέφερε πως το peak θα βρεθεί σε 10 μέρες για τον ιό.

Η Γουχάν παραμένει σε καραντίνα και ένας Βρετανός που μένει εκεί με τηξν οικογένειά του, επισημαίνει πως φοβάται πολύ να φύγει.

Την ίδια ώρα, οι χώρες παίρνουν τα εξής μέτρα:

- Η Ινδία είναι έτοιμη να απομακρύνει από την Γουχάν όλους τους υπηκόους της.
- Η Ρωσία έκλεισε τα σύνοτα με την Κίνα στις περιοχές των Ισραηλινών αυτονομιστών.
- Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Γαλλία φέρνουν τους κατοίκους της με πτήσεις πίσω στις πατρίδες τους.
- Ο ηγέτης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους, είπε πως είναι χαρούμενος με τις προσπάθειες της Κίνας και θα στείλει ειδική ομάδα, για να στηρίξει την χώρα.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε παρόμοιες περιπτώσεις εκτός Κίνας, αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις, η μετάδοση του ιού θα περιοριστεί, οπότε δε θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη», τόνισε ο κύριος Γκεμπρεγιέσους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share