Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας Γιάννης Τσεκλένης!

Θλίψη έφερε η είδηση!

30 Ιανουαρίου 2020 16:20
Πέθανε ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας Γιάννης Τσεκλένης!

Συγκλονισμένη είναι όλο η Ελλάδα μετά τον θάνατο του πασίγνωστου Έλληνα σχεδιαστή μόδας, Γιάννη Τσεκλένη, σε ηλικία 82 ετών!

Μετά τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη που μας σόκαρε, ακόμα μια είδηση που συγκλονίζει. Ο Γιάννης Τσεκλένης, ο κορυφαίος Έλληνας σχεδιαστής μόδας του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, ο οποίος εισήγαγε την ελληνική μόδα στον σύγχρονο διεθνή κόσμο. Οι δημιουργίες του από το 1965 έως το 1991, πωλήθηκαν παγκοσμίως από τα κορυφαία καταστήματα, σε περισσότερες από 30 χώρες, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 6 Νοεμβρίου 1937. Είναι γιος του Κώστα Τσεκλένη από τον Πύργο και της Μελανίας Παστιρματζή με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα. Αρχικά φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη.

Την εικοσαετία 1960-1980, άντλησε τα θέματα για τα σχέδια των υφασμάτων του, από τις δημιουργίες του ελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού. Πηγή έμπνευσής του ήταν τα αρχαία ελληνικά αγγεία, τα βυζαντινά χειρόγραφα, τα ελληνικά παραδοσιακά ξυλόγλυπτα και έργα ζωγραφικής, τα αφρικάνικα, τα κινέζικα, τα ινδονησιακά, τα ρώσικα και τα ισπανικά έργα τέχνης, τα εραλδικά σύμβολα ​​τα έντομα, τα κινούμενα σχέδια, τα περσικά χαλιά, τα ταπισερί “The Lady and the Unicorn” και τέλος οι πίνακες των ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), του Ανρί Ρουσσώ[ και του Γιάννη Γαΐτη.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τη δεκαετία του 1980, υπέγραφε με τη φίρμα TSEKLENIS στολές εργασίας, κάλτσες, βαλίτσες, καθώς και μια σειρά από οικιακά προϊόντα, όπως λευκά είδη, υφάσματα διακόσμησης εσωτερικών χώρων και επίπλων, πλακάκια τοίχου και δαπέδου κ.λπ. Επίσης σχεδίαζε τους εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων, αεροσκαφών και ξενοδοχείων. Το έργο του εγκωμιάστηκε παγκοσμίως από κορυφαίους συντάκτες μόδας της εποχής, όπως η Bernadine Morris (New York Times),Sally Kirkland (Life Magazine),η Eugenia Sheppard (International Herald Tribune, Los Angeles Times) και πολλοί άλλοι.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον σχεδιασμόκαι την ανακαίνιση ξενοδοχείων, πολυτελών κατοικιών και μέσων μαζικής μεταφοράς.

«Μυστήριο» με τον θάνατο του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη! Οι υπόνοιες των συναδέλφων του: «Έφυγε άδικα...»!

«Μυστήριο» με τον θάνατο του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη, με τους συναδέλφους τους να αφήνουν υπόνοιες για μια σειρά λαθών και αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις που δεν πήγαν καλά και του στέρησαν τη ζωή!

«Ξέρω ότι όλα ξεκίνησαν από έναν ειλεό και από έναν κακό χειρισμό κατέληξε να έχει πρόβλημα στην καρδιά» δήλωσε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Αρζόγλου.

Ο Γιώργος Κοτανίδης μπήκε τις γιορτές στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας. Κάτι όμως πήγε στραβά όπως λένε οι συνάδελφοί του και έφυγε ξαφνικά. Η Υβόννη Μαλτέζου σχολίασε: « Το μάθαμε πριν από τρεις ημέρες ότι ο Γιώργος ήταν στην εντατική. Ξέραμε ότι θα μπει για μια εγχείρηση ρουτίνας τα Χριστούγεννα, μάθαμε ότι χειρουργήθηκε, ότι δεν πήγε καλά η εγχείρηση, δεύτερη φορά και τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγε καλά με τα χειρουργεία. Έφυγε άδικα». «Απίστευτο. Μας αποχαιρέτησε ξαφνικά- θύμα ιατρικής αμέλειας;- ο φίλος μας Γιώργος Κοτανίδης» ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook o Γρηγόρης Ψαριανός.

Τραγωδία: Πέθανε ο 27χρονος Τζέιμς Χιλ!

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε με θύμα τον 27χρονο Τζέιμς Χιλ , ο οποίος έχασε την ζωή του πέφτοντας από τις σκάλες του σπιτιού του! Ενώ, θρίλερ επικρατεί με τον θάνατο του Δημήτρη Σαλέμη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός δίπλα στο αυτοκίνητό του!

Ο Τζέιμς Χιλ, πατέρας ενός παιδιού, κατέβαινε την σκάλα και γλίστρησε με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του σοβαρά. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο μια ημέρα μετά εξέπνευσε.

«Ο Τζέιμς ήταν ένας αφοσιωμένος πατέρας, ένας πολύ καλός αδελφός και υπόδειγμα γιου. Πάντα έβαζε τους άλλους πάνω από τον ίδιο και προσπαθούσε να βοηθήσει όποιον το είχε ανάγκη», ανέφερε η οικογένεια του άτυχου άνδρα.

Μάλιστα, στεφάνι στην κηδεία του άτυχου άνδρα έστειλε και η Λίβερπουλ, οπαδός της οποίας ήταν ο Τζέιμς!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share