Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Εργάτες σε ορυχείο πάτησαν με μπουλντόζα μια σπάνια τίγρη! Το σοκαριστικό στην υπόθεση είναι όμως ότι...

Θα συγκινηθείτε!

28 Ιανουαρίου 2020 16:07
Εργάτες σε ορυχείο πάτησαν με μπουλντόζα μια σπάνια τίγρη! Το σοκαριστικό στην υπόθεση είναι όμως ότι...

Μια ομάδα εργατών έσκαβαν ένα ορυχείο πετρών στον ποταμό Dabka στην Ινδία, όταν είδαν έναν τίγρη. Τότε συνέβη το αναπάντεχο!

Ο τίγρης ήταν αρκετά μεγάλος ώστε να σκοτώσει κάποιον και επιτέθηκε στην 33χρονη Μπαγκουάτι Ντέβι. Όταν ο πεθερός της,Λακπάτ, προσπάθησε να την σώσει, ο τίγρης επιτέθηκε και σε εκείνον. Τα δύο θύματα πέθαναν επιτόπου.

Στους ποταμούς Dabka και Kosi γίνονται παράνομες εκσκαφές και αυτό προκαλεί μεγάλη αναταραχή στα οικοσυστήματα και την άγρια ζωή στο καταφύγιο Corbett. Ο τίγρης που σκότωσε τους ανθρώπους σκοτώθηκε από έναν δασοκόμο που είχε δώσει όρκο στον οργανισμό “Save Tiger”. Έτσι αν και σε άλλες περιπτώσεις οι άνθρωποι βοηθάνε τους τίγρεις, σε αυτή την περίπτωση έγινε το αντίθετο...

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, οι άνθρωποι πίεσαν τους δασοκόμους να ξεφορτωθούν αμέσως τον τίγρη, αφού πολλοί εργάτες παραιτούνταν. Χωρίς να το πολυσκεφτούν, αποφάσισαν αρχικά να ναρκώσουν τον τίγρη.

Μετά ζήτησαν να έρθει μια μπουλντόζα πριν καν τον πιάσει το ναρκωτικό.

Δυστυχώς, λόγω της απερισκεψίας των εργατών, ο τίγρης τραυματίστηκε. Αργότερα μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο Nainital όπου και πέθανε την ίδια μέρα.

Εργάτες σε ορυχείο πάτησαν με μπουλντόζα μια σπάνια τίγρη! Το σοκαριστικό στην υπόθεση είναι όμως ότι...

Ένας από τους γιατρούς του προσωπικού είπε:

«Πιθανόν να του έδωσαν υπερβολική δόση. Ίσως οι δασοκόμοι προσπάθησαν να τον ναρκώσουν δύο φορές, αφού δεν ηρέμησε αμέσως. Ο τίγρης είχε τραύματα στην σπονδυλική στήλη, πιθανόν από την μπουλντόζα. Είναι δύσκολο να καθορίσουμε αν πέθανε από υπερβολική δόση, από τα τραύματα ή και από τα δύο.»

Οι ειδικοί της ομάδας θα επισκεφτούν το Ram Nagar την Δευτέρα για να εξετάσουν τα γεγονότα, είπε ο Ντεμπαπράτα Σγουέιν, γραμματέας του National Tiger Conservation Authority.

Επίσης, πρόσθεσε: «Θα μάθουμε γιατί δεν ακολουθήσαν το πρωτόκολλο που υπάρχει γι’αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχει πάντα πίεση σε αντικρουόμενες περιπτώσεις, αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μπουλντόζα για να πιάσουμε μια τίγρη.»

Πώς περιμένει κανείς ένας απλός άνθρωπος να ακολουθήσει τον νόμο, όταν οι ίδιοι οι νομοθέτες σκοτώνουν την άγρια ζωή;

Ακόμα και αν δεν ήταν σκόπιμο όλο αυτό, ποιος έχει το δικαίωμα να σηκώσει μια τίγρη με μπουλντόζα;

Άρρωστη τίγρης σώθηκε από τον θάνατο σε τσίρκο - Αν τη δείτε σήμερα θα συγκινηθείτε!

Αυτή η τίγρης ήταν άρρωστη και σώθηκε λίγο πριν τον θάνατο, σήμερα έχει αναρρώσει και είναι καλά!

Ακόμη κι όταν η Ασα ήταν 9 μηνών ζύγιζε μόλις 30 κιλά, δηλαδή είχε το βάρος μια μικρής τίγρης 3 μηνών. Η τίγρη της Βεγγάλης άνηκε σε ένα τσίρκο που γύρισε σε διάφορες περιοχές, την κακομεταχειριζόντουσαν ενώ δεχόταν επιθέσεις και από μια μεγαλύτερη τίγρη. Η Vicky Keahey, είναι η ιδρυτής ενός κέντρου διάσωσης άγριας ζωής και εκπαιδευτικού κέντρου του Τέξας. Ευτυχώς, πήρε υπό την φροντίδα της και διέσωσε την Αασα το 2011. Οι τίγρεις μπορεί να είναι άγρια ζώα αλλά αυτό δεν τις κάνει να μην είναι αξιολάτρευτες, όπως και αυτές που έπαιζαν με ένα κουτί και έκαναν το διαδίκτυο να παραμιλά μαζί τους!

«Τα γυμνά σημεία της Αασα κάλυπταν σχεδόν ολόκληρο το σώμα της και το δέρμα της ήταν ξερό με ραγισμένες, σκούρες περιοχές και αιμορραγίες.» δήλωσε στο Dodo η Keahey. Η τίγρης υπέφερε από λειχήνες και ανοιχτές πληγές.

undefined

«Καθημερινά, δύο φορές δίνω φάρμακα στην Αασα και περνάω χρόνο μαζί της.» Επίσης της κάνει φαρμακούχα λουτρά που δεν της αρέσουν τόσο πολύ με αποτέλεσμα να την κυνηγά κάθε φορά. Οι προσπάθειες της Keahey αποδίδουν. Μετά από 8 εβδομάδες θεραπείας, το τρίχωμα της Αασα ξεκίνησε να θεραπεύεται και μοιάζει με πραγματική τίγρη.

 Άρρωστη Τίγρης Σώθηκε Από Τσίρκο.

Η Αασα γνωρίστηκε σε μια μεγαλύτερη τίγρη με το όνομα Σμάγγλερ που τρελάθηκε μαζί της και πάντα προσπαθεί να επιδεικνύεται μπροστά της. Τώρα οι δυο τους ζουν στο ίδιο κλουβί μαζί και η τίγρης της Βεγγάλης είναι πλέον υγιής και γεμάτη αγάπη.

 Άρρωστη Τίγρης Σώθηκε Από Τσίρκο.

Αυτή η 9 ετών τίγρης ήταν τόσο άρρωστη που ζύγιζε 30 κιλά ενώ έπρεπε να φτάνει περίπου τα 120.

Όταν διασώθηκε από το τσίρκο, τα κενά σημεία κάλυπταν σχεδόν όλο το σώμα της. Ήταν ξερά με ραγίσματα, σκούρες περιοχές και αιμορραγίες.

undefined

«Καθημερινά, δύο φορές την ημέρα πάω και δίνω στην Αασα φάρμακα και περνώ χρόνο μαζί της.» είπε η Keahey.

Αρχικά η γυναίκα έπρεπε να κυνηγά την τίγρη για να της κάνει τα θεραπευτικά της μπάνια. Ωστόσο, η Αασα ξεκίνησε να τα απολαμβάνει και η κατάστασή της καλυτέρεψε αισθητά.

 Άρρωστη Τίγρης Σώθηκε Από Τσίρκο.

«Μέσα σε 8 μήνες έμοιαζε με πραγματική τίγρη.»

Η Αασα γνωρίστηκε σε μια μεγαλύτερη τίγρη με το όνομα Σμάγγλερ που τρελάθηκε μαζί της και πάντα προσπαθεί να επιδεικνύεται μπροστά της.

Πλέον ζουν μαζί στο ίδιο κλουβί και η Αασα είναι μια υγιής και γεμάτη αγάπη τίγρης.

Απολαμβάνει πολύ τα μπάνια της.

undefined

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share