Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Σοκ: Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο πασίγνωστου διαιτητή!

Απίστευτο περιστατικό!

17 Ιανουαρίου 2020 15:32
Σοκ: Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο πασίγνωστου διαιτητή!

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν βόμβα εξερράγη στο αυτοκίνητο γνωστού διαιτητή. Ωστόσο, μόλις λίγες μέρες πριν συναγερμός είχε σημάνει στη Σάμο όταν βόμβα εντοπίστηκε σε νηπιαγωγείο.

Ο λόγος για το διεθνή Κύπριο διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου. Ο 33χρονος διαιτητής βρισκόταν στην Αγία Νάπα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το σεμινάριο για διαιτητές και βοηθούς κατηγορίας Elite.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Μάντσεστερ: Απειλή για βόμβα!

Συναγερμός στο Μάντσεστερ έπειτα από απειλή για βόμβα!

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ένας δρόμος έχει εκκενωθεί, ενώ πυροτεχνουργοί έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να αξιολογήσουν ένα ύποπτο πακέτο στην Birch Lane.

Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν άνδρα, ο οποίος ισχυριζόταν ότι έχει στην κατοχή του εκρηκτικά.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή και να παραμείνουν μέσα στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, μακριά από τα παράθυρα.

Ζωγράφου: Αυτή είναι η βόμβα που εξουδετέρωσαν!

undefined

Μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο είχε τοποθετηθεί η βόμβα που εντοπίστηκε χάρη στην παρατηρητικότητα του διοικητή του τμήματος, στο Α.Τ. Ζωγράφου.

Ο μηχανισμός περιείχε εκρηκτική ύλη, καλωδίωση και καρφιά με στόχο να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα της έκρηξης, και πιθανόν να είχαμε θρηνήσει θύματα!

Ζωγράφου: Αυτή είναι η βόμβα που εξουδετέρωσαν!

Βόμβα στου Ζωγράφου: «Θα μπορούσε να είχε προκαλέσει νεκρό»! (Video)

Νέες διαστάσεις μετά τον εντοπισμό του εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού που τοποθέτησαν άγνωστοι κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα, Ζωγράφου δίνει η πληροφορία ότι στον μηχανισμό που εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη οι δράστες είχαν τοποθετήσει πυρίτιδα, καθώς επίσης και δεκάδες καρφιά!

Η παρουσία των καρφιών δείχνει ότι οι άγνωστοι που άφησαν το κουτί με τον μεταλλικό σωλήνα, μέσα στον οποίο βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά ή ακόμα και θύματα.

Το σημείο εξάλλου που είχαν αφήσει το κουτί -σε τοιχίο μέσα από την Πανεπιστημιούπολη- κοντά στην περιοχή που σταθμεύει το όχημά του ή τη μοτοσικλέτα του ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος φαίνεται να επιβεβαιώνει την εκδοχή αυτή.

Αυτό που προβληματίζει τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα είναι το γιατί δεν υπήρξε προειδοιποιητικό τηλεφώνημα για έναν μηχανισμό που είχε καρφιά, ρολόι, πυρίτιδα και ένα μπουκάλι με συνδεσμολογία που, κατά πληροφορίες, έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τρομοκρατικές οργάνωσεις.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι τρία:

  1. το πρώτο θέλει τους δράστες να μην ήθελαν να ειδοποιήσουν τις αρχές με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα «τυφλό» χτύπημα
  2. το δεύτερο θέλει να τους «νίκησαν» οι συγκυρίες. Να άφησαν, δηλαδή, το κουτί στο τοιχίο και να το είδε ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου πριν να προλάβουν να κάνουν το προειδοποιητικό τηλεφώνημα
  3. το τρίτο σενάριο -που συγκεντρώνει και τις μικρότερες πιθανότητες- είναι ο μηχανισμός να μην μπορούσε να εκραγεί καθώς στόχος των δραστών ήταν απλά να στείλουν μήνυμα ότι έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα και να κατασκευάσουν έναν τέτοιο μηχανισμό και να τον αφήσουν «κάτω από τη μύτη» των αρχών, δίπλα σε ένα αστυνομικό τμήμα.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share