Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συναγερμός στις Φιλιππίνες: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Ταάλ! 8.000 κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια! (Video)

Εικόνες που κόβουν την ανάσα!

12 Ιανουαρίου 2020 15:04
Συναγερμός στις Φιλιππίνες:  «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Ταάλ! 8.000 κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια! (Video)

Συναγερμός σήμανε στις Φιλιππίνες καθώς το ηφαίστειο Ταάλ «ξύπνησε» με αποτέλεσμα 8.000 κάτοικοι να απομακρύνονται από τα σπίτια τους και να έχουν ανασταλεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μανίλας! Ενώ, πριν λίγες μέρες ο Εγκέλαδος είχε χτυπήσει 56 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Νταβάο!

Νωρίτερα σήμερα το ηφαίστειο Ταάλ εκτόξευσε μια στήλη τέφρας σε ύψος ενός χιλιομέτρου συνοδευόμενη από δυνατούς ήχους και δονήσεις, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για μια έκρηξη εντός εβδομάδων.

"Όλες οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Νινόι Ακίνο ανεστάλησαν προσωρινά εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από το ηφαίστειο Ταάλ", έγραψε στο Twitter η αρχή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Μανίλας.

Το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο αυξήθηκε στο επίπεδο 4.

Οι επιβάτες κλήθηκαν να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες για λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα των πτήσεων.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων αύξησε στο 3 το επίπεδο συναγερμού-- με ανώτατο επίπεδο το 5-- ενώ οι αρχές της χώρας διέταξαν την απομάκρυνση περίπου 8.000 κατοίκων από την περιοχή.

Παρακολουθήστε τη δραστηριότητα του ηφαιστείου από δορυφόρο

Παράλληλα, το Εθνικό Συμβούλιο Μείωσης και Διαχείρισης του Κινδύνου Φυσικών Καταστροφών ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η επιχείρηση εκκένωσης έχει ξεκινήσει και αυτής ηγούνται αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης.

Νέα Ζηλανδία: 18 οι νεκροί από την έκρηξη Ηφαιστείου!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο απολογισμός των νεκρών (μέχρι στιγμής) από την έκρηξη του ηφαιστείου του νησιού Γουάιτ στη Νέα Ζηλανδία έφτασε τους 18.

Οι έρευνες που διεξάγονται πάνω στο νησί και στη θάλασσα δεν έχουν επιτρέψει να εντοπισθούν τα πτώματα των δύο τελευταίων αγνοουμένων.

Συνολικά 47 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στο νησί τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου. Ο θάνατος ενός Αυστραλού εξ αυτών σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ αύξησε σήμερα τον απολογισμό αυτής της φυσικής καταστροφής σε 18 νεκρούς -- ένας αριθμός που περιλαμβάνει τους δύο αγνοούμενους.

Είκοσι έξι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Νέα Ζηλανδία: Σώθηκε από την φονική έκρηξη ηφαιστείου αλλά ξαναγύρισε πίσω για βοήθεια!

Σοκάρει η ιστορία ενός ανθρώπου που κατάφερε να σωθεί από την έκρηξη ηφαιστείου στην Νέα Ζηλανδία. Θα μπορούσε να είχε τρέξει μακριά, αφού σώθηκε, αλλά επέλεξε να επιστρέψει στο νησί για να σώσει συνανθρώπους. Τα ξένα ΜΜΕ τον εκθιάζουν, λέγοντας ότι είναι ένας επίγειος ήρωας!

Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, οι οκτώ άνθρωποι που συνεχίζουν να αγνοούνται μετά τη χθεσινή έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ είναι πιθανότατα είναι νεκροί.

Ο καπετάνιος ενός τουριστικού σκάφους, ο Πόλ Κίνγκι, πρόλαβε να απομακρυνθεί από τη ζώνη της καταστροφής μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στο «Λευκό Νησί» και ρίσκαρε τη ζωή του επιστρέφοντας για να σώσει εγκλωβισμένους.

Έβαλε πάνω από τη ζωή τους συμπολίτες του, όταν αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν ακόμη τουρίστες, που κινδύνευαν να πεθάνουν από τις εκρήξεις, την τέφρα και τις τοξικές αναθυμιάσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share