Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη συντριβή του Boeing 737: Πύραυλος φαίνεται να χτυπά το αεροπλάνο στο Ιράν!

Ανεβαίνει η ένταση!

10 Ιανουαρίου 2020 15:45
Βίντεο-ντοκουμέντο από τη συντριβή του Boeing 737:  Πύραυλος φαίνεται να χτυπά το αεροπλάνο στο Ιράν!

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση της συντριβής του ουκρανικού Boeing 737 στο Ιράν, όπου βρήκαν τον θάνατο 176 άνθρωποι.

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο που ανάρτησαν στον ιστότοπό τους οι New York Times, φέρεται να δείχνει ότι το ουκρανικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο.

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο —σύμφωνα πάντα με την ανάλυση των Times— φαίνεται ο φερόμενος πύραυλος να χτυπά το αεροσκάφος, λίγα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, προκαλώντας μια μικρή έκρηξη. Ωστόσο το αεροπλάνο συνεχίζει για λίγο να πετά στον αέρα, πριν εκραγεί και συντριβεί τελικά στο έδαφος.

Τι αναφέρουν οι Μυστικές Υπηρεσίες

Όπως ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι των Μυστικών Υπηρεσιών, εντοπίστηκαν τα ίχνη εκτόξευσης δύο πυραύλων επιφανείας – αέρος του ιρανικού στρατού λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους της ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας, που είχε προορισμό το Κίεβο και μετέφερε κυρίως Ιρανούς και Ιρανοκαναδούς.

Το αεροσκάφος πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από ρωσικό σύστημα πυραύλων Tor-M1, γνωστό στο ΝΑΤΟ ως Gauntlet, δήλωσαν οι τρεις αξιωματούχοι που μίλησαν στο Newsweek υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ένα αξιωματούχος του Πενταγώνου και ένας ακόμη αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ δήλωσαν στο Newsweek ότι το Πεντάγωνο θεωρεί πως το περιστατικό ήταν τυχαίο. Τα αντιαεροπορικά συστήματα του Ιράν ήταν πιθανότατα ενεργά μετά την πυραυλική επίθεση κατά αμερικανικών στόχων, ως αντίποινα στη δολοφονία την περασμένη εβδομάδα του στρατηγού Σουλεϊμανί με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ.

Έκτακτη ακύρωση δρομολογίου πτήσης ενώ βρισκόταν ήδη στον αέρα!

Λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και μετά τη συντριβή του Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines, στο Ιράν, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 176 επιβάτες, ανησυχία επικρατεί για τις πτήσεις με προορισμό την Τεχεράνη.

Εκτάκτως η αεροπορική εταιρεία Lufthansa προχώρησε σε ακύρωση δρομολογίου ενώ είχε απογειωθεί το αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα η πτήση LH600 από Φρανκφούρτη προς Τεχεράνη άλλαξε κατεύθυνση όταν βρισκόταν πάνω από τη Ρουμανία και άρχισε να γυρίζει πίσω προς την Φρανκφούρτη, από όπου απογειώθηκε.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Ιρανικό αντιαεροπορικό σύστημα κατέρριψε το Boeing κατάλαθος»!

Σοκαριστική αποκάλυψη από το Αμερικανικό Πεντάγωνο για την συντριβή του Boeing 737 στο Ιράν!

Το Πεντάγωνο, υποστηρίζει πως το μοιραίο Boeing που συνετρίβη στο Ιράν καταρρίφθηκε «μάλλον κατά λάθος» από Ιρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας εκ των δύο πυραύλων που εκτοξεύτηκαν, πιθανότατα TOR M1 ή τύπου TOR M1, εκτοξεύτηκαν από τους Ιρανούς και χύπησαν το Boeing που έκανε το δρομολόγιο Τεχεράνη-Κίεβο.To Νesweek, πέρα από τον Αμερικανό αξιωματούχο, επικαλείται και Ιρακινό στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών.

Την ίδια ώρα ένα βίντεο στο twitter κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου. Κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, αρχικά καταγράφει μια μεγάλη λάμψη και στη συνέχεια φαίνονται συντρίμμια της μοιραίας πτήσης να εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Το βίντεο αν και δεν δείχνει το Βoeing 737-800 γίνεται αντιληπτό από τις εικόνες που καταγράφει από τα συντρίμμια το πόσο σφοδρή ήταν η πρόσκρουση.

Νέα διάσταση στις έρευνες για το oυκρανικό Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines που συνετρίβη στο Ιράν δίνει η πληροφορία ότι η πτώση του οφείλεται σε κατάρριψη από πύραυλο.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, η Ντάουνινγκ Στριτ εξετάζει «πολύ ανησυχητικές» αναφορές για το αεροπορικό δυστύχημα, σύμφωνα με τις οποίες, πριν τη συντριβή επλήγη από πύραυλο.

Η αεροπορική τραγωδία έγινε λίγα λεπτά μετά την απογείωση του Boeing από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Το αεροσκάφος έπιασε φωτιά λίγο πριν συντριβεί, σύμφωνα με μια πρώτη έκθεση Ιρανών ερευνητών.

Η πληροφορία επιβεβαιώνει τις αναφορές περί κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους.

Τη συντριβή του αεροσκάφους Βoeing 737-800 της Ukraine International Airlines, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, κατέγραψε άλλη κάμερα ασφαλείας, με το σχετικό βίντεο να έχει ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί, πολύ κοντά στο σημείο της συντριβής, διακρίνεται μια πολύ δυνατή λάμψη, ακούγεται η έκρηξη από την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο έδαφος και το σημείο γεμίζει με τα φλεγόμενα συντρίμμια του Boeing.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share