Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συντριβή Boeing 737: Νεκροί και οι 176 επιβάτες!

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

8 Ιανουαρίου 2020 08:22
Συντριβή Boeing 737: Νεκροί και οι 176 επιβάτες!

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ιράν όταν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737-800 με 176 επιβαίνοντες (167 επιβάτες και 9μελες πλήρωμα) - αν και η αρχική πληροφορία μιλούσε για 180 επιβαίνοντες - συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Χομεϊνί» της Τεχεράνης όπως μετέδωσαν αρχικά τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων FARS και Tasnim.

Κατά τις ίδιες πηγές η συντριβή προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε το αεροσκάφος της εταιρείας Ukrainian International Airlines τρία λεπτά μετά την απογείωσή του στις 2:44 τα ξημερώματα (ώρα Ιράν). Ο επικεφαλής του τμήματος Εκτάκτων Αναγκων του Ιράν δήλωσε στο Sputnik ότι η αιτία της συντριβής είναι καθαρά τεχνική με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, να μιλούν για φωτιά σε έναν από τους κινητήρες του Boeing 737-800.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με το Fars, είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών από τη συντριβή δεν υπάρχει ούτε ένας επιζών επιβεβαιώνοντας τους φόβους που είχαν εκφράσει νωρίτερα τόσο Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης όσο και εκπρόσωποι της Ερυθράς Ημισελήνου καθώς το αεροπλάνο έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του.

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από εκπροσώπο της UIA ένα επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας συνετρίβη όχι μακριά από το αεροδρόμιο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο "Ιμάμης Χομεϊνί" της Τεχεράνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι σε φάση επιβεβαίωσης οι επιβάτες και το πλήρωμς της προαναφερθείσας πτήσης είναι νεκροί» ανέφερε το ουκρανικό ΥΠΕΞ σε ανάρτηση στο Facebook.

Λίγη ώρα μετά την είδηση της συντριβής στα social media έκαναν την εμφάνισή τους βίντεο που φέρεται να έχουν καταγράψει την στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους.

Βίντεο από τα πρώτα λεπτά μετά τη συντριβή που μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο Tasnim:

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής όπως τις μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης και την Ερυθρά Ημισέληνο:

Η καταγραφή της πτήσης από το Flight Radar

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share