Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται η ισχυρότερη κακοκαιρία του χειμώνα! 14 βαθμούς κάτω η θερμοκρασία!

Προσοχή!

3 Ιανουαρίου 2020 12:40
Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται η ισχυρότερη κακοκαιρία του χειμώνα!  14 βαθμούς κάτω η θερμοκρασία!

Για την ισχυρότερη κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. «Καμπανάκι» σήμανε και ο Τάσος Αρνιακός για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

«Όλα θα ξεκινήσουν από την Κυριακή και στη συνέχεια δηλαδή με περιμένουμε παραμονή, ανήμερα των Θεοφανείων και στις 7 του μηνός περιμένουμε να έρθει η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα», είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τον Βασίλη Αδαμόπουλο και πρόσθεσε: «Περιμένουμε δηλαδή με λίγα λόγια πολλές χιονοπτώσεις, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα: θα πέσει δηλαδή η θερμοκρασία 13 με 14 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 48 ώρες. Στην Αθήνα θα είμαστε γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες».

Ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε ακόμη ότι αναμένονται από το «μεσημέρι της Κυριακής πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, από τα βόρεια της χώρας οι οποίες δώσουν τοπικά τις πρώτες τοπικές χιονοπτώσεις και γρήγορα μέσα στη μέρα θα κατέβουν νοτιότερα. Από αργά το βράδυ της Κυριακής θα επηρεαστούν τα κενρικά και νότια τμήματα της χώρας. Στις 6 και στις 7 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι πολύ άστατος στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, θα χιονίσει κατά διαστήματα εκεί που χιόνισε περίπου και στη «Ζηνοβία» δηλαδή θα επηρεαστούν ως προς τις χιονοπτώσεις οι περιοχές που επηρεάστηκαν από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας, δηλαδή από το Πήλιο και νοτιότερα, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες. Θα χιονίσει και στις Κυκλάδες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και σε περιοχές των Βορείων Κυκλάδων με χαμηλότερο υψόμετρο».

Όσον αφορά στην Αττική εξήγησε ότι «περιμένουμε βροχές κατά διαστήματα από μεσημέρι προς απόγευμα και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στις ορεινές περιοχές. Από αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας αλλά και την Τρίτη περιμένουμε χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Ο Γιάννης Καλλιάνος κατέληξε λέγοντας πως «ήδη ενημερώνω τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν ώστε να μη ξαναέχουμε τέτοια φαινόμενα όπως είχαμε την προηγούμενη φορά. Πρέπει να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να είναι έτοιμοι όλοι. Έχω μιλήσει με τον κ. Χαρδαλιά, έχω μιλήσει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους έχω εξηγήσει ακριβώς πως είναι η κατάσταση και θα τους κάνω και ενημέρωση σήμερα».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχονται δύσκολες μέρες! Παγετός και χιόνια τα Θεοφάνια! (Video)

Δύσκολες μέρες με παγετό και χιόνια έρχονται τα Θεοφάνεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά από μια μικρή ανάπαυλα που θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 3/1 και το Σάββατο 4/1. Ενώ, σε μία έκτακτη προειδοποίηση προχώρησε και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού!

Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας θα μετατοπιστεί προς την περιοχή της Ρόδου και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια να κινηθούν για άλλη μια φορά προς τη χώρα μας.

Οι πολικές αέριες μάζες θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, όμως ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Τα Θεοφάνια θα έχουμε το ισχυρότερο τμήμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τις περιοχές που έπληξε η προηγούμενη κακοκαιρία. Στην ουσία η χώρα μας χωρίζεται σε δύο τμήματα, από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα θα εστιαστεί η κακοκαιρία με βροχές και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Ειδικότερα θα επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 και τα 10 μποφόρ, άρα θα έχουμε και πρόβλημα με απαγορευτικά στα λιμάνια και ο υδράργυρος θα πέσει στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα έχουμε παγετό το βράδυ και νωρίς το πρωί. Στην Αθήνα θα έχουμε χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια, αρκετά πυκνές ενώ δεν είναι απίθανο να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share