Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» από τον Τάσο Αρνιακό: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας! Που και πότε θα «χτυπήσει; (Video)

Με τι καιρό θα κάνουμε Θεοφάνεια; Αναλυτική πρόγνωση!

3 Ιανουαρίου 2020 12:05
«Καμπανάκι» από τον Τάσο Αρνιακό: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας! Που και πότε θα «χτυπήσει; (Video)

Για την εξέλιξη του καιρού μίλησε ο Τάσος Αρνιακός, με τον γνωστό μετεωρολόγο να διευκρινίζει πως ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, ενώ έκανε και την πρόβλεψή του για τον καιρό των Θεοφανείων! Ενώ, σε μία έκτακτη προειδοποίηση προχώρησε και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού!

Δείτε το βίντεο:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχονται δύσκολες μέρες! Παγετός και χιόνια τα Θεοφάνια! (Video)

Δύσκολες μέρες με παγετό και χιόνια έρχονται τα Θεοφάνεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά από μια μικρή ανάπαυλα που θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 3/1 και το Σάββατο 4/1. Ενώ, σε μία έκτακτη προειδοποίηση προχώρησε και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού!

Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας θα μετατοπιστεί προς την περιοχή της Ρόδου και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια να κινηθούν για άλλη μια φορά προς τη χώρα μας.

Οι πολικές αέριες μάζες θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, όμως ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Τα Θεοφάνια θα έχουμε το ισχυρότερο τμήμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τις περιοχές που έπληξε η προηγούμενη κακοκαιρία. Στην ουσία η χώρα μας χωρίζεται σε δύο τμήματα, από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα θα εστιαστεί η κακοκαιρία με βροχές και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Ειδικότερα θα επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 και τα 10 μποφόρ, άρα θα έχουμε και πρόβλημα με απαγορευτικά στα λιμάνια και ο υδράργυρος θα πέσει στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα έχουμε παγετό το βράδυ και νωρίς το πρωί. Στην Αθήνα θα έχουμε χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια, αρκετά πυκνές ενώ δεν είναι απίθανο να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Έκτακτη προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου: «Θα είναι μια σοβαρή κακοκαιρία...»!

Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα κάνει την εμφάνισή του από την ερχόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, αναμένεται να επηρεάσουν την χώρα μας, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος επίσης προέβη σε έκτακτη προειδοποίηση!

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος σε ανάρτηση του στο Facebook, «πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα μας επηρεάσουν από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου σταδιακά από βορρά προς το νότο στη χώρα μας».

«Φαίνεται ότι πριν καν φτάσουν στην περιοχή μας, θα χιονίσει σφοδρά σε πολλές Βαλκανικές περιοχές και αυτό θα είναι το «προεόρτιο» για το τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα στη συνέχεια».

Ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως «παρόλο που ακόμη υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα και το τοπίο είναι κάπως θολό, το σχεδόν σίγουρο είναι ότι έχει «κλειδώσει» το έντονο κρύο για αρκετές περιοχές της χώρας καθώς και οι πολύ ενισχυμένοι βοριάδες στα πελάγη».

«Οι θερμοκρασίες απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι ικανές για να χιονίσει έως και σε πεδινά η ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα. Το ζήτημα όμως είναι ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο. Η εμπειρία από προηγούμενους χιονιάδες λέει ότι θα δουν χιόνι αρχικά αρκετές βόρειες περιοχές και στη συνέχεια θα συνεχιστούν τα χιόνια και στα κεντρικά ή θα κατηφορίσουν οι χιονοπτώσεις για τα νοτιότερα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα συνεχίσουν να απασχολούν στη συνέχεια μόνο αυτά τα τμήματα».

«Πιστεύω πως θα είναι η πιο σοβαρή (σε έκταση) χιονο-κακοκαιρία μέχρι στιγμής για τον φετινό χειμώνα», εκτιμά ο κ. Καλλιάνος.

ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση η εμμονή (και η διάθεση) να κατέβουν...

Posted by Γιάννης Καλλιάνος - Giannis Kallianos on Wednesday, January 1, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share