Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Σίδνεϊ!

Συναγερμός!

19 Δεκεμβρίου 2019 10:02
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Σίδνεϊ!

Οι αυστραλιανές αρχές κήρυξαν επίσημα σήμερα Πέμπτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για επτά ημέρες στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς οι θερμοκρασίες-ρεκόρ ευνοούν την εξάπλωση των γιγαντιαίων πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται.

Η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της ανατολικής αυτής Πολιτείας του νησιού-ηπείρου, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, επικαλέστηκε τις «καταστροφικές μετεωρολογικές συνθήκες» για τη λήψη του μέτρου αυτού.

Περίπου εκατό πυρκαγιές κατακαίνε εκτάσεις εδώ κι εβδομάδες, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές είναι ανεξέλεγκτες. Οι φωτιές έχουν δημιουργήσει νέος τοξικού καπνού που έχει καλύψει το Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Τριάντα εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν απανθρακωθεί σε όλη τη χώρα και έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις εκατοντάδες πυρκαγιές των τελευταίων μηνών σε σχεδόν όλη την επικράτεια της Αυστραλίας.

Η εκδήλωση πυρκαγιών δεν είναι ασυνήθιστη στην Αυστραλία το καλοκαίρι του νοτίου ημισφαιρίου, όμως φέτος το πρόβλημα ενέσκηψε πολύ νωρίς και είναι εξαιρετικά εκτεταμένο. Ερευνητές προειδοποιούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές ακόμα περισσότερο.

Νέα Ζηλανδία: 18 οι νεκροί από την έκρηξη Ηφαιστείου!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο απολογισμός των νεκρών (μέχρι στιγμής) από την έκρηξη του ηφαιστείου του νησιού Γουάιτ στη Νέα Ζηλανδία έφτασε τους 18.

Οι έρευνες που διεξάγονται πάνω στο νησί και στη θάλασσα δεν έχουν επιτρέψει να εντοπισθούν τα πτώματα των δύο τελευταίων αγνοουμένων.

Συνολικά 47 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στο νησί τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου. Ο θάνατος ενός Αυστραλού εξ αυτών σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ αύξησε σήμερα τον απολογισμό αυτής της φυσικής καταστροφής σε 18 νεκρούς -- ένας αριθμός που περιλαμβάνει τους δύο αγνοούμενους.

Είκοσι έξι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Νέα Ζηλανδία: Σώθηκε από την φονική έκρηξη ηφαιστείου αλλά ξαναγύρισε πίσω για βοήθεια!

Σοκάρει η ιστορία ενός ανθρώπου που κατάφερε να σωθεί από την έκρηξη ηφαιστείου στην Νέα Ζηλανδία. Θα μπορούσε να είχε τρέξει μακριά, αφού σώθηκε, αλλά επέλεξε να επιστρέψει στο νησί για να σώσει συνανθρώπους. Τα ξένα ΜΜΕ τον εκθιάζουν, λέγοντας ότι είναι ένας επίγειος ήρωας!

Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, οι οκτώ άνθρωποι που συνεχίζουν να αγνοούνται μετά τη χθεσινή έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ είναι πιθανότατα είναι νεκροί.

Ο καπετάνιος ενός τουριστικού σκάφους, ο Πόλ Κίνγκι, πρόλαβε να απομακρυνθεί από τη ζώνη της καταστροφής μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στο «Λευκό Νησί» και ρίσκαρε τη ζωή του επιστρέφοντας για να σώσει εγκλωβισμένους.

Έβαλε πάνω από τη ζωή τους συμπολίτες του, όταν αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν ακόμη τουρίστες, που κινδύνευαν να πεθάνουν από τις εκρήξεις, την τέφρα και τις τοξικές αναθυμιάσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share