Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

6χρονο κοριτσάκι που έφυγε από καρκίνο άφησε κρυφά μηνύματα σε όλο το σπίτι για να τα βρουν οι γονείς της αφού πεθάνει!

Μια αληθινή ιστορία!

9 Δεκεμβρίου 2019 19:22
6χρονο κοριτσάκι που έφυγε από καρκίνο άφησε κρυφά μηνύματα σε όλο το σπίτι για να τα βρουν οι γονείς της αφού πεθάνει!

6χρονο κοριτσάκι που έφυγε από καρκίνο άφησε κρυφά μηνύματα σε όλο το σπίτι για να τα βρουν οι γονείς της αφού πεθάνει...

Το σώμα της 6χρονης Έλενα άρχισε να υπολειτουργεί από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο τελευταίου σταδίου. Σταδιακά έχανε την ομιλία της, την κινητικότητά της και τη νεανική της ανεμελιά. Αλλά ακόμα και όταν οι μύες στη γλώσσα της την πρόδωσαν, εκείνη βρήκε έναν τρόπο να μιλήσει στην οικογένειά της, ακόμη και μετά το θάνατό της.

Ο Μπροκ και η Κέιθ από το Σινσινάτι του Οχάιο είχαν δύο κορίτσια, την Γκρέις και την Έλενα . Η Έλενα , η μεγαλύτερη, είχε έντονα μπλε μάτια και μεγάλα μάγουλα, αλλά παρά την κοριτσίστικη εμφάνισή της ήταν ένα πολύ ώριμο παιδί.

“Η Έλενα ήταν πολύ ώριμη για την ηλικία της,” είπε η Κέιθ στο The Mirror.

Το θαρραλέο κορίτσι είχε αγάπη για τις τέχνες και τα βιβλία. Ήθελε να γίνει δασκάλα και μητέρα. Οι γονείς της θυμούνται τότε που προσπαθούσε να κάνει τους άλλους να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Τώρα, το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και οι ίδιοι.

Μέσα σε ένα διάστημα 48 ωρών, η οικογένεια Ντέπις κατέρρευσε.

Η Έλενα μεταφέρθηκε στα επείγοντα, επειδή άρχισε να χάνει τα λόγια της και είχε προβλήματα στο περπάτημα. Δύο ημέρες αργότερα, η μικρή έκανε μια μαγνητική τομογραφία σε ένα τοπικό νοσοκομείο, και οι Desserich βρέθηκαν να είναι καθισμένοι σε ένα νοσοκομειακό δωμάτιο και να περιμένουν. Τέσσερις ώρες μετά τη μαγνητική τομογραφία, μία γιατρός μπήκε στο δωμάτιο, και απ’ τα μάτια της έσταζαν δάκρυα.


Η Έλενα είχε διαγνωστεί με DIPG, έναν σπάνιο και μη χειρουργήσιμο όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος την άφησε με προσδόκιμο ζωής μόλις λίγους μήνες.

Οι γονείς της καταστράφηκαν.

“Δεν θα την καμαρώσω να κάνει τα πρώτα της μαθήματα οδήγησης, να παίρνει το πτυχίο της, δεν θα τη ντύσω νυφούλα..,” έγραψε η μητέρα της στο βιβλίο της

Έπρεπε να περάσουν εποικοδομητικά το χρόνο που τους είχε απομείνει. Έτσι, οι Ντέπις αποφάσισαν να μην πουν στην Elena και την Γκρέις ότι η Έλενα θα πεθάνει, απλά τους είπαν ότι η Elena είχε ένα χτύπημα στο κεφάλι, για να θωρακίσουν τη Γκρέις από το αναπόφευκτο αποτέλεσμα.

Όλη η ενέργεια της οικογένειας διοχετεύτηκε στο να είναι η Έλενα χαρούμενη. Όλα τα υπόλοιπα στη ζωή τους αναστάλθηκαν, σταμάτησαν και την ανακαίνιση του σπιτιού τους, και έμειναν δίπλα της, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, προσπαθώντας να κατανοήσουν τα ακαταλαβίστικα λόγια που έβγαζε από το στόμα της.

Επίσης, συγκέντρωσαν μια λίστα με τις επιθυμίες της.

Ήθελε να πάει σε ένα εστιατόριο που ήταν γνωστό για το τσίλι του, μόλις ένα μίλι από το σπίτι τους. Ήθελε μια βόλτα με μία άμαξα, ν’ ανέβει στον Πύργο του Άιφελ και να φάει το αγαπημένο της φαγητό που ήταν μακαρόνια με τυρί. Είπε, επίσης, στον πατέρα της να την πάει με την αδερφή της στο ‘δρόμο με τα φορέματα,’ ένα δρόμο γεμάτο μαγαζιά με νυφικά από τον οποίο περνούσαν συχνά με τη μητέρα της.

Η Έλενα έζησε για οκτώ μήνες μετά τη διάγνωσή της, αλλά τον Αύγουστο του 2007 υπέκυψε στην ασθένεια.

Ο Brooke και η Keith προσπάθησαν σιγά-σιγά να ξεπεράσουν τη θλίψη τους. Συνέχισαν την ανακαίνιση, ελπίζοντας ότι η αλλαγή του σπιτιού τους θα τους βοηθούσε να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

Αλλά καθώς καθάριζαν, ανακάλυψαν ένα σημείωμα από την Έλενα που είχε κρύψει στην βιβλιοθήκη της. Το άνοιξαν χωρίς να το σκεφτούν.

“Αισθάνθηκα σαν να πήρα μια μικρή αγκαλιά από αυτήν,” είπε ο Μπρόκε στο Today, “όταν μας έλεγε ότι μας κοιτούσε ακόμα κι αν δεν ήταν μαζί μας.”

Όταν η γιαγιά της Έλενα τους τηλεφώνησε λέγοντας ότι βρήκε ένα σημείωμα στο σπίτι της, συνειδητοποίησαν τις αληθινές προθέσεις της Έλενα .

Σημειώσεις της υπήρχαν παντού, μέσα σε τσάντες, σε κάλτσες, ανάμεσα στις σελίδες βιβλίων. Όπου κι αν άγγιζαν, πλημμύριζαν με αναμνήσεις της Έλενα .

“Είναι υπέροχο να βλέπουμε τις σημειώσεις της αν και ταυτόχρονα είναι πολύ δύσκολο για μας, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα τελειώσουν ποτέ,”δήλωσε η Κέιθ στο Today.

Τα μηνύματα από την Έλενα ήταν γραμμένα σε χοντρά κομμάτια χαρτιού κομμένα σε σχήμα καρδιάς. Ένα γράφει, “Σ ‘αγαπώ, μαμά, μπαμπά”. Μερικά απευθύνονταν στον αγαπημένο της σκύλο, τη Sally, που ήταν το κατοικίδιο της θείας της.

“Πιστεύουμε ότι η Έλενα το έκανε απλά για μας,”

Οι Ντέπις πιστεύουν πλέον ότι η Έλενα γνώριζε ότι ήταν άρρωστη.

Κάθε μέρα, οι γονείς της προσπαθούσαν να κάνουν την Έλενα να περνάει όμορφα, παίρνοντάς της δώρα και υλοποιώντας τις επιθυμίες της όχι μόνο για να ευχαριστήσουν το παιδί τους, αλλά κυρίως για να μην καταλάβει ότι θα πεθάνει. Τα γραπτά της μηνύματα, όμως, δείχνουν ότι η μικρή ήξερε και ότι το είχε αποδεχτεί.

“Νομίζω ότι οι σημειώσεις της ήταν ο τρόπος να μας πει ότι όλα θα πήγαιναν καλά,” δήλωσε ο Brooke στο DailyMail

Αυτές οι σημειώσεις ήταν πολύτιμες, έτσι οι Ντέπις διατήρησαν την εικόνα της Έλενα μέσα από τα μηνύματα και τα ημερολόγιά της.

Οι γονείς της εξακολουθούν να κρατούν σφραγισμένη μία από τις σημειώσεις της Έλενα . Και η Γκρέις έχει επίσης μία αδιάβαστη. Δεν τις ανοίγουν ποτέ, επειδή φοβούνται ότι κάποια μέρα θα βρουν και το τελευταίο της μήνυμα και δεν θα ‘χουν άλλο να διαβάσουν. Συνεχίζουν με τη σκέψη ότι πάντα θα υπάρχει μια τελευταία λέξη που θα διαβάσουν από την Έλενα…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share