Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τρίδυμα υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για να παραμείνουν στη ζωή...Η συνέχεια ραγίζει καρδιές!

Έγραψαν ιστορία!

9 Δεκεμβρίου 2019 10:31
Τρίδυμα υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για να παραμείνουν στη ζωή...Η συνέχεια ραγίζει καρδιές!

Τρίδυμα μωρά έδωσαν μάχη για να παραμέινουν στη ζωή τους, όταν κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση...η ιστορία τους συγκινεί!

Πολλά μωρά γεννιούνται με προβλήματα...ένα κωφό μωρό επίσης συγκινεί με την ιστορία του όταν άκουσε για πρώτη φορά την μητέρα του να του λέει σ'αγαπώ! Η στιγμή αυτή είναι ανεκτίμητη.

Η Έιμι και ο Μάικ Χογουάρντ ήξεραν ότι περίμεναν τρίδυμα, αλλά όχι ότι θα έμπαιναν στα βιβλία της ιατρικής ιστορίας για πάντα.

Ο Χάντερ, ο Τζάκσον και ο Κάντεν είναι τα πρώτα τρίδυμα στην ιστορία, που γεννήθηκαν με κρανιοσυνοστέωση (craniosynostosis), ένα σπάνιο γενετικό ελάττωμα στο οποίο τα κόκαλα στο κρανίο ενός νεογέννητου συγχωνεύονται πολύ νωρίς. Δεν είχαν κλείσει καν τους 3 μήνες ζωής, όταν και τα τρία μωρά υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί το πρόβλημά τους.

Μέσα σε λίγες μέρες μετά την γέννηση τους, οι γιατροί παρατήρησαν ότι κάτι πήγαινε στραβά με τα κρανία τους. Το κεφάλι του Κάντεν είχε τριγωνικό σχήμα με ένα μυτερό μέτωπο, ενώ τα άλλα δύο μωρά είχαν κρανία που προεξήχαν στην πίσω πλευρά.

Ο δρ Ντέιβιντ Τσέλσερ, παιδιατρικός νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Παιδιών Stony Brook, που πραγματοποίησε την επέμβαση στα τρίδυμα, δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του δεν μπορούσαν να βρουν άλλες αναφορές στην ιστορία της ιατρικής για τρίδυμα που γεννήθηκαν όλα με κρανιοσυνοστέωση. Η επέμβαση ήταν απαραίτητη και στα τρία μωρά, για να διορθωθεί το πρόβλημα.

“Το κρανίο αποτελείται από πλάκες, δεν είναι ένα ενιαίο οστό”, δήλωσε ο γιατρός και συνέχισε: “Εάν οι ραφές μεταξύ των πλακών αυτών συνδεθούν πολύ νωρίς, ο εγκέφαλος θα τεθεί υπό πίεση, επειδή θα αυξάνεται σε όγκο, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος. Αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για τον εγκέφαλο, την όραση και, γενικότερα, τη ζωή του παιδιού. Δεν είναι κάτι άμεσα απειλητικό για τη ζωή του, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες αργότερα”.

Οι τρεις χωριστές χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες τον Ιανουάριο. Ο γιατρός έκανε μικρές τομές στο κάθε κεφάλι των αγοριών και, χρησιμοποιώντας ένα ενδοσκόπιο και ένα αρμονικό νυστέρι (harmonic scalpel), έκοψε μια λωρίδα οστού για να αφαιρέσει τη συγκολλημένη ραφή. Και οι τρεις επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και τα μωρά επέστρεψαν στο σπίτι τους μόλις δύο ημέρες αργότερα

Φρίκη: Αυτή η τραγική τάση θέλει τις νέες μητέρες να κάνουν κάτι το σοκαριστικό στα παιδιά τους…

Αυτή είναι η τραγική τάση θέλει τις νέες μητέρες να κάνουν κάτι το σοκαριστικό στα παιδιά τους…

Κι όμως αυτή είναι η τραγική τάση θέλει τις νέες μητέρες να κάνουν κάτι το σοκαριστικό στα παιδιά τους…

Οι έφηβες στην Αυστραλία φοβούνται να γεννήσουν, που ρισκάρουν τις ζωές των εμβρύων, εξασκώντας μια επικίνδυνη πρακτική που έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Μια δεκαετής μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αυστραλίας αποκαλύπτει ότι οι έφηβες μητέρες φοβούνται τόσο πολύ για τις επιπτώσεις του τοκετού στο σώμα τους, που ξεκινούν το κάπνισμα για να μειώσουν το βάρος των αγέννητων μωρών τους.


Το κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές υγείας, συμπεριλαμβανομένων κίνδυνο για πρόωρη γέννα και αποβολή, αποκόλληση πλακούντα, καρδιακά προβλήματα και γενετικές δυσμορφίες.

Παρά το σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα μωρά με ελλιπές βάρος, οι έφηβες μητέρες βλέπουν το κάπνισμα ως ένα τρόπο για να μειώσουν τις επιπτώσεις της γέννας στο σώμα τους.

Οι 4 βασικοί λόγοι που οι έφηβες της Αυστραλίας καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

1. Φοβούνται ανεπανόρθωτη βλάβη στην ευαίσθητη περιοχή.

Σύμφωνα με την Simone Dennis, επικεφαλή της μελέτης, οι έφηβες φοβήθηκαν για την ευαίσθητη περιοχή της, όταν άκουγαν τρομακτικές ιστορίες γέννας από μεγαλύτερες γυναίκες.

2. Φοβούνται ότι η ευαίσθητη περιοχή τους δε θα επανέλθει μετά τη γέννα.
Φοβούνται ότι οι άντρες θα τις απορρίψουν για σεξ μελλοντικά, αν το αιδοίο τους αλλάξει κατά τη γέννα.

3. Φοβούνται ότι θα παχύνουν
Η πλειοψηφία των κοριτσιών ήταν μικρόσωμες και ο φόβος για αύξηση βάρους και η μη δυνατότητα να επιστρέψουν στο σώμα που είχαν πριν τη γέννα, είναι μια τρομακτική γι” αυτές προοπτική.

4. Το να είναι μικρόσωμες είναι ένα μελλοντικό πλεονέκτημα για μωρά κοριτσάκια
Μιας και η κοινωνία αντιμετωπίζει τις μικρόσωμες γυναίκες ως λεπτεπίλεπτες και ελκυστικές, οι έγκυες έφηβες θεωρούν ότι αν το μωρό γεννηθεί μικρότερο σε μέγεθος, θα είναι πλεονέκτημα για τις κόρες τους μελλοντικά.

Αυτή η τακτική είναι αποδεκτή; Πρέπει να γίνει κάτι για να εκπαιδευτούν αυτές οι γυναίκες;

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share